דו"חות טובים למזרחי: רווח רבעוני של 244 מיליון שקלים, מה תרומת שוק הדיור?
בנק מזרחי מפרסם היום דו"חות טובים לרבעון הראשון של 2015. בשורה התחתונה הבנק מציג רווח של 244 מיליון שקלים. אמנם מדובר בקיטון של 9% לעומת הרווח שנרשם ברבעון המקביל אשתקד, אך זאת בעיקר בשל ירידה חריגה מאוד של 1.6% ברבעון הראשון במדד המחירים לצרכן כמו גם בשל רישום חשבונאי של שווי הוגן הנגזרים על רקע הורדת הריבית. דברים אלו הקטינו את רווח הבנק ב-128 מיליון שקלים.
מניית {מזרחי טפחות} מזנקת 2.9% לאחר הדו"חות ומושכת מעלה את מדד הבנקים. האנליסט מאיר סלייטר מירושלים ברוקראז' התייחס לדו"חות ואמר כי על אף רמת הריבית הנמוכה הבנק מציג יכולת ייצור של רווח מייצג בהיקף 1.2 מיליארד שקל בשנה, המשקף תשואה להון של כ- 10.5%. אם וכאשר הריבית ו/או המדד ישנו כיוון לעליות – מזרחי יהיה מהנהנים העיקריים מהמגמה". סלייטר מעלה את ההמלצה לתשואת יתר ומותיר את מחיר היעד על 48 שקלים, כלומר אפסייד של כ-11% על מחיר המניה בעת ההמלצה.
הבנק מציג גידול של 6.8% בהיקף האשראי לציבור בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. האשראי הקמעונאי הסתכם בכ-123 מיליארד שקל לעומת כ-113 מיליארד שקל ברבעון המקביל, עלייה של כ-10 מיליארד שקל וזאת תוך גידול בשלושת מרכיביו: גידול של 8.6% באשראי למשקי בית, 8.2% בהלוואות לדיור ו-14.5% בעסקים קטנים.
אלו הם משקי הבית שמהווים את התרומה הגדולה ביותר לרווח הנקי של בנק מזרחי. תרומת מגזר משקי הבית לרווחי הקבוצה ברבעון הראשון של 2015 הסתכמה ב-131 מיליוני שקלים לעומת 129 מיליוני שקלים ברבעון המקביל אשתקד, מתוך סכום זה, תרומת תחום המשכנתאות ברבעון זה הסתכמה ב-106 מיליוני שקלים חדשים, גידול של 16.5% לעומת תרומה של 91 מיליוני שקלים בתקופה המקבילה אשתקד. בניטרול תחום המשכנתאות, תרומת משקי הבית לרווח הסתכמה ב-25 מיליון שקלים, ירידה חדה לעומת 38 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות הבנק מעמולות גדלו ב-2.3% לעומת הרבעון המקביל אשתקד והסתכמו ב-356 מיליון שקלים.
אלדד פרשר, מנכ"ל מזרחי טפחות: "הדוחות הכספיים של מזרחי-טפחות לרבעון הראשון מצביעים על המשך הצמיחה בפעילות הבנק, תוך גידול בהון העצמי – שלראשונה חצה את קו ה-11 מיליארד שקל, בהיקף המאזן – שטיפס אל מעבר ל-200 מיליארד שקל, וכן בנתחי השוק באשראי ובפיקדונות. ירידה חריגה במדד המחירים לצרכן של 1.6% שחלה ברבעון הראשון – אירוע שלא ראינו במשק הישראלי מזה כ-9 שנים, ורישום חשבונאי של שווי הוגן נגזרים, הקטינו את הרווח הנקי המדווח ב-128 מיליון שקל. זאת, על רקע המשך הירידה בריבית בנק ישראל לרמה של 0.1% במהלך הרבעון הראשון."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה