סיטי גרופ משגר סקירה על הבנקים בישראל - ושימו לב מה אומרים על הגבלת שכר הבכירים

בסיטי צופים הזדמנויות השקעה על רקע ירידת העליות הצפויה בסקטור - על שכר הבכירים: "לא צופים בריחת מוחות גדולה אבל חוששים מהסנטימנט השלילי"
גיא בן סימון | (4)
נושאים בכתבה בנקים

היעדר ההתעניינות של המשקיעים הזרים בבנקים בישראל אינו דבר חדש, וכעת בסיטיגרופ מוציאים סקירה מיוחדת בעניין וקובעים כי יש הזדמנויות השקעה נוכח צמצום העלויות של הבנקים. בסיטיגרופ התייחסו בנוסף להגבלת שכר הבכירים שהושתה בישראל (על כך בהמשך). 

"להערכתנו, המשקיעים מתעלמים מהבנקים בהפגנתניות מאז שישראל קודמה למדד המדינות המתפתחות ב-2010. אנו מאמינים כי היעדר העניין מוביל להזדמנויות למשקיעים שמעוניינים לחזור לסקטור", כתבו בסיטי.

פועלים 1.77% לאומי 2.11%   דיסקונט 1.43%

בסיטי כותבים כי העלויות הגבוהות הן ה'עקב אכילס' של הסקטור כולו בישראל, אך אלו אט אט יורדות. "יחס ההכנסות לעלויות בסקטור עמד על 66.5% בשנת 2015 כולה, אבל צפוי לרדת ל-60% עד שנת 2018 להערכתנו נוכח קיצוץ בעלויות והכנסות גבוהות - בהתאם לבנקים בעולם המערבי ובקרב מדינות ה-OECD בין השנים 2014-2012".

"העלויות הגבוהות בבנקים הישראלים בעיקר מיוחסים לעלויות שכר נוכח מספר העובדים", הוסיפו בסיטי. לפי הבנק העולמי שמצא כי מספר הסניפים לכל 100 אלף איש בישראל עומד של 19.1 - הרבה מתחת לזה המקביל בגוש האירו (28) וארה"ב (32.4) ורק קצת מעל המדינות הנורדיות (17.4%).

להערכתם נמשיך לראות ירידה בעלויות נוכח פרישה של עובדים ותיקים בלאומי ודיסקונט ומציינים כי עלויות השכר כבר ירדו ב-3.5% בשנת 2015 - בדומה לאחוז הירידה במצבת העובדים בסקטור כולו.

על הגבלת שכר הבכירים: "לא רואים בריחת מוחות" הרגולטור (בנק ישראל) זוכה לשבחים בסקירה נוכח תרומתו ליציבות הבנקים בכך שלא איפשר לבנקים להשתמש במודלים מתקדמים, כמו: IRB, ומנגד טוען כי מוקדם מדי לשפוט את הגבלת השכר בבנקים. "זה מוקדם מדי לשפוט את ההשפעות של תקרת השכר על בנקאים בכירים אבל התמיכה בעד הצעת החוק בפרלמנט מדגיש את הסנטימנט החזק  של הציבור נגד מוסדות פיננסים ובנקים. אנחנו לא רואים בריחת מוחות גדולה והשפעה על המגזר בטווח הקצר עד בינוני אבל מודאגים מהסנטימנט השלילי כלפי הבנקים".

קיראו עוד ב"שוק ההון"

בסיטי צוטטו את וורן באפט כשאמר: "בנקים הם עסק מצויין כל עוד אתה לא עושה דבר טיפשי". בסיטי צופים כי ב-2016 כולה הבנקים לא יציגו שיפור משמעותי ברווח למניה, או למעשה צמיחה שטוחה נוכח הוצאות חד פעמיות והאינפלציה הנמוכה. מנגד, לשנת 2017 בסיטי כותבים כי הסקטור צפוי ליהנות מעלייה ברווחים, וגם שנת 2018 צפויה להציג המשך עלייה.

בסיטי צופים בנוסף כי הבנקים יעלו את תשלומי הדיבידנד עם העמידה ביעד CT1. "אנו רואים את דיסקונט ולאומי מתחילים לשלם דיבידנד במעמד שנת 2017 כולה. אנו צופים כי פועלים יעלה את תשלום הדיבידנד מ-20% (מהרווח) ל-35% בשנת 218", כתבו בסיטי.

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    רשימת חיסול 05/05/2016 15:59
    הגב לתגובה זו
    כחלון חיסל את מניות התקשורת והבנקים לפיד חיסל את כיל יחימוביץ ורוזנטל חיסלו את כיל והגז טרכטנברג חיסל את הבורסה חכמי חלם שהעלו לעצמם את השכר ב 1500 שח פרס על הנזקים לצבור. העיקר ביבי נחוש . פרצופי נאחס שרק גורמים נזקים למען הכסא
  • 3.
    הזרים 05/05/2016 15:56
    הגב לתגובה זו
    אפילו הישראלים כבר ברחו אצלי הבורסה ז"ל . נגמר הספור מאז טרטנברג, וכחלון ולפיד וכל אלה שמייצגים רק את הסקטור שלהם לא רוצה לממן ילד בן 3 בגן וכחלון והנגידה עשו נזקים לזקנים את לכו קיבינמט עם מניות הבנקים הגז כיל ושאר זבלה
  • 2.
    סמי וסוסו 05/05/2016 12:57
    הגב לתגובה זו
    לא משנה מה מצב הבורסות העולם ומה לא - תמיד תקראו בכתבות ש"הבנקים המקומיים הם הזדמנות השקעה" או לפחות חלק מהם. למי שיש סבלנות ימצא אין סוף כתבות והמלצות כאלה בכול תקופת זמן שיחפש.
  • 1.
    מרגע כתבה זו תתחילו לאסוף סחורה בטח הם בפו...... (ל"ת)
    השפוי 05/05/2016 12:03
    הגב לתגובה זו