ביו לייט יוצאת לגיוס הון: האם שנת 2014 תהיה שנת מפנה לחברה?

מניית ביו לייט צוללת ב-10% לאחר שהפעילה תשקיף מדף לגיוס של 17 מיליון שקל. האם לאחר שנים של השקעה תדע החברה להציף ערך למשקיעים באמצעות הנפקת פעילות העיניים?
 | 
telegram
(1)

מניית ביולייט -1.72% ביולייט 457.1 -1.72% ביולייט בסיס:465.1 פתיחה:465.1 גבוה:465.1 נמוך:451.1 תמורה:2,816 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: נופלת היום במסחר בכ-11%, זאת על רקע הנפקת מניות אותה היא תבצע ביום רביעי הקרוב. חברת הביומד מתכננת לגייס כ-17 מיליון שקל מהמשקיעים על מנת לממן את פעילותה השוטפת. בעלי עניין בחברה ובהם ישראל מקוב, דיליפ שנגווי ודן אורן התחייבו להשקיע כל אחד 3.5 מיליון שקל במחיר המינימום ובסה"כ 10.5 מיליון שקל. אתר Bizportal מנתח את מבנה ההנפקה.

1. אודות החברה - ביו לייט היא חברה בתחום של מדעי החיים. היא מתמקדת בפיתוח שני אשכולות - אחד בתחום הדיאגנוסטיקה הסרטנית באמצעות החזקתה בחברת נקסטייג' -0.73% נקסטייג' 81.8 -0.73% נקסטייג' בסיס:82.4 פתיחה:82.4 גבוה:85 נמוך:80.1 תמורה:26,666 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . התחום המהותי יותר שייך לאשכול הגלאוקומה והעין היבשה המרוכז תחת לחברת הבת XLVision המוחזקת במלואה על ידי החברה וכולל שלוש חברות מעניינות:

בכנס משקיעים שערכה ביו לייט בשבוע שעבר הביעה מנכ"לית החברה סוזנה נחום זילברברג את רצונה של החברה לבצע בארה"ב ששם יתמחרו טוב יותר את אשכול העיניים. עדות לכך ניתן לקבל לדבריה מעסקאות אחרות שבוצעו בשנה החולפת בארה"ב אשר התבצעו בשווי של מאות מיליוני דולרים, זאת לעומת שווי של 20 מיליון דולר שבו נסחרת החברה.

בתוך כך, היום דיווחה ביו לייט כי אחת החברות באשכול (איי-אופטימה) קיבלה אישור CFDA לשווק את המערכת שפיתחה בסין ומאפשרת לבצע טיפול בגלאוקומה ללא חדירה אל החלק הפנימי של העין. השקת המערכת במדינה צפויה להתבצע בסוף חודש מארס בכנס שנתי שייערך בשנחאי.

2. מבנה ההנפקה - ההנפקה של ביו לייט תכלול מניות ושתי סדרות של כתבי . המניות מוצעות במחיר של 22.5 אגורות למניה. מסדרה 7 שתונפק נושאת מחיר מימוש של27 אגורות ותפקע בסוף 2014. כתב אופציה מסדרה 8 נושא מחיר מימוש של 37 אגורות, זאת עד לתאריך 31 בדצמבר 2016.

יחידה בהנפקה כוללת 1,000 מניות במחיר של 225 שקלים. בנוסף, המשקיעים מקבלים 500 כתבי אופציה מסדרה 7 ו-500 כתבי אופציה מסדרה 8 ללא תמורה - אשר מורידים מעט את המחיר האפקטיבי אשר רואים המשקיעים בהנפקה.

3. מחיר אפקטיבי - השווי האפקטיבי של כתב האופציה מסדרה 7 עומד על 1.5 אגורות ושל כתב האופציה מסדרה 8 עומד על 1.8 אגורות. המחיר האפקטיבי שרואים המשקיעים אשר רוכשים מניות בהנפקה לפי מחיר המינימום הוא 20.85 אגורות, זאת בהנחה שכתבי האופציה ייסחרו לפי הערך של בלק&שולטס.

החישוב של המחיר האפקטיבי לוקח בחשבון כי סטיית התקן של המניה עומדת על 30.65%. מדובר בסטיית תקן נמוכה אשר מחושבת על פי הבורסה ונובעת מן העובדה כי התנודתיות במניה נמוכה. בד"כ כתבי אופציה של חברות מתחום מדעי החיים נסחרים בסטיית תקן של 50%-60% לפחות, כך שייתכן וגם במקרה דנן כתבי האופציה יהיו שווים יותר מאשר הערך של הבורסה.

4. בעלי מניות - לקבוצת ביו לייט יש בעלי מניות חזקים עם כיסים עמוקים. שלושת בעלי השליטה הם מנכ"ל טבע לשעבר ישראל מקוב המחזיק ב-19.5% מהמניות. פרט לו, דיליפ שנגוואי מייסד חברת סאנפארמה מחזיק ב-22.2% מהמניות ודן אורן, מייסד חברת התרופות דקסון מחזיק ב-13.3% מהמניות.

השלושה כאמור התחייבות במסגרת ההנפקה לרכוש מניות ב-10.5 מיליון שקל. ההזמנות של השלושה יתבצע במחיר המינימום (225 שקלים ליחידה) כך שהחברה והמפיצים נדרשים להביא משקיעים בהיקף של 6.5 מיליון שקל לפחות על מנת לסגור את ההנפקה. החברה עשויה לנצל את ההזמנות של בעלי השליטה במידה וההנפקה תיסגר במחיר המינימום על מנת להגדיל את היקף הגיוס בשיעור של עד 15%.

5. המפיצים בהנפקה - את ההנפקה מובילה רוסאריו שרותי חיתום כשלצידה פועלים IBI, יאיר קפיטל וא.ס. ברטמן. המפיצים יהיו לעמלה בשיעור של 5% עבור ההזמנות אשר יגיעו מהציבור (לא כולל בעלי עניין).

6. בראייה קדימה - ביו לייט זקוקה לכסף של ההנפקה על מנת לממן את פעילותה השוטפת בדגש על חברת הבת XLVision. בחברה מקווים כי רישומם של מניות החברה בארה"ב ייאפשר למשקיעים האמריקניים להיחשף לפעילות של XLVsion דרך השקעה ישירה בביו לייט.

בביו לייט מתכננים לנצל את הכסף על מנת לממן את הפעילויות הדרושות בדגש על שיווקי ומכירות, מימון כניסה לניסויים קליניים בבני אדם ותמיכה בפעילות של החברה בשוק האמריקני. ביו לייט היא עדיין חברה הפסדית ועשויה לקבל בסוף השנה סכום נוסף של 10.2 מיליון שקל בהנחת מימוש מלא של כתבי האופציה מסדרה 7.

במקביל, נראה שבשנה הקרובה תפעל להגדלת החשיפה שלה לשוק האמריקני. ביו לייט תלויה במידה רבה בעולם ההנפקות של שוק זה ונראה שבשלב הזה בחברה מעדיפים להשביח את החברות הבנות תחת אשכול העיניים מאשר להנפיק אותה במצבה הנוכחי. נראה כי הנפקה של הפעילות לא תתבצע בתקופה הקרובה.

לאור האמור, כלל לא בטוח כי הגיוס הנוכחי ייאפשר לממן את כל צרכי החברה - גם אם ימומשו במלואם כתבי האופציה מסדרה 7. עם זאת, לבעלי העניין בחברה יש כיסים עמוקים וכנראה שגם אם החברה תידרש להנפקה נוספת לקראת סוף השנה - הם יכניסו את היד לכיס.

7. האם כדאי להשתתף בהנפקה? - ביו לייט היא חברה שלא הצליחה לייצר בשנים האחרונות ערך למשקיעים. עדות לכך ניתן לראות אפשר לראות בתשואת החסר של המניה בשנתיים האחרונות אשר לא הצליחה להרים ראש למרות הגאות בשווקים.

עם זאת, מבחינה טכנולוגית החברה מחזיקה בפורטפוליו של חברות מבטיחות בתחום העיניים. תחום זה צומח מאוד וחברות בתחום מנפיקו או נמכרו בהיקפים משמעותיים. האם מדובר כאן בעיוות שוק? על השאלה הזאת רק הזמן יוכל לענות.

עבור המשקיעים לטווח הקצר, על פניו שנראה כי ישנה כאן הזדמנות בהנפקה הנוכחית - בעיקר בשל סטיות התקן הנמוכות שבהן נסחרת המניה. אם כתבי האופציה ייסחרו לפי שווי הבלק&שולטס של הבורסה אלא קרוב לוודאי שייסחרו סביב 3-4 אגורות. במקרה שכך יהיה, עשויה ההנפקה להניב רווח למשקיעים בטווח הקצר.

שנת 2014 צפויה להיות שנת מעבר עבור ביו לייט. לאחר שנים של השקעה בחברה ישראל מקוב מקווה לקצור את הפירות ואולי להציף ערך למשקיעים. ככל ששוק ההון האמריקני ימשיך לייצר הנפקות מוצלחות - נראה שגם ביו לייט תצטרף לחגיגה ותזכה להציף ערך למשקיעים. עם זאת, לעת עתה נראה שביו לייט מעט רחוקה מהשוק האמריקני. שינוי של המגמה או קיפאון בשוק ההנפקות, עלול לגרום לכך שהחברה תמשיך להיסחר במדדי היתר וללא ערך נוסף למשקיעים.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    שווי של מאות מיליונים?
    adieng 02/03/2014 14:09
    הגב לתגובה זו
    1 2
    אם באמת ביולייט שווה כל כך שרבה למה מונפקת בדיקאונט של 15%.למי להאמין?
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות