אחרי גל העליות - לאומי שוקי הון מחדד המלצה לבנקים
אחרי שמדד הבנקים עלה בשבוע שעבר לשיא כל הזמנים, מניות הבנקים רשמו בתחילת השבוע נסיגה קלה כאשר מדד הבנקים שאיבד כ-1% אתמול משיל כעת עוד 0.3% בהובלת לאומי +1.67% לאומי 4,135 +1.67% בסיס:4,067 פתיחה:4,040 גבוה:4,140 נמוך:4,040 תמורה:158,957,381 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: שרושמת יום תשיעי רצוף של ירידות. איל דבי מלאומי שוקי הון הוציא היום סקירה לסקטור, תחת הכותרת: "לא מטוטלת, זו אופרה אחרת", שמצננת במעט את ההמלצה הקיימת לבנקים בשוק המקומי.
מדד ת"א בנקים-5 +1.59% מדד ת"א בנק 4,855.86 +1.59% בסיס:4,779.82 פתיחה:4,754.22 גבוה:4,855.86 נמוך:4,754.22 תמורה:484,056,805 לעמוד ציטוט חדשות גרפים הרכב מדד ביצועים כתבות נוספות בנושא:
דבי: "לאחר תקופה מאד ארוכה, שלא לומר בלתי-נגמרת, מניות הבנקים הגיעו אל מחירי היעד שלנו. אז זו הנקודה, שלמרות הרוח הגבית המלטפת והנעימה, אנחנו חושבים שהגיעה העת לצנן את המלצתנו הוותיקה. המשמעות המעשית של ההמלצה שלנו היא פשוטה: התאימו את ההחזקה במניות הבנקים למשקלן במדד ת"א 125. אם החזקתם את הסקטור במשקל יתר, דללו את ההשקעה. אם להיפך, אזי גם ההמלצה הפוכה - הגדילו את ההחזקה".
"עוצמת העליה בהפרשות להפסדי אשראי - זו השאלה: נדמה לנו שאין מחלוקת עמוקה, לגבי ההנחה שההפרשות הנוכחיות לא תישארנה ברמה כל כך נמוכה, כך שהשאלה המרכזית שעומדת כיום בבסיס כדאיות ההשקעה, איננה עצם העלייה אלא עוצמתה. מה לגבי עיתוי העלייה? אין לנו ממש יכולת הערכה, אבל ככל הנראה לא בתקופה הקרובה. לא הממוצע ההיסטורי, אבל גם לא התקופה האחרונה: שיעור ההפרשות להפסדי אשראי, כאחוז מסך האשראי לציבור, נע מזה תקופה סביב 0.1% בממוצע. בכדי להמחיש עד כמה זו רמה נמוכה, יש להביט על תקופת זמן מעט יותר ארוכה, ואם תעשו זאת, תגלו כי רמת ההפרשות הממוצעת הייתה גבוהה כמעט פי שישה (0.6%,בשנים 2016-2001)".
"גבול גזרה להפרשה: זה בוודאי לא בגדר מדע מדויק, אבל אם מקבעים את כל המשתנים האחרים - מרווח פיננסי, הוצאות שכר והכנסות תפעוליות (שאינן מריבית) - מגלים כי שווי השוק הנוכחי מקפל בתוכו את ההנחה הבאה; שיעור ההפרשה לחובות מסופקים לא יעלה על 0.4% בממוצע. זו אמירה חזקה למדי, שכן היא נסמכת על הנחה לשינוי פרמננטי ויסודי בתיק האשראי - רק שאין מדובר כאן ב'הנחה', זה בדיוק מה שקרה".
"השינוי המרכזי בתיק האשראי: ההפרשות להפסדי אשראי מתואמות היטב עם המחזוריות העסקית, כך שיהיו בוודאי מי שיאמרו, כי גם ירידת המדרגה האחרונה אינה משנה מהותית את התמונה - היא פשוט ביטוי נקודתי למצבה החיובי של הכלכלה. במילים אחרות, הטענה היא שביום בו תופענה המהמורות הראשונות, נחזור לראות את ההפרשות הישנות והגבוהות. האומנם? לנו זה נראה תרחיש לא ריאלי, או לכל הפחות מוגזם. מדוע? משום שתיק האשראי הנוכחי עבר מהפכה, כך שהאשראי העסקי -שמבחינת ההפרשות היווה את החלק הארי - התכווץ באופן מאד משמעותי. בנוסף, התחום שמשקלו גדל באופן הכי חד וברור, הוא בעל שיעור ההפרשות הנמוך ביותר - האשראי לדיור. תאמרו, במידה רבה של היגיון, שהצמיחה המהירה באשראי הצרכני הייתה יותר מדי מהירה - דבר שיגדיל בעתיד את שיעורי ההפרשה. ייתכן, אפילו סביר, אבל הסיכוי שהפסדי המגזר הצרכני ישתוו לאלו שרשם בעבר האשראי העסקי הוא במידה רבה לא-מעשי".
"נקודת המוצא הייתה לא יעילה: אם הסיכון בתיק האשראי ירד בצורה כה חדה, והשורה התחתונה כמעט ולא נפגעה, אזי המסקנה המתבקשת נראית ברורה - ההקצאה בנקודת המוצא נעשתה בצורה לא יעילה. למה הכוונה? לכך שהסיכון היחסי באשראי העסקי היה גבוה מהתמורה, כך שההסטה למגזר הצרכני הייתה החלטה נכונה".
"בשורה תחתונה", מסכם דבי, "הפסדי האשראי לא ישובו למה שהיה, ונכון שמניות הבנקים כבר לא בגדר 'קנייה חזקה', אבל בה בעת עוד לא בשלה השעה למכירה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.מוכרים ..עושים שורט ...ומדווחים !!! הרצה שלילית ??? (ל"ת)איציק מנדל 25/07/2017 11:52הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.גם שעון מקולקל מדייק פעמיים ביוםברבור 24/07/2017 14:16הגב לתגובה זו3 0למעלה מ שנתיים וחצי בבנקים ממליצים על סקטור הבנקאות למרות שהמדדים באותם תקופות עלו סקטור הבנקים נשאר בתשואת חסר. עתה לאחר העליות בסקטור הפיננסים בעולם התאושש הסקטור גם בישראל. להגיד עכשיו אמרנו לכם זאת לא יותר מבדיחה עלובהסגור