"אין מה לחפש בשווקים באירופה. ההזדמנות הגדולה נמצאת בשוק הסיני"

כך מעריך יניב חברון, אסטרטג ראשי בבית ההשקעות אלומות. לדבריו התמחור בשוק המניות האמריקאי חזר להיות הגיוני - אלו הסקטורים המומלצים
 | 
telegram
(3)

"התנודתיות שראינו בשבועות האחרונים בשווקים תלווה אותנו בשנת 2019" כך מעריך יניב חברון, אסטרטג ראשי בבית ההשקעות אלומות. לדבריו, אין כרגע מה לחפש בשווקים באירופה ואילו התמחור בארה"ב סביר, אולם ההזדמנות הכי מעניינת בשווקים כיום נמצאת בשוק המניות הסיני. 

S&P 500 עלה ב-14% מרמת השפל - "חזר לתמחור הגיוני"
מתחילת השנה ה-S&P 500 רשם עלייה של 6.5% וסיכם עלייה של כ-14% מרמת השפל שנרשמה ב-24 בדצמבר 2018. לדברי חברון, "בינתיים לפחות לפי העקום האמריקאי, נראה שהתקף הפאניקה של המשקיעים התמתן והעקום חזר לתלילות נמוכה. הסיכונים נותרו: מלחמת הסחר, מצוקת הנזילות בשווקים והסיכון האיטלקי שיצוץ מחדש במהלך השנה עם הגלישה של אירופה למיתון. ההבדל היחיד הוא שאם לפני מספר שבועות השוק תמחר את הסיכונים כאילו כבר התרחשו, היום הוא חוזר לתמחור הגיוני יותר, תמחור של הסיכון בלבד".

ההזדמנות הגדולה ביותר נמצאת בסין
לדברי חברון, סין נראית כמו ההזדמנות הכי מעניינת בשווקים כיום, שכן הצמיחה בסין אמנם מתמתנת אבל היא עדיין צפויה לעמוד סביב 6%. עם זאת, הסיכון למשבר הסחר עדיין קיים ורצוי להמתין עד להסכם או לפחות להתקדמות נוספת. "שוק המניות הסיני לא הצליח להתאושש מהקריסה בשנת 2016 ולמרות התפתחויות של חברות ענק מקומיות וגלובליות בתחומים כמו טכנולוגיה, בריאות וצרכנות, כולל התפתחות של מעמד ביניים אדיר, המשקיעים מתמחרים את המניות שם בחסר משמעותי ומתעלמים לחלוטין מהצמיחה האדירה שצפויה לחברות אלו בעשור הקרוב", כותב חברון.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ארה"ב: חפשו את הפיננסים, הבריאות וחברות התעופה  
לגבי השוק האמריקאי, מציין חברון כי התמחור עדיין נוח אבל הרבה פחות מלפני 3 שבועות. להערכתו סקטור הפיננסים יוכל לרשום עלייה של עוד מספר אחוזים ככל שהשיפוע של העקום יהפוך תלול יותר, סקטור הבריאות עדיין עשוי להיות אטרקטיבי בשווקים תנודתיים ותשואת דיבידנד נדיבה וחברות התעופה עדיין לא מגלמות את הצניחה במחירי הנפט ומושפעות יותר לרעה מחשש להאטה.

אין מה לחפש הזדמנויות באירופה 
לגבי השוק באירופה, מעדיפים באלומות לוותר בשלב זה. "אמנם התמחור הנוח מוביל להרבה מאוד המלצות מצד אנליסטים שונים בעולם, אבל נתוני המקרו החלשים וסיום הרחבת המאזן של הבנק המרכזי (זה לפחות מה שדראגי הבטיח, השאלה מתי יקיים), אינם מעודדים עבור השוק האירופאי", סיכם חברון.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    טעות גדולה
    אריק 20/01/2019 10:55
    הגב לתגובה זו
    5 0
    משום מה שוכחים שסין זה לא באמת כלכלה חופשית לחלוטין הדוחות של החברות שם הם במקרה הטוב דומים למשהו שנראה דוח אמיתי והתערבות הממשל הן בבורסה והן בכלכלה לא מבאים באמת לשוק חופשי ובסוף מה שקובע במחיר מניה זה הרוחיות שלה ואיפה המחירים הכי טובים ומכפילים עתידים בסביבות 10 זה בגרמניה ולא בסין ובגרמניה הדוחות הם אמיתיים אז אולי לטווחים קצרים ספקולנטים יראו איזה רווח בסין אבל הכסף הגדול למשקעים אמיתיים הוא גרמניה ולא סין הקומוניסטית שגם המטבע שלה לא באמת סחיר חופשי ,
    סגור
  • סין
    אייל 20/01/2019 16:37
    הגב לתגובה זו
    0 2
    שוק המניות בסיני מתומחר בחסר , בעוד 10 שנים מהיום מדד שנחאי יעמוד על פי 4-5 לפחות ממצבו היום. סין הולכת בצעדי ענק לכבוש את הכלכלה העולמית, בכל התחומים. עם הסכם על מלחמת סחר ובלי הסכם
    סגור
  • מעניין. (ל"ת)
    סוסו 20/01/2019 13:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות