מעלות הוציאה את שיכון ובינוי מרשימת מעקב, ושינתה את התחזית לשלילית

מעלות: "החקירה עלולה להימשך זמן רב והשלכותיה האפשריות על הפרופיל העסקי והפיננסי עלולות גם הן להתממש על פני זמן, תיתכן פגיעה ברווחיות"
 | 
telegram
(2)

סוכנות הדירוג מעלות עדכנה את הדירוג של שיכון ובינוי -1.1% שיכון ובינוי 1,077 -1.1% שיכון ובינוי בסיס:1,089 פתיחה:1,089 גבוה:1,092 נמוך:1,068 תמורה:3,879,637 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: והוציאה אותה מדירוג 'ilA' מרשימת המעקב. במקביל שינתה את התחזית לשלילית, כאשר לטענת האנליסטים במעלות, קיים סיכוי לפגיעה באיכות האשראי של החברה בשל החקירה המתנהלת כנגד  החברה הנכדה שלה SBI.

במעלות מסבירים כי: "החקירה עלולה להימשך זמן רב והשלכותיה האפשריות על הפרופיל העסקי והפיננסי עלולות גם הן להתממש על פני זמן. להערכתנו השלכות אפשריות עלולות להיות, בין היתר, פגיעה בפרויקטים קיימים באפריקה הממומנים על ידי גופים בינלאומיים שתתבטא במחיקת הון או צורך בהחזר ההלוואות שניתנו; פגיעה ביכולת החברה להתמודד במכרזים חדשים במדינות אפריקה השונות בשל מגבלות על נגישות למקורות מימון; כתוצאה מכך, פגיעה בבסיס ה-EBITDA או המשך פגיעה ברווחיות הפעילות; והגבלות נוספות על שימוש במזומנים ופגיעה במיקוד ובתפקוד הניהולי".

בנוגע לשינוי התחזית לשלילית, מסבירים במעלות כי: "תחזית הדירוג השלילית משקפת את הערכתנו כי בעקבות החקירה המנוהלת נגד חברה נכדה קיים סיכוי לפגיעה בפעילות הקבלנית מחוץ לישראל, אחת מפעילויות הליבה של החברה, ב-12 החודשים הקרובים ואף מעבר לטווח זה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"לדעתנו הדבר עלול לפגוע בפרופיל העסקי של החברה דרך קיטון בבסיס ה-EBITDA ,המשך ירידה ברווחיות, פגיעה בתפקוד ההנהלה ועוד. כמו כן קיים סיכוי לפגיעה בפרופיל הפיננסי בשל פגיעה בנגישות למקורות מימון בינלאומיים בעקבות החקירה המתנהלת וסיכוי ליישום הגבלות נוספות על שימוש במזומנים".

שיכון ובינוי, שבשליטת שרי אריסון, שכרה בסוף החודש שעבר בנקאי השקעות בעניין האפשרות למכירת  SBI International הפעילות באפריקה. מדובר באפשרות למכירת הפעילות שעומדת במרכז פרשת השוחד שהפילה את המניה וחתכה באגרסיביות את שווי חברת הנד"לן בכ-30%.

נזכיר כי רגע לפני כניסת חג הפסח במרץ האחרון, שיכון ובינוי פרסמה את תוצאותיה לשנת 2017 שהצביעו על ירידה בתוצאות, וחידדו עד כמה פרשת השוחד באפריקה יכולה להיות מהותית לחברה. שיכון ובינוי עצרה את חלוקת הדיבידנד במהלך 2018 ברקע להתפתחויות. 

כזכור, בפברואר האחרון  חוקרי יחידת להב 433 עצרו בכירים בחברה, בחשד לביצוע שורה של עבירות ביניהן מתן שוחד על ידי חברת SBI לעובד ציבור זר, רישום כוזב במסמכי תאגיד, קבלת דבר במרמה ועבירות על חוק איסור הלבנת הון. כמו כן, החברה הפקידה כ-250 מיליון שקל בקרן חילוט של המשטרה.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    חברה עתירת נכסים
    אנונימי 27/05/2018 23:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש לה לא מעט שטחים ופרויקטים של תשתיות קריטיות בישראל עם הגופים הגדולים ביותר. לטעמי עדיין אחת מחברות הנדל"ן הגדולות בארץ. לא הייתי ממהר להספיד
    סגור
  • 1.
    מחפשים אחרי שיכון ובינוי. רוצים להפיל אותה!
    רמי 27/05/2018 14:45
    הגב לתגובה זו
    1 1
    יש המון חברות בין-לאומיות שמעוניינות להפיל את שיכון ובינוי כדי לזכות בנתח שמן של השוק האפריקאי. הם אלו שנותנות שוחד. עוד תשמעו עליהם בקרוב. חברות סיניות, אירופאיות ועוד. הם שכרו משתפים ומלשינים כדי לעשות קנוניה נגד שיכון ובינוי. בע"ה יצאו זכאים! חברה טובה ואמינה לאורך שנים רבות עוד כשעבדו באירן לפני המהפכה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות