מחצית בקרנות הנאמנות: מי צנחה לתחתית ומי לקחה את כל הקופה?
תעשיית קרנות הנאמנות מסכמת חודש נוסף של פדיונות בקרנות המסורתיות. בין הפודות הגדולות מתחילת השנה הן ילין לפידות, פסגות ומגדל - צפו בנתונים
תעשיית קרנות הנאמנות מסכמת חודש נוסף וחמישי של פדיונות בקרנות המסורתיות המוערכים ב-905 מיליון שקל, אך רושמת גיוסים בקרנות המחקות. זאת על רקע מגמה מעורבת במדדי המניות המקומיים והגלובליים בחודש יוני. אגרות החוב הקונצרניות סיכמו את החודש במגמה חיובית, ואילו אגרות החוב הממשלתיות הציגו מגמה שלילית.
יש לציין כי מדובר על שינויים יחסית קלים, בהיקפים של מאות מיליונים בודדים לכל הענף שלא מצביעים על שינוי יוצא דופן בטעמי הציבור.
מבדיקת Bizportal עולה כי במסגרת הגיוסים בקרנות המסורתיות, מי שמוביל את חודש יוני ואת המחצית הראשונה של 2018 הוא בית ההשקעות איביאי שרשם גיוסים של 698 מיליון שקל בחודש יוני, וכן גיוסים של קרוב ל-4 מיליארד שקל מתחילת השנה.
במקום השני בחודש החולף נמצאת מיטב דש עם גיוסים של 259 מיליון שקל ביוני, זאת לאחר גיוסים של 157 ו-275 מיליון שקל בחודשים אפריל ומאי בהתאמה. מיד אחריה, תמיר פישמן עם גיוסים של 253 מיליון שקל.
בראיה חצי שנתית, הראל פיא נמצאת במקום השני בקרנות המסורתיות עם גיוס של 1.07 מיליארד שקל, אולם בחודש יוני רשמה פדיונות של 207 מיליון שקל. עוד עולה כי מתחילת השנה הפדיונות הגדולים ביותר בקרנות המסורתיות נרשמו אצל ילין לפידות עם 2.2 מיליארד שקל ; פסגות עם 1.6 מיליארד שקל ; מגדל עם 1.4 מיליארד שקל ; אלומות עם 1 מיליארד שקל.
עוד נציין את קרן הנאמנות של אנליסט שמציגה ירידה בגיוסים מתחילת השנה (אז גייסה 504 מיליון שקל), ומסכמת את חודש יוני עם פדיונות של כ-200 מיליון שקל. באנליסט מסבירים כי מדובר "בשינוי טעמים, בעת האחרונה, אשר בא לידי ביטוי בפדיונות גבוהים באפיק אג"ח כללי, אשר היווה חלק משמעותי בהיקף הנכסים המנוהלים בקרנות שבניהולנו".
בקרב הקרנות המחקות מובילה את הטבלה קרן הנאמנות של מגדל עם גיוסים של 448 מיליון שקל בחודש יוני. מתחילת השנה גייסה מגדל לקרנות המחקות 1.674 מיליארד שקל. שיאנית הפדיונות בקרנות המחקות מתחילת השנה היא אלטשולר שחם ממנה נרשמה יציאת כספים של 3.5 מיליארד שקל. בחודש יוני פדתה אלטשולר שחם בקטגוריה זו סכום של 40 מיליון שקל.
תעשיית קרנות הנאמנות בישראל מנהלת נכון לסוף יוני סכום של 241.3 מיליארד שקלים, ירידה של 0.5% בלבד לעומת סוף חודש מאי, וירידה של 0.8% לעומת סוף 2017. השינויים המינוריים ביוני ובמחצית מיוחסים לפדיונות ולגיוסים מחד, ומנגד לשינוי בערכי הקרנות כתוצאה משינוי בשווי הנכסים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.תמיר פישמן קמה מהקרשיםיחיאל מרום 02/07/2018 15:59הגב לתגובה זו0 0מעניין איך זה שחברה שכבר קרסה התעוררה לחיים. ומה קורה לילין לפידות עם התשואות שלהם. על הפנים.סגור