אין הפתעות: הריבית נותרה ללא שינוי, פלוג ממתינה להשפעת הריבית האפסית

הריבית לדצמבר נשארת ברמת שפל היסטורית. "תוואי הריבית בהמשך תלוי בהתפתחויות באינפלציה, בצמיחה בישראל ובכלכלה העולמית"
 | 
telegram
(1)

החליט כצפוי להשאיר את הריבית לחודש דצמבר בגובה של 0.25%. ההחלטה היום בשעה 16:00 לא הפתיעה את שוק ההון - לפי סקר של בלומברג - כל 19 החזאים העריכו שהריבית תישאר על כנה. חברי הוועדה המוניטארית ציינו כי "השפעות הפחתות הריבית האחרונות טרם באו לידי ביטוי מלא בפעילות ובאינפלציה".

5 גורמים השפיעו על החלטת בנק ישראל:

1 - עלה באוקטובר ב-0.3%, בהובלת מחירי המוצרים הסחירים, שעלו ב-0.7%. האינפלציה בהסתכלות על 12 החודשים האחרונים נותרה ברמה שלילית של 0.3%.

2 - השקל נחלש החודש מול הדולר ב-1.1%, ובמונחי השער האפקטיבי השקל תוסף ב-0.2%. מתחילת אוגוסט, עת החלה מגמת הפיחות בשער החליפין האפקטיבי, נחלש השקל ב-7.1%, ומתחילת השנה נרשם של 3.9%.

3 - בכלכלה העולמית נמשכת המגמה שנרשמה בחודשים האחרונים, של צמיחה בארה"ב, והמשך חולשה באירופה, יפן ומרבית המשקים המתעוררים.

4 - נמשכת הירידה במספר העסקאות בשוק הדיור, תוך גידול במכירת דירות חדשות בחודשים האחרונים, והתמתנות בקצב נטילת המשכנתאות.

5 - בחודשים האחרונים מסתמנת צבירה של הציבור בקרנות כללי ויציאה מקרנות אג"ח חברות. המרווחים בשוק אג"ח חברות נשארו ברמה נמוכה.

אורי גרינפלד הכלכלן הראשי בפסגות: "ההחלטה אמנם מתאימה לציפיות המקודמות אבל ניתן ללמוד ממנה לא מעט על הלך הרוח בבנק ישראל לגבי סביבת האינפלציה במשק. בשבועות האחרונים הודיעו הבנקים המרכזיים ביפן וסין על הרחבות מוניטאריות חדשות ובנוסף, הבנק המרכזי בגוש האירו אותת כי גם הוא צפוי להוציא לפועל הרחבה כמותית בקרב. למרות זאת, בנק ישראל בחר שלא להפחית פעם נוספת את הריבית וזאת להערכתנו בשל ההבנה כי להפחתה כזו לא צפויה להיות השפעה כמעט על המשק בכלל ועל האינפלציה בפרט. נכון, באינפלציה בישראל נמוכה ואף שלילית בהסתכלות לאחור אך מכיוון שמדובר בעיקר על כוחות דפלציוניים מצד ההיצע (ירידה במחירי הסחורות, החלטות ממשלה, התגברות תחרותיות ושינוי טעמים של הצרכן), לבנק ישראל אין כמעט כלים לשנות מגמה זו".

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ופיננסים: "הפיחות החד של השקל מול הסל יחד עם השיפור בחודשיים האחרונים בייצור התעשייתי ונתוני התעסוקה החזקים, מפחיתים את הסיכוי לשינוי בריבית בנק ישראל גם בחודש הבא. יחד עם זאת, היות ועדיין השקל חזק במונחים ריאליים היסטוריים מול סל המטבעות, למרות הפיחות של השבועות האחרונים, בנק ישראל ימשיך ויפעל בחודשים הקרובים בשוק המט"ח, על מנת לשמר ואף להעצים את הפיחות, שבתורו יתרום לעלייה בציפיות לאינפלציה (כמו גם באינפלציה בפועל) ויביא לשיפור היצוא ב-2015".

יוגב שוורץ מנהל השקעות קרנות נאמנות תמיר פישמן: "נוסח הודעת הבנק והחלטת הריבית עצמה, מצביעות על כך שלדעת הבנק הנתונים הכלכליים השליליים הינם חד פעמיים וצפויה התאוששות בפעילות, ועל כן כרגע הבנק מעוניין להמתין ולקבל אינדיקאטורים נוספים בטרם יפעל באמצעות כלי הריבית או כלים נוספים. בנוסף לזאת, אנו מעריכים כי הפיחות בשקל יימשך ויתמוך בהתאוששות הייצוא וצפוי לתרום להתאוששות האינפלציה ועל כן לדעתנו הבנק ירצה לבחון את השפעות הפיחות בטרם יגבש דרך פעולה".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הכל צפוי
    כצפוי 24/11/2014 16:09
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אולי תגידו לי ביז את גורביץ מה יעלה מחר 5% אני ירוץ לקנות יש לי 5 מיליון הרי הכל צפוי...
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות