לא יאומן: אג"ח ממשלת גרמניה עברה להיסחר בתשואה שלילית
הורדת תחזית הצמיחה על ידי הבנק העולמי, הגברת סיכון מה-Brexit בסקרים והשינוי בהערכות הריבית בארה"ב נתנו מספיק הסברים לתשואות הנמוכות של האג"ח, וכעת, לראשונה בהיסטוריה - התשואה על האג"ח של ממשלת גרמניה ל-10 שנים הגיעה לתשואה שלילית של מינוס 0.003%. בכך גרמניה מצטרפת לשוויץ ויפן שאגרות החוב שלהן ל-10 שנים כבר נמצאות בטריטוריה השלילית.
נזכיר כי הבנק המרכזי של אירופה (ECB) רוכש כבכל חודש אג"ח בהיקף של 80 מיליארד אירו. בשבוע שעבר (ה-8 ביוני) החל הבנק המרכזי לרכוש בנוסף לאג"ח הממשלתיות גם אג"ח קונצרניות. על הניסוי הכלכלי הגדול בעולם כתב בנק ישראל ב'סקירת המערכת הבנקאית ל-2015': "סביבת הריבית הנמוכה בישראל ובעולם, תגובה נדרשת לסביבת הצמיחה הנמוכה, מציבה אתגר בפני הבנקים: היא פוגעת בהכנסות הריבית ופועלת להעצמת סיכון האשראי בעתיד. העובדה שסביבת הריבית נמוכה לאורך זמן מחייבת את הבנקים לבחון את המודל העסקי ולהתמקד בצמצום ההוצאות. נוסף לכך, מפרספקטיבה צופה פני עתיד היא מעצימה את סיכון האשראי, בין היתר משום שהיא עלולה לעודד משקיעים ליטול סיכונים גדולים יותר בחיפוש אחר תשואות, ומשום שהיא מגבירה את הסיכון למינוף יתר של הלווים, בראשם משקי הבית. עם זאת, בטווח הקצר הריבית הנמוכה מקלה על החברות במשק ותורמת להפסדי האשראי הנמוכים הנרשמים בדוחות הכספיים של הבנקים".
אלכס ז'בזינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש, כתב בסקירתו השבועית: "ה-Brexit יכול כמובן להתממש ולשנות את כל התמונה, אך יכול גם לחלוף ולהישכח. זאת גם האפשרות הסבירה ביותר. הסקרים באנגליה לפני הבחירות האחרונות ובמשאל בסקוטלנד היו מאוד לא מדויקים. בבורסות ההימורים, הסיכוי ל-Brexit קטן הרבה יותר ממה שהוא משתקף בסקרים. השארת בריטניה בגוש תוביל לתיקון חד בתשואות באירופה ובארה"ב. אנו לא צופים שתשואות האג"ח הארוכות יברחו לרמות גבוהות, אך ברמות הנוכחיות ובנסיבות הנוכחיות אנו ממליצים משיקולים טאקטיים והשיקולים שהועלו לעיל, לצמצם מעט את החשיפה לאג"ח הארוכות".
יונתן כץ, אסטרטג מאקרו בלידר שוקי הון: "מגמת ירידת התשואות העולם, בפרט בארה״ב, גרמניה ויפן נובעת מתופעת flight to safety, ולא נובעת מהרעה במציאות המקרו כלכלית העולמית. משקיעים בורחים ממניות להשקעות בטוחות יותר עקב החשש שבריטניה תצא מגוש היורו. מדובר בפניקה מוגזמת ולפי הערכתי מדובר בהזדמנות לנצל זאת ולקצר מח״מ".
- 2.האיש הקטן 14/06/2016 11:43הגב לתגובה זואני לא מבין הבנקים המרכזים כל הזמן קונים ונותנים למדינות שבמצוקה אז השאלה - מה אין סוף לכסף שיש להם , מה הכסף לא ניגמר
- מדפיסים כסף ומעמידים פנים שאין אינפלציה (ל"ת)דראגי הקוסם 14/06/2016 11:56הגב לתגובה זו
- 1.השגעון בהתגלמותו 14/06/2016 10:58הגב לתגובה זוקרנות הפנסיה של הגרמנים מחייבות לקנות אותם . מענין מה יקרה כשרק הבנק המרכזי יהיה הקונה היחידי של הזבל הזה.
- הבנק המרכזי האירופי קונה אותם (ל"ת)דראגי 14/06/2016 11:24הגב לתגובה זו