זו הסיבה לנפילה הבוקר בבורסה בשנחאי - החדה מזה 5 חודשים

הבורסה בשנגחאי בלטה היום לשלילה כאשר צנחה בשיעור של 2.05%, הממשל בסין החליט להיכנס לפעולה ולסייע ליצרנים המקומיים
 | 
telegram
(2)

הבורסות באסיה סגרו את יום המסחר היום (ג') במגמה מעורבת, כאשר המדדים הסיניים בלטו לשלילה. מדד ההאנג סנד מהונג קונג ירד 0.32% ומדד שנחאי התרסק היום 2.05%, כאשר מתחילת השנה נסוג המדד בשיעור של 1.86% והמשיך את הנפילה של שנת 2013 - אז איבד המדד 6.75% כאשר כל שאר המדדים נעלו את השנה בעליות נאות. אז מה הביא את הבורסה בשנחאי להתרסקות היום, הגדולה ביותר מזה 5 חודשים?

השחיקה הגדולה ביותר של היואן מאז 2010

בחמשת ימי המסחר האחרונים נפל מדד שנחאי בשיעור של 5.1% והאנליסטים מצביעים על שני גורמים מרכזיים; היחלשות השוק היצרני בסין ושחיקת היואן כנגד הדולר - הירידה החדה ביותר ביואן מאז 2010.

ביום חמישי האחרון פורסם מדד מנהלי הרכש לסקטור היצרני בסין. הערכות האנליסטים עמדו על 49.4 נקודות - ירידה קלה לעומת החודש הקודם שעמד על 49.5 נקודות. בפועל, עמד המדד על 48.3 נקודות - הנמוך ביותר מאז אוגוסט 2013. נזכיר כי כל נתון מתחת ל-50 נקודות מצביע על התכווצות.

בנק CIB הסיני הודיע אתמול כי הוא משהה את מתן ההלוואות לפרוייקטים בתחום הבינוי ולמשכנתאות, מה שהעלה את החשש כי האטת שוק הנדל"ן תשפיע באופן ישיר גם על שוק המוצרים - ממקררים ועד מכוניות. אולם אם עד כה ניתן היה לראות האטה מסוימת בנתוני המאקרו בחודשים האחרונים, כעת זו הפעם הראשונה מזה 4 שנים שישנה שחיקה משמעותית בחוזקו של היואן.

הממשל הסיני מבקש להגביר את התחרותיות של החברות הסיניות

הדולר מתחזק היום כנגד היואן הסיני בשיעור של 0.6%, כאשר ברקע ישנן הערכות כי הבנק המרכזי הסיני, PBOC, מתערב במסחר המט"ח ומביא לשחיקה במטבע המקומי. הממשל הסיני מבקש להגביר את התחרותיות של החברות הסיניות לאור מדיניות הפחתת קצב הרכישות של הפד' ולתת יתרון מסוים לקובעי המדיניות לקראת השבוע הבא.

בשבוע הבא יתכנסו יחדיו קובעי המדיניות בסין לפגישה השנתית זה יחליטו על המדיניות הכלכלית ומטרות הצמיחה של סין לשנה הקרובה. מכיוון שהייצור הוא מנוע הצמיחה של הכלכלה הסינית, קובעי המדיניות נוקטים בצעד ברור לעידוד הצמיחה.

השילוב של האטה בייצור והשחיקה ביואן גורמת לחשש בקרב המשקיעים כי ייתכן וההאטה תמשיך למרות השחיקה במטבע. ליבואנים הסינים השחיקה מבשרת רעות, שכן מתכות, חומרי גלם, מכוניות, ועוד מוצרים רבים אחרים יספגו עליית מחירים בסין.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    תגובה לבנקאי
    Hadshen 25/02/2014 18:55
    הגב לתגובה זו
    2 0
    וואלה שיחקת אותה. זו באמת פורנו פיננסי
    סגור
  • 1.
    בזבוז זמן טוטאלי לקרוא עיתונות כלכלית בארץ
    בנקאי - פוקושימה 25/02/2014 15:44
    הגב לתגובה זו
    14 0
    מה אתם כבר יודעים לעשות? יום של ירידות - האם מתחיל גל ירידות? יומיים של ירידות - מוצאים כלכלן דה לה שמעאט שמדבר בהיסטריה על מפולת... שלושה עד ארבעה ימים של ירידות - כותרות ענק היסטריות על מפולת בקנה מידה היסטורית שבועיים של ירידות - חורבן בית שלישי, כל העיתון כולו שירי קינה ומראות אפוקליפסה של ניירות ערך שנחתך 12%מערכם וכמובן בזמן עליות יום אחד - הבורסה ירוקה!! יומיים עליות - מגמה חיובית ושמים את המנתח הטכני לספר לנו שלפי הפלטפוס של הנרות הסיניים ליד המספריים המעופפות אנחנו נכנסים לשוק שורי אם רק נעבור את נקודת הנגזרת המרחפת שלושה ימי עליות - כותרת ענק "ראלי!!!" ארבעה ימים עד שבוע של עליות - בכל מקום תמונות של שוורים. מברונזה, מבדיל, שוורים אמיתיים ואפילו סתם פרות שריריות. זולג גם לעיתונות הרגילה שבועיים של עליות - כל האתרים מדברים על זרימת הכספים לשוק ומתחילים במשחק "מתי יבוא התיקון" אפילו דג אי אפשר לעטוף עם האתר כי חבר על הניירות להדפיס אותו
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות