בריינסווי פרסמה תוצאות ביניים לניסוי בטיפול בהפרעות קשב וריכוז - צפו בפרטים

מסקנת המחקר: "גירוי מגנטי מוחי עמוק באמצעות סליל ייעודי לטיפול בהפרעות קשב וריכוז, הינו בטוח לשימוש ועשוי לשמש כטיפול יעיל להפרעות קשב וריכוז"

אבי שאולי |
נושאים בכתבה בריינסוויי

חברת בריינסוויי דווחה הבוקר על תוצאות ביניים שהתקבלו בניסוי שנערך במרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה בבאר שבע בשיתוף אוניברסיטת בן-גוריון, אשר מטרתו לבחון את יעילות מכשיר ה-Deep TMS של החברה תוך שימוש בסליל אלקטרומגנטי ייעודי שפותח במיוחד לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD) במבוגרים.

חוקרים הראשיים בניסוי הינם ד"ר הדר שליו ופרופ' אברהם צנגן. תוצאות הביניים יוצגו בכנס חוקרים של החברה בארה"ב וכן בכנס הבינלאומי לגרייה מוחית המתקיים בחודש מרץ בסינגפור.   במחקר השתתפו עד כה 41 נבדקים (הניסוי צפוי להקיף 60 נבדקים), שחולקו לשלוש קבוצות - טיפול בגירוי מגנטי עמוק, טיפול בגירוי מגנטי שטחי וטיפול דמה. דוח זה מתייחס לתוצאות שהתקבלו ב- 32 הנבדקים אשר סיימו את תקופת הטיפול (9 נבדקים פרשו לפני סיום תקופת הטיפולים).   המטופלים הושמו לקבוצות באופן אקראי וכפול סמיות (באופן זה הן המטפל והן המטופל לא ידעו מהי קבוצת ההשתייכות).  כל נבדק עבר 15 טיפולים במשך 3 שבועות (5 טיפולים יומיים בכל שבוע) בסליל ייעודי שפיתחה החברה לגירוי עמוק של האונה הקדמית הימנית של המוח, או בסליל סטנדרטי המגרה רק את החלק השטחי של האונה הקדמית הימנית של המוח, או בסליל דמה. השפעת הטיפול על הנבדקים נבחנה על ידי סולמות דיווח מקובלים, מטלה ממוחשבת להערכה אובייקטיבית של היכולת הקשבית וכן באמצעות מדידה אובייקטיבית של רישום הפעילות  החשמלית המוחית (EEG).   פרופסור אברהם צנגן, המשמש כיועץ המדעי של בריינסווי ואחד החוקרים הראשיים בניסוי אומר:  "ניתוח הנתונים שביצענו לקראת הצגת תוצאות ביניים בשני כנסים מדעיים מראה השפעה יציבה, חיובית ומרשימה של הסליל העמוק (אך לא השטחי) על תפקודי קשב וריכוז.  בנוסף זיהינו מדד אלקטרו-פיזיולוגי חדשני במוח של מבוגרים בעלי הפרעות קשב וריכוז, המגיב בכיוון הרצוי לסדרת הטיפולים בסליל הייעודי שפיתחנו כנגד הפרעות קשב וריכוז".   מדידות בסיס שנערכו באמצעות רישום פעילות חשמלית (EEG) בתגובה לגירוי מגנטי בודד העלו כי  אנשים הלוקים ב-ADHD מראים תגובת חסר, ירודה בעוצמתה, לעומת קבוצה של נבדקי השוואה בריאים.

למסקנת החוקרים הראשיים, תוצאות הביניים של מחקר זה מעידות, כי גירוי מגנטי מוחי עמוק באמצעות סליל ייעודי לטיפול בהפרעות קשב וריכוז, הינו בטוח לשימוש ועשוי לשמש כטיפול יעיל להפרעות קשב וריכוז, וכי המדידות האלקטרופיסיולוגיות מצביעות על נירמול התגובה המוחית לגרייה בודדת רק לאחר טיפול בסליל זה ולא בסליל הסטנדרטי המגרה איזור שיטחי יותר של המוח.   חברת הביומד מירושלים עוסקת במחקר, פיתוח, שיווק ומכירות של מערכת רפואית לטיפול לא פולשני בהפרעות נפוצות בתפקודי המוח. החברה מבצעת כיום ארבעה ניסויים רב מרכזיים בכל רחבי העולם.

המערכת הרפואית אותה מפתחת ומייצרת החברה, מבוססת על סליל אלקטרומגנטי בעל מבנה ייחודי המחובר לספק זרם חשמלי המשתנה במהירות, ויוצר שדה חשמלי באמצעותו ניתן להשפיע על אזורים שונים בעומק המוח על ידי גירוי או דיכוי עצבי, בהתאם לתדר ההפעלה.