אורי יהודאי: "הפעילות בישראל לא תפחת במשך ה-3 שנים הקרובות"

"אחד התנאים שלי למיזוג, היה להגדיל את הפעילות בישראל ככל שניתן בשנים הקרובות - אני לא זונח, ולא נוטש את ישראל" - לראיון המלא
 | 
telegram

"מניית IFF תירשם למסחר בישראל ותהיה החברה בעלת שווי השוק השני בגודלו בתל אביב. בנוסף, הפעילות בישראל לא תפחת במשך ה-3 שנים הקרובות" כך אמר הבוקר אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום בראיון ל-Bizportal בקשר להודעת המיזוג של החברה עם IFF. "אחד התנאים שלי למיזוג, היה להגדיל את הפעילות בישראל ככל שניתן בשנים הקרובות - אני לא זונח, ולא נוטש את ישראל".

הבוקר דיווחה {פרוטרום} כי חברת IFF האמריקאית תרכוש את פרוטרום תמורת כ-6.4 מיליארד דולר, לפי שווי פעילות של כ-7.1 מיליארד דולר (לכתבה המלאה). כאשר בעלי המניות צפויים לקבל עבור כל מניה כ-71.2 דולר (כ-258 שקל) וכ-0.25 מניות של IFF אשר נסחרת כיום תמורת כ-142.2 דולר למניה - כלומר בנוסף לתמורה במזומן יקבלו בעלי מניות פרוטרום מניות IFF בשווי כ-128.3 שקל, אשר בסך הכל משקף לעסקה פרמיה של כ-11.6% על שער הבסיס של המניה הבוקר (לפי שער הדולר הנוכחי). לאחר ההודעה על העסקה, שאלנו את מנכ"ל פרוטרום מספר שאלות.

האם פעילות פרוטרום תישאר בארץ?
חשוב לי מאד הפן הציוני ויש בעסקה מחויבות חוזית שלי ושל IFF כי הפעילות בישראל לא תפחת במשך ה-3 שנים הקרובות. מעבר למחויבות החוזית, אחד התנאים שלי באופן אישי למיזוג, היה להשאיר את הפעילות בישראל ולהגדיל אותה ככל שניתן בשנים הקרובות. המטה של החברה יהיה בניו-יורק, אבל אנחנו מחויבים להמשיך להגדיל את הפעילות בישראל. יש יתרונות גדולים לפעילות בישראל כגון כוח אדם מצוין, מפעלים שרכשנו בחודשים האחרונים, חוק עידוד השקעות הון והטבות מס, כל אלו יביאו להערכתי את IFF להגדיל את ההשקעות בישראל וליצור עוגן ישראלי משמעותי. מבחינתי זה היה אחד השיקולים הכי חשובים בבחירת השותף למיזוג.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

האם IFF צפויה לבצע רישום בישראל?
כן. אנחנו בהחלט נרשום את IFF למסחר בבורסה בישראל, החברה צפויה להיות השנייה בגודלה בבורסה הישראלית (אחרי טבע), כך שיש בעסקה מחויבות ישראלית, ציונית חזקה.

מה הביא אותך למכור?
IFF היא אחת החברות המובילות בעולם והפעילות שלה איננה חופפת לפעילות פרוטרום, אלא משלימה אותה. כלומר העסקה תיצור סינרגיה שלהערכתי תשיא ערך לחברה הממוזגת. זה היה אחד השיקולים המרכזיים לעסקה. הרבה מאד מהתחומים שאנחנו נמצאים בהם, IFF לא נמצאת בהם וליהפך. גם בבחינת הלקוחות הגדולים של IFF, אין חפיפה, שכן אנחנו התמקדנו בלקוחות הקטנים והבינוניים. צריך להדגיש שהתהליך הזה ייקח זמן, ולהערכתי לא יפחת מ-5 חודשים.

אתה לא מרגיש שאתה למעשה זונח את הדרך של התעשייה הישראלית לטובת אקזיט?
אני לא זונח, ואני לא נוטש. אחרי 33.5 שנים בפרוטרום היה מאד חשוב לי ולבעל המניות העיקרי של פרוטרום - ד"ר ג'ון פרבר, שהוא יהודי וציוני, שלא נעשה עסקה אלא אם נבטיח המשך פעילות ישראלית משמעותית. לגבי עתיד התעשייה הישראלית, הבעיה היא שאין בעצם רוכשים ישראלים ואין מדיניות אסטרטגית של הממשלה להשאיר כאן ולבנות חברות ישראליות גלובליות, כמו שבנו את טבע ואחרות. חסרה אסטרטגיה ממשלתית שמחברת את התעשיינים, את אנשי העסקים, את האוניברסיטאות, את ההסתדרות ואת הממשלה בעיקר להוביל תכנית שתביא לכאן הקמה של תעשייה ולא יציאה של התעשייה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות