מייסד מזור רובוטיקה: "יש לנו טכנולוגיה שאי אפשר לעצור - ללא כל תחרות"
מניית {מזור רובוטיקה} סובלת ממומנטום שלילי בתקופה האחרונה וירדה בכ-30% מתחילת השנה. פרופ' משה שהוא הממציא והמייסד של חברת המכשור הרפואי, מסביר בראיון מיוחד ל-Bizportal על היתרונות של הרובוט ומדוע הוא מעריך שיותר ויותר רופאים יאמצו את השימוש ברובוט של החברה.
מזור רובוטיקה עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מיכשור רפואי לניתוחים. את המחצית הראשונה של השנה סיימה עם הכנסות של כ-32 מיליון שקל ובשורה התחתונה נרשם הפסד של כ-27 מיליון שקל, בהמשך להפסד של כ-71 מיליון שקל בשנת 2013 כולה.
שהם: "מזור מתמקדת בתחום של רובוטיקה שמסייעת בניתוחי גב ומוח. החברה מנסה כל הזמן לעשות דברים חדשים, זה המנדט שלנו ובחלק מהמחקרים אנו בודקים כל מיני כיוונים".
מדוע תהליך הטמעת המערכות כל כך קשה ואיטי?
"אנו עושים שינוי די מהותי בגישה וכשאתה ראשון אז זה הולך לאט. אתה לא מוכר לרופא סקלפל או איזמל, אלא מערכת חדשה ושונה לחלוטין ומטבע הדברים זה לוקח יותר זמן. במחקרים חדשים שלי אני לא עושה , שינוי קטן, אלא שינוי מהותי, קשה להכניס אבל זה שינוי גדול (קוואנטום ליפ) וזאת המטרה".
לשימוש ברובוט יש שלושה יתרונות: דיוק רב יותר, פולשנות מזערית וחסינות מקרינה של רנטגן.
האם יש למזור רובוטיקה תחרות בעולם?
"עדיין אין לנו תחרות - אין שום רובוט בתחום של עמוד השדרה".
האם אתה מאמין שבעתיד יותר רופאים ישתמשו ברובוט?
"אני מאמין שכן. בסך הכל המספרים גדלים וחוץ מזה קשה להתווכח עם הסטטיסטיקה: באלפי הניתוחים שעשינו ועשרות אלפי השתלים שהכנסנו איןשום מקרה של נזק עצבי בלתי הפיך (Permanent Nerve Damage) וזה בניגוד למה שקיים בטכנולוגיה הרגילה".
מה המשוב שאתם מקבלים מרופאים שמשתמשים במערכת?
"שזה משהו חדשני - שהתוצאות שלנו טובות יותר ממה שקיים בספרות. עם זאת, ההכנסה של המערכת לוקחת קצת זמן בגלל החדשנות".
אז אתה אופטימי?
"הנושא של רובוטיקה ברפואה זה משהו שלא ניתן יהיה לעצור אותו. זאת טכנולוגיה שמאפשרת דיוק גבוה יותר, נגישות גבוהה יותר, ולבצע ניתוחים בפולשנות מזערית. לכן זה עניין של זמן עד שזה יכנס - זה בלי שום ספק משפר לך את היכולות של הרופא ולכן זאת טכנולוגיה שאי אפשר לעצור אותה".
הפיתוח של מזור רובוטיקה התחיל בטכניון, עבר לחממה של טכניון ובהמשך לחברה עצמאית בשם מזור רובוטיקה, שהנפיקה את מניותיה בבורסה בת"א בשנת 2007 לפי שווי של 118 מיליון שקל. המניה נסחרת גם בנאסד"ק (סימול MZOR). היום החברה נסחרת בשווי של כ-1 מיליארד שקל.
משה שהם הוא הממציא ומייסד החברה, אך במהלך השנים מכר את מרבית מניותיו והיום הוא אפילו לא בעל עניין. הוא מרצה בחוג להנדסה אוירונאטית בטכניון, חבר סגל באוניברסיטת קולומביה בניו-יורק ופרופסור אורח בסטנפורד בקליפורניה.
שהם יקבל ביום א' הבא מינוי ל-National Academy of Engineering
פרופ' שהם עומד בראש המעבדה לרובוטיקה בפקולטה להנדסת מכונות בטכניון. ב-28 לחודש הוא יקבל מינוי למוסד האמריקני היוקרתי: National Academy of Engineering . המינוי לאקדמיה הלאומית להנדסה של ארה"ב הודות לפיתוחים שלו בתחום הרובוטיקה ברפואה.
הטקס כולל השנה 60 אנשים מארה"ב ועוד 11 אנשים משאר העולם. מישראל מגיעים שלושה נציגים: פרופ' משה שוהם ופרופ' אלון גני מהטכניון ופרופ' דויד הראל ממכון ויצמן.
עד היום זכו בפרס היוקרתי לא יותר מ-15 ישראלים. "זה מינוי די נדיר. המטרה של האקדמיה הלאומית של ארה"ב ליזום מחקרים חדשים ולייעץ לממשל האמריקני בנושאים של מדע והנדסה", מסביר משה שהם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.אכן למזור טכנולוגיה יחודית וללא תחרות וזו ריצה למרחקיםייאי 22/09/2014 11:43הגב לתגובה זו4 3אני קניתי מעט ממניותיה ויודע שאין טעם לעקוב דקה דקה ובאדיקות אחרי המניה.עד שהחברה תחל להרויח והרבה זה יקח עוד כשנה שנתיים,ריצה למרחקים ארוכים..מכירת החזקות ע"י בעלי עיניין הוא דבר נפוץ גם בין חברות ענק ריווחיות ולכל אחד סיבותיו האישיות.סגור
-
3.הודעה אחת טובה והמנייה בשער 4000 (ל"ת)אורן 22/09/2014 09:40הגב לתגובה זו4 0סגור
-
2.גם המנכ"ל מכר את כל מניותיו (ל"ת)מכר את כל מניותיו 22/09/2014 08:17הגב לתגובה זו3 1סגור
-
1.למה אתם מעלים כתבות מאתמול? תסתכלו על התאריך (ל"ת)אבנר 22/09/2014 07:37הגב לתגובה זו1 0סגור