בית הספר החדש לפסיכומטרי של מור קורן

 | 
telegram
(6)

למור קורן, (גיל), מורה פרטי בעל תואר שני במדעי המחשב, היה חלום: לפתוח בית בספר לבגרויות ולפסיכומטרי שיציע אלטרנטיבה זולה ויעילה לקורסים הגדולים והיקרים של המכונים המוכרים לפסיכומטרי. לאחר 10 שנים בהם צבר ניסיון כמורה בכיר במוסדות שונים, החליט מור שהגיע הזמן לצאת לדרך עצמאית וב-2006 פתח את "בית הספר לפסיכומטרי של מור קורן". כיום, לאחר שבין כותלי בית הספר עברו מאות  תלמידים ואחרי שהצליח להגיע לאחוזי הצלחה גבוהים מבמכונים האחרים, מתפנה מור קורן להסביר לקוראי  שם העיתון מהו סוד ההצלחה שלו.

"קודם כל, חשוב לי להבהיר, שאין באמת 'סודות' בהכנה לפסיכומטרי, התוצאות שהתלמידים שלנו מגיעים אליהן באמת מרשימות אך בטח שלא המצאנו את הגלגל", אומר מור. "כל המסגרות שהכרתי, לפני שהקמתי את בית הספר, דיברו על יחס אישי ועל תוכנית לימודים שמותאמת לתלמיד אבל בסופו של דבר לא עמדו בהבטחות. ברור שאי אפשר להתאים לכל תלמיד תוכנית לימודים אישית בכיתות שבהן 25-40 תלמידים יושבים יחד בכל שיעור. המורים במכונים הגדולים, מוכשרים ככל שיהיו, חייבים להתאים את הרמה בכיתה למכנה המשותף הנמוך ביותר ולא מסוגלים להתאים את הקצב לכל תלמיד.זו הסיבה שהדבר הראשון שעשיתי היה להגדיר סטנדרט אחר: לא יותר מחמישה תלמידים בכיתה".
שלוש שנים אחרי הקמת בית הספר, ניתן לומר שההחלטה להגביל את מספר התלמידים בכיתה הייתה משמעותית מאין כמוה - בסקרים פנימיים שנערכו בין תלמידי בית הספר התגלה כי הציון הממוצע של תלמידי מור קורן גבוה בכ-80 נקודות מהממוצע הארצי וכי אחד מכל חמישה תלמידים זוכה לעבור את רף ה-700 - פי ארבעה מהיחס באוכלוסיה הכללית. בית הספר הקטן שהקים מור קורן הוא היום מהמובילים במכוני ההכנה לבחינה ומציע אלטרנטיבה אמיתית למכונים הגדולים.
"כשחיפשתי קורס פסיכומטרי ידעתי שאני צריך להוציא מעל 750 ולכן היה חשוב לי למצוא תוכנית לימודים שתכתיב קצב מהיר כך שלא אתעכב בגלל שתלמידים אחרים לא מבינים", מספר עמוס נוה, 24, תלמיד בקורס פסיכומטרי למועד קיץ 2007. "בכיתה שלי, שבה למדו רק חמישה תלמידים, הייתה למורה את האפשרות להסביר לכל תלמיד בדיוק את מה שהוא לא מבין בזמן ששאר התלמידים ממשיכים הלאה ולא מתעכבים. לטעמי זה יתרון גם למי שמתקשה וגם למי שהחומר קל לו", מוסיף עמוס.

בימיו הראשונים של בית הספר לימד מור בעצמו את כל הקורסים, כיום הוא מעסיק צוות של מורים בכירים שמתמחים במקצועות השונים של הבחינה הפסיכומטרית: אנגלית, מילולי וכמותי. "את המורים שלי אני בוחר בפינצטה", מספר מור, "אני לא לוקח כל ילד שסיים את הבחינה בציון מעל 750 והופך אותו למדריך. אני מקפיד לבחור את המצוינים שבמדריכים ואת אלה שיודעים איך באמת לתת את היחס האישי והאמונה שהתלמידים צריכים".
שיחות עם תלמידים לשעבר בבית הספר של מור קורן מגלות שצוות המדריכים של מור הוא אכן הקלף המנצח בקורסים שלו. התלמידים מספרים על מדריכים שמכירים את כל רזי הבחינה הפסיכומטרית אך יודעים לפנות לתלמידים בגובה העיניים וללוות אישית כל תלמיד בכיתה ואף בבית. "אני דורש מהם להיות זמינים בכל שעה ושיהיה אפשר לפנות אליהם גם בדברים שמעבר לאיזה שאלה שמתקשים בה בשיעורי הבית. אני גם מתגמל אותם בהתאם", אומר מור קורן.
בשיחה שאנו מקיימים עם מור הוא מקפיד להדגיש שלמרות ההישגים הוא אינו קופא על השמרים: "הספרים שכותבים המורים שלי מתעדכנים כל מועד פסיכומטרי מחדש על מנת להכיל את כל הטריקים העדכניים מהבחינה האחרונה", אומר מור, ומוסיף כי בקורסים האחרונים הוגדל היקף המרתון ומספר הסימולציות, וכן בית הספר התחיל להשתמש בתוכנת לימוד המילים "מילומטר" על מנת לעזור לתלמידים לשנן את אוצר המילים בעברית ובאנגלית. מור ממשיך לעבוד ימים כלילות כדי לשפר את ההישגים של התלמידים בבית הספר וניתן כבר לקבוע בוודאות שלא רחוק היום שבו השם "מור קורן" יתנוסס בגאווה לצד שמות מוכרים כמו "יואל גבע" או "זיו כספי".

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות