רוסאריו נותנת אפסייד של עד 57% למניית דסק"ש; המנייה מטפסת 3%
חברת הייעוץ והמחקר, רוסאריו, פרסמה את סקירתה למניית דיסקונט השקעות ובה העמידה מחיר יעד של בין 10.9 ל-15.9 שקלים, כלומר אפסייד של עד 57% למניית החברה. על רקע פרסום הסקירה, מניית דיסקונט השקעות +0.59% דיסקונט השק 479.2 +0.59% בסיס:476.4 פתיחה:476.4 גבוה:480 נמוך:476.4 תמורה:219,057 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: עולה 3%.
בסקירה, פירט ערן יעקובי, מנכ"ל רוסאריו ייעוץ ומחקר, את הפוטנציאל הגלום בכל אחת מאחזקותיה של דיסקונט השקעות ואת השפעותיהן על תמחור השווי ההוגן למניית דיסקונט השקעות.
יעקובי מציין בסקירה כי מניית סלקום היא הסיבה המרכזית להתדרדרות של מניית דסק"ש מינואר האחרון, כשאיבדה מעל 20%. לדבריו, "שוק התקשורת נמצא במצב לא פשוט בלשון המעטה, רחוק משיווי משקל עם תחרות גוברת בסלולר, בעולמות התוכן וגם בגזרה הקווית. נראה לנו שעד שתהיה התפכחות של הרגולטורים אשר יאפשרו מיזוגים ורכישות בענף, המצב לא ישתפר ואם כן זה יהיה בשוליים.
"מסיבה זו וסיבות נוספות, אנו לא מתמחרים כרגע את מניית סלקום ומשתמשים במודל דסק"ש בשווי השוק שלה. אנו כן מציינים כי סלקום, להערכתינו, מנוהלת היטב ביחס לתקופה ומאמינים כי היא תעמוד באתגר קבוצת התקשורת השלישית בגודלה, עם אוויר לנשימה לתקופה בה שוק התקשורת יתקרב לשיווי משקל".
לדבריו של יעקובי, "בחודשים האחרונים, לטעמנו, דסק"ש חזרה להיות חברת אחזקות פעילה לאחר שייצבה את נושא החוב שהעיק על הקבוצה. החברה החלה לבחון השקעות חדשות (אם כי כרגע אין השקעה פוטנציאלית על הפרק) ומנגד דאגה לגמישות פיננסית שתסייע לה בהמשך, באמצעות מכירת מניות שופרסל וירידה משליטה בה וכן השקעה לפי חלקה היחסי בהנפקת מניות סלקום על מנת לייצב גם אותה בשוק הסלולר.
"האפסייד הנובע למניית דסק"ש לפי שווי שוק של האחזקות הסחירות, עומד על כ- 8%. ניתן לראות כי מניית דסק"ש מושפעת באופן כבד וקורלטיבי ממניית סלקום. חישוב ה- NAV לפי שוויים כלכליים שאנו מפרסמים עבור החברות הסחירות, גוזר אפסייד הנע סביב 60%. נזכיר כי לחברה סולו, הפסדים צבורים העולים על 4 מיליארד שקל, כך שאנו לא ממדלים מס והפעלנו מכפיל 6 על הוצאות המטה בהיקף של כ- 35 מיליון שקל לשנה. שוב נזכיר כי אם ניישם את השווי הכלכלי של שלוש החברות העיקריות של דסק"ש ונאפס את שווי אלרון ושווי אפסילון ואחרות, עדיין נקבל דיסקאונט כלכלי של כ- 30%.
"אנו רואים בדסק"ש חברת השקעות שסיפור לחץ החוב מאחוריה, בעיקר לאחר הירידה משליטה בשופרסל (במילא, שליטה בימים אלו, זה לא מה שהיה פעם...). אנו מאמינים כי עצם העובדה שבאופן תיאורטי, דסק"ש אינה צריכה עסוק בחוב עד שנת 2022 וכאשר יש לה בקופה מעל 2.5 מיליארד שקל, היא ערוכה היטב ליישום חוק הריכוזיות שמשמעותו קיפול שכבה נוספת (גב-ים תמוזג בקונסטלציה כזו או אחרת) ומנגד אפשרויות הצפת ערך בשופרסל ע"י הנפקת שופרסל פיננסים/נדל"ן שלא תהווה קומה נוספת בפירמידת דסק"ש.
לסיום, נציין כי החברה עומדת בכל הקובננטים שלה ובהשוואה לקבוצת הדירוג של אגרות החוב בהתאם למח"מים השונים, נראה לנו כי המרווחים מהעקום, עדיין מהווים הזדמנות ברכישת אגרות החוב הארוכות של החברה".
דסק"ש, שבבעלות אדוארדו אלשטיין, היא חברת החזקות, המשקיעה, בעצמה ובאמצעות חברות מוחזקות, בחברות הפועלות בענפים שונים של המשק הישראלי ובחו"ל, ובעיקר בענפי התקשורת, הנדל"ן, המסחר והשירותים. בין אחזקותיה, שופרסל, סלקום, אלרון, אפסילון ונכסים ובניין.
החברה סיימה את הרבעון הראשון של שנת 2018 בהפסד של כ-261 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של כ-40 מיליון שקל ברבעון המקביל המקביל אשתקד, ולהפסד של כ-273 מיליון שקל בשנת 2017. נציין כי התוצאות ברבעון הראשון של שנת 2018 כוללות הפחתה לירידת ערך מוניטין המיוחס לסלקום של כ-268 מיליון שקל. ברבעון השני, דסק"ש צפויה לרשום רווח הון של כ-1.3 מיליארד שקל ממכירת מניות שופרסל ובעצם יתרת העודפים שלה תעבור לצד החיובי – כ- 850 מיליון שקל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה