שינוי כיוון? שימו לב מה עשו המוסדיים בשוק המניות בפברואר

יוסי פינק |
נושאים בכתבה השקעות

האם המוסדיים חוזרים להגדיל אחזקה במניות מעבר לים? אחרי 3 חודשים של מימושים אגרסיבים מצד המשקיעים הזרים במניות בחו"ל, בחודש פברואר רכשו המוסדיים מניות בחו"ל בסך מצטבר של 470 מיליון דולר, בעיקר באמצעות קופות הגמל וקרנות ההשתלמות.

בחודשים נובמבר-דצמבר-ינואר רשמו המוסדיים הישראלים מימוש של מעל 2.5 מיליארד דולר, כאשר באותו הזמן משקי הבית המשיכו לרכוש מניות בחו"ל, בעיקר דרך קרנות הנאמנות. בחודש פברואר משקי הבית רכשו מניות בחו"ל בהיקף של 190 מיליון דולר, האטה יחסית לעומת קניות בהיקף של 450 מיליון דולר בחודש ינואר.

בהסתכלות של חצי השנה האחרונה, לפי חישוב Bizportal, המוסדיים מכרו מניות בחו"ל בסכום מצטבר של 1.8 מיליארד דולר, ואילו הציבור רכש מניות בסכום מצטבר של 1.5 מיליארד דולר. 

בחודש פברואר ביצע מדד ה-S&P 500 תנועה חדה מעלה בשיעור של 5.5% ומדד הדאקס הגרמני עלה 6.6% כאשר באותו הזמן המעו"ף עלה 4.6% בלבד. מתחילת השנה ועד היום, הדאקס עלה 22%, המעו"ף עלה כמעט 13%, ואילו המדד האמריקני הסתפק בעלייה של 0.4% בלבד. 

איפה מושקע הכסף? מפעילות תעודות הסל עולה כי לפחות בחודשיים הראשונים של השנה, המשקיעים בישראל בעיקר מסיטים את כספם לארה"ב. 1.64 מיליארד שקלים הושקעו בתעודות הסל המשקיעות בוול סטריט, ומנגד 325 מיליון שקלים נפדו מתעודות הסל המשקיעות באירופה (בעיקר בגלל פדיונות של 782 מיליון שקל בינואר). 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה