לוקסי: "סקיילקס נקלעה למשבר זמני שצריך לפתור אותו, מול סמסונג". ומה הוא אומר על אג"ח סאני?
בימים הקרובים יכריעו מחזיקי האג"ח של חברת
סאני תקשורת
+1.95%
סאני תקשורת
115.2
+1.95%
בסיס:113
פתיחה:113
גבוה:118
נמוך:114.6
תמורה:212,447
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
האם להוציא לפועל תוכנית למימוש חלק ממניות פרטנר ששועבדו לטובתם. את המהלך הזה מנסה לעצור חברת
לפידות קפיטל
-1.21%
לפידות קפיטל
6,343
-1.21%
בסיס:6,421
פתיחה:6,421
גבוה:6,421
נמוך:6,288
תמורה:4,382,574
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
, הנמצאת בשליטת יעקב לוקסנבורג. לוקסי השקיע של סקיילקס ושל החברה האם שלה סאני ואם התוכנית של מחזיקי האג"ח תצא לפועל הוא עלול להפסיד הרבה כסף.
לוקסי פתח פוזיציה גדולה על שתי חברות בפירמידה הקורסת של אילן בן-דב: סאני והחברה הבת שלה סקיילקס משנת 2012. סאני מחזיקה ב-1.4% ממניות חברת התקשורת פרטנר וסקיילקס מחזיקה ב-11.4% ממניות
פרטנר
-0.4%
פרטנר
1,987
-0.4%
בסיס:1,995
פתיחה:1,995
גבוה:2,015
נמוך:1,970
תמורה:7,900,496
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
.
פרטנר הייתה פעם פרת מזומנים שחילקה מדי שנה דיבידנדים במאות מיליוני שקלים. הרפורמות שהנהיג משרד התקשורת בתקופתו של משה כחלון עצרו את החגיגה וכל הפירמידה של אילן בן-דב קרסה (טאו, סאני וסקיילקס).
מחזיקי האג"ח המובטחים רוצים לממש מניות פרטנר כי לא שולמה להם ריבית
מחזיקי האג"ח שמובילים את הקו המיליטנטי למימוש בטחונות - קרי מניות פרטנר ששועבדו לטובתם, אלה בעיקר המוסדיים. באותו הזמן, מחצית מההשקעה של לוקסי היא באג"ח לא משועבדות ולכן האינטרסים שלו שונים משל המוסדיים שרובם מחזיקים בבטחונות בדמות מניות פרטנר.
לוקסי מציע למחזיקי האג"ח של סקיילקס אלטרנטיבה לתוכנית שלהם לממש מניות פרטנר. סקיילקס מחזיקה בזכיון לייבוא מכשיר סמסונג מקוריאה לישראל, אך ללא תמיכה כספית הזכיון יילקח מידי סקיילקס. לוקסי מציע להעניק ערבות ותמיכה בכדי לשמור על הזכיון.
חברת לפידות פרסמה השבוע הצעה משופרת למתן ערבות לחברת סקיילקס לצורך שמירה על הזכיון של ייבוא סמסונג לישראל. ההצעה הראשונה לתמיכה בחברת סקיילקס פורסמה בתחילת החודש, אך זכתה לכתפיים קרות מצד מחזיקי האג"ח.
מה אתם מבקשים עבור הערבות לסקיילקס?
לוקסי: "לאור הכנסת 11 מיליון דולר לחברת סקיילקס נקבל שתי אפשרויות: אופציה להמיר את הכסף ל-20% ממניות סקיילקס בעוד שנה או תשלום של 7.5 מיליון שקל".
מה סקיילקס מרוויחה מזה?
לוקסי: "אם סקיילקס תהיה במצב טוב אז בשביל לעבור את הים הסוער היא תשלם לנו רק 7.5 מיליון שקל ואם לא תהיה הצלחה גדולה אז ניקח 20% מהחברה, אבל מה זה אכפת לסקיילקס במקרה שאין הצלחה. הרי אם תהיה חדלות פירעון מי שנותן את הערבות הוא זה שבבעיה. נתנו לסקיילקס לחבר את הגשר ולעבור את המים הסוערים של השבוע הקרוב כדי לשמור על הקשר עם סמסונג".
מה יקרה אחרת?
לוקסי: "האלטרנטיבה היא שהזכיון של סמסונג יהיה פג תוקף וסקיילקס תלך לפירוק בלי נכסים. יכול להיות שגוף שמתחרה בסקיילקס הוא זה שמממן את עורכי הדין שמובילים את המהלך האגרסיבי. הערבות שאנחנו מציעים לסקיילקס זה מהלך נקי, אסתטי וענייני. זה גם מהלך מסוכן מבחינתנו ואנו מודעים לכך. אני מאמין במותג סמסונג, בצוות התפעולי בישראל שידע למכור ב-1.2 מיליארד שקל בשנה. המספר הזה זה לא יחזור, אבל עדיין זה עסק עם יכולת שיווקית מסחרית ענקית".
בין אם ההצעה של לוקסי תתקבל או לא, שתי החברות סאני וסקיילקס, נמצאות במצב קשה מאוד. חוב האג"ח של סאני כ-270 מיליון שקל וחוב האג"ח של סקיילקס כ-900 מיליון שקל. האג"ח של סאני נסחרות בטווח מחירים של 21 עד 31 אג', השקעה ברמת סיכון גבוהה: {סאני אגח א}, {סאני אגח ב} ו-{סאני אגח ג}.
סקיילקס: 7 סדרות אג"ח שונות בטווח מחירים של 31 עד 97 אג'
בסקיילקס ישנה שונות גבוהה בין 7 סדרות האג"ח והמחירים בטווח של 31 עד 97 אג'. הסיבה לפער הגדול במחירים היא ההבדל ברמה של הבטחונות. הפוזיציה של מרבית המוסדיים היא באג"ח שמגובות בבטחונות.
בחודש שעבר דיווחה חברת לפידות שהיא מחזיקה באג"ח של סקיילקס בשווי שוק של כ-59.6 מיליון שקל (מתוכם כ-29 מיליון שקל בסדרות המובטחות ד', ו' ו-י'), וכן אג"ח מסדרות שונות של סאני בשווי שוק של כ-18.7 מיליון שקל.
בשבוע שעבר הניעו כאמור המוסדיים מהלך דרמטי של פירעון מיידי של סדרות ד' ו-ו' והמשמעות היא מימוש חלק מהשעבודים - מניות פרטנר.
אם מכירת מניות פרטנר תצא לפועל - הנושים האחרים של סקיילקס, כולל לוקסי עלולים להפסיד הרבה מאוד כסף - תלוי כמובן באיזה מחיר הם נכנסו להשקעה. לכן לוקסי מנסה בכל יכולתו לעצור את המהלך.
המוסדיים יגרמו לך להפסד גדול?
לוקסי: "הם לא עשו לי שום נזק. יש אמנם אי וודאות ענקית, אך במישור הריאלי העסקי סקיילקס נקלעה למשבר זמני שצריך לפתור אותו מול סמסונג הקוריאנית תוך מספר ימים. צריך להעמיד ערבות ולעבוד על הזמנה חדשה. צריך 25 מיליון דולר, מענה מיידי בתוך שבוע".
ואם לא תעמדו בערבות לסמסונג הקוריאנית?
לוקסי: "היה ולא נעמוד בזה אז סמסונג בסבירות גבוהה עשויה לקחת את הזכיון מסקיילקס ומזה אנו כבעלי חוב רוצים להימנע. המטרה שלנו היא לעמוד בלוח זמנים ולהעמיד 25 מיליון דולר כי השותפים שלנו לא מכניסים את היד לכיס. אנחנו כן מוכנים לעשות זאת".
עתיד הזכיון לייבוא מכשירי סמסונג מקוריאה לישראל לוט בערפל על רקע מצבו הפיננסי של אילן בן-דב ופרשת הסוללות המתפוצצות. כבר בתחילת השנה שינה היצרן הקוריאני את תנאי הזכיון שהיו "פרה חולבת" עבור אילן בן-דב במשך 16 שנה והמקור העיקרי למרבית הונו.
לפי ההסכם החדש שנחתם ל-6 שנים: סמסונג ישראל תמכור ישירות את המכשירים שלה למפעילות הסלולר, וסקיילקס של אילן בן-דב תוכל למכור מכשירי סמסונג לרשתות הפרטיות בישראל בלבד. זוהי פעילות המהווה פחות מ-50% מסך מכירותיה של סמסונג בישראל.
לוקסי: "מעבר לרעשים של שווי ניירות ערך בבורסה והתפטרויות, אז כמו שלמדנו בכלכלה - צריך לבדוק מה הערך הכלכלי של האג"ח".
מה הערך הכלכלי של האג"ח של סאני?
לוקסי: "לסאני שבראש הפירמידה של אילן בן-דב יש שלושה נכסים: 0.5% מחברת מובילאיי, 1.4% ממניות פרטנר (החזקה ישירה), השקעה סקיילקס ושלד בורסאי. לפי התמחור הנוכחי שניתן לחברת מובילאיי השווי של ההחזקה כ-40 מיליון שקל, מניות פרטנר שוות כ-30 מיליון שקל בנטרול חוב בנקאי ועוד כ-15 מיליון שקל זה השווי של מה שנשאר מסקיילקס כולל חברת "נטקראפט" שמתמחה במתן שירותי אפיון, עיצוב ופיתוח פתרונות אינטרנט.
אם נסכום את התמורות - יש ריקאברי של כ-35 אג' באג"ח של סאני ללא קשר למניות סקיילקס. זה שהאג"ח נסחרת ב-20 אג' זה לא אומר שזה השווי האמיתי".
חברת מובילאיי (Mobileye) של אמנון שעשוע צפויה להנפיק בימים הקרובים לפי שווי של 5–3.5 מיליארד דולר, ההנפקה הגדולה ביותר של חברה ישראלית בנאסד"ק. החברה מתכננת לגייס 100 מיליון דולר וסאני יכולה להעשיר את קופתה הדלה בכמה עשרות מיליוני שקלים.
מה לגבי האג"ח של סקיילקס?
לוקסי: "באו הסדרות עם הבטחונות במניות פרטנר ואמרו שהם רוצים לממש את הבטחונות (מניות פרטנר) כי סקיילקס לא משלמת את הריבית. הטעות היא שזה מפריע לכל בעלי האג"ח באותה מידה כי אתה מאותת לשוק ההון שאתה מתקרב לנכס הבסיס. תראה איך מניית פרטנר ירדה ופוזיציית השורט עליה גדלה.
אם נחזיק את כל המניות ביחד נוכל לפתור את הבעיות של סקיילקס ולהגיע להסכמה מושכלת. בואו כולנו ביחד נמצא פיתרון ולא נפרק את הפוזיציה לחלקים קטנים - כך נאותת לשוק ההון שהחבילה היא אחת והמניה תתאושש".
אתה לא מתחרט שבכלל נכנסת לפוזיציה הזאת?
לוקסי: "קשה עדיין לשפוט כי אין עדיין תוצאה סופית. גם אם זה לא ילך אז אם יהיה לנו רווח אבל לא גדול ובכל מקרה לא הפסד. אם השכל הישר יגבר מחזיקי האג"ח יבינו שכדאי להסכים להיענות למי שבתקופה כל כך קשה מוכן לתת 11.5 מיליון דולר ותוך פרק זמן לא ארוך נראה ריקאברי יפה".
מה אתה חושב ברמה האישית על אילן בן-דב?
לוקסי: "אני מסכים עם ההערכה שלולא הרפורמה של שר התקשורת לשעבר, אילן בן-דב היה היום מהגדולים והמכובדים בשוק. הטעות הגדולה שלו שהוא לא צפה את הרפורמה של משה כחלון. הוא ישב על חברה עם קאש-פלו טוב.
זה מה שיפה בשוק ההון ובהשקעות פעם אתה למעלה ופעם למטה. זה קייס סטאדי מה לעשות ומה לא. בהשקעות לא מסוכנות אתה יכול לקבל 0.5% בבנק ואילו בהשקעות מסוכנות גם אם אתה עושה טעויות אתה דואג שהאניה לא תטבע, גם אם תעלה על שרטון.
חשוב בהשקעות שהכל יהיה בר תיקון, לשמור על נזילות ועל פיזור - אלה ערכים בסיסיים ואם שומרים עליהם בסוף כל השקעה מסתדרת".
הברוקר מ"בטוחה" שהפך לצייד הזדמנויות להשתלטויות על חברות
בחודש הבא יחגוג לוקסי יום הולדת 58. הוא נולד בגבעתיים, בן לניצולי שואה. הוא למד בתיכון עירוני ט' ושכבה מתחתיו למד תלמיד בשם אילן בן-דב.
בצבא שירת בתחילת הדרך כלוחם בחיל השריון ולאחר מכן כמדריך ספורט בווינגייט. לאחר השירות הצבאי הוא למד כלכלה ומנהל עסקים באוניברסיטת תל-אביב. במהלך הלימודים עבר כברמן במלון "סטאר" ולאחר מכן סיקר מסעדות עבור עיתון "ידיעות אחרונות".
אחרי טיול אופנועים ארוך מחוף אל חוף בארה"ב הוא התחיל לעבור בבית ההשקעות "בטוחה". בשנת 1993 אחרי שש שנים כמנהל תיקים עזב והקים משרד עצמאי שעסק בניהול תיקים במקביל לניהול השקעות נוסטרו.
בלנטיין, לפידות, אינוונטק
במסגרת המעקב הקרוב אחרי ההתפתחויות בשוק ההון והכרת הנפשות הפועלות, הצליח לוקסי לפתח מיומנות בהשתלטות על חברות בקשיים.
החברה הראשונה שאותה הצליח לוקסי לצוד נקראה "בלנטיין", שהייתה בבעלות הקבלן מריו לזניק. מהלך ההשתלטות נעשה דרך אג"ח ואופציות ולאחר שהצליח הוא מכר אותה לעמי גניש.
בשנת 2000 הוא נכנס להשקעה בחברת לפידות ובשנת 2003 בחברת
אפולו פאוור
-4.49%
אפולו פאוור
227.7
-4.49%
בסיס:238.4
פתיחה:238.4
גבוה:238.4
נמוך:226.1
תמורה:290,327
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
, שנמכרה מאוחר יותר לידי חברת CEE של יולי עופר ז"ל . האחזקה של לוקסי בחברת לפידות שווה היום כ-270 מיליון שקל.
למרות העושר הרב, הטריאתלוניסט מתנהל בצניעות יחסית. הוא גרוש + 2 (שרון ושחר) וגר במתחם "סי אנד סאן" שבצפון תל אביב. אגב, רישיון הקידוח "שרית", שהיה בידיו, קרוי על שם אשתו לשעבר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.יש יותר ויותר מתחרים בשוק הסלולרdw 13/07/2014 13:41הגב לתגובה זו0 0htc, lg, סוני, מוטורולה ועוד כל מיני סינים. היקף המכירות של סמסונג הולך לרדת ולכן העסק הזה הרבה פחות אטרקטיבי.סגור
-
5.נחוצה הצעה מעשית ומשופרת ולא משחקים של נדמה לי (ל"ת)מחזיקי אגח ד+ו 12/07/2014 19:02הגב לתגובה זו1 0סגור
-
4.לוקסי יפסיד את רוב ההשקעה בסאני וסקיילקס (ל"ת)לפעמים מפסידים 12/07/2014 18:49הגב לתגובה זו1 1סגור
-
3.לפידות צריכה לקבל 100% ממניות סקיילקסדעה 12/07/2014 16:34הגב לתגובה זו0 2למוסדיים אין אינטרס גדול לנהל את העסק הזה, ללוקסי שמחזיק בחובות אג"ח סאני וסקיילקס יש. על כן, לאור המצב יש לגבש הסכמה בה סאני וסקיילקס יעברו לרשות לפידות שתחזיק ב- 100% מהמניות, בתמורה: לפידות תמיר חלק מהאג"ח ללא בטחונות סקיילקס וכל האג"ח בסאני למניות. בנוסף לפידות תשקיע בלי בטחונות ובלי שטויות 50M ש"ח בחברה החדשה על מנת להעמיד הון דרוש לקניית מכשירים מסמסונג שלאחר בן דב. המוסדיים שמחזיקים באג"ח עם בטחונות כמעט מלאים: יקבלו ריבית בזמן וידחו את הקרן ב- 5 שנים ואף יקבלו תוספת של 1.5% ריבית. אג"ח ללא בטחונות ידחה ב- 10 שנים והריבית בשלוש השנים הראשונות תצבר באג"ח. סקיילקס את סאני תפעלנה מול סמסונג שתאפשר שקט תעשייתי ל- 5 שנים בתנאים של קנייה במזומן של סחורה. שקט תעשייתי ובלי השטויות שיצר בן דב על מנת לנסות להרוויח משהו לעצמו. יש להבהיר לסמסונג שבן דב ואנשיו כבר לא בחברה והוא עומד מול נושי האג"ח של החברה שמבקשים להמשיך לעשות איתו עסקים לפחות עוד כמה שנים על מנת לפרוע את האג"ח. אפשר להציע לכל בעלי האג"ח אופציות מח"מ 4בחינם ל- 30% מהחברה כך שיהיה להם מה להרוויח משקום החברה.סגור
-
מה פתאום לדחות את התשלום? אני זקוק לכסף במועדמחזיק אגח ד 12/07/2014 21:37הגב לתגובה זו2 2לא ישלמו? נממש את הבטוחות של מניות פרטנר. אני זקוק לכסף ובכל מקרה הייתי מעדיף 80-90 אחוז מהחוב היום מאשר 100 אחוז בעוד 4-5 שנים. במקום לוקסי הייתי דואג שמחזיקי האגח המובטחות יקבלו את כספם במועד, כדי שמניות פרטנר יחזרו לסקיילקס ולא יימכרו למרבה במחיר.סגור
- טען עוד
-
2.לא קראתי את הכתבה אבל....YL 12/07/2014 13:48הגב לתגובה זו0 1אם לוקסי יחתום חוזה חדש עם סמסונג יתכן וכל האגח ישולם המחלה ושמה בן דב הרסה את החברה אבל יתכן ש ברשות לוקסי סמסונג יכולה לפרוח מחדש סביר שזה ינטרס משותף פרט לעורכי הדין החיים מ בשר הפיגוליםסגור
-
1.שינתן פיצוי לאגח ד,ו והריבית שלא שולמה לאגח ו (ל"ת)לא הבנתי מה החידוש 12/07/2014 11:39הגב לתגובה זו0 0סגור