רשות ני"ע אישרה גיוס הון בהנפקת יה"ש של שותפיות מחקר ופיתוח

החלטת הרשות תאפשר רישום למסחר בבורסה בתל-אביב של שותפויות בתחום המחקר והפיתוח כחלק מהרחבת המוצרים להשקעה בתחומי החדשנות והטכנולוגיה
 | 
telegram
(1)

רשות ניירות ערך הודיעה היום (א') כי אישרה בסוף השבוע אפשרות גיוס הון באמצעות הנפקת יה"ש לשותפויות שעוסקות בתחום המחקר והפיתוח. הרשות החלה בבחינת טיוטות תשקיף של שותפויות בתחום המחקר והפיתוח אשר החלו בהליכי הנפקה.

החלטת הרשות תאפשר רישום למסחר בבורסה בתל-אביב של שותפויות בתחום המחקר והפיתוח והתקבלה תוך הכרה בפוטנציאל הגלום בתחום ולאור המאפיינים הדומים לענפי הגז והנפט, שהנגשתם לשוק ההון אפשרה השגת מימון למציאת תגליות משמעותיות בתחום האנרגיה.

יו"ר רשות ניירות ערך, ענת גואטה: "חיבור תחום ההיי טק לשוק ההון הישראלי הוא אינטרס לאומי. בהסתכלות על השוק – אני רוצה לראות את החברות מגייסות בבית – בישראל, וכמובן לאפשר ערוצי השקעה נוספים למשקיעים, כמו גם ליהנות ממשאב הטבע שלנו שהוא – אומת ההיי טק".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

נזכיר כי הנושא עלה לדיוון בחודש פברואר האחרון, אז פרסמה הבורסה לני"ע טיוטה להערות הציבור וזאת כחלק ממאמציה להרחיב את מגוון המוצרים להשקעה, בייחוד בתחומי החדשנות והטכנולוגיה (לכתבה המלאה).

בהנהלת הבורסה ציינו כי קרנות הון סיכון פרטיות, המשקיעות במספר חברות היי-טק, מפזרות את הסיכון למשקיעים בהן ומאוגדות כשותפות ולא כחברה, וכי עד היום לא היה ניתן לרשום למסחר שותפות המשקיעה בחברות מו"פ וכתוצאה מכך, למרות שישראל הינה מעצמת היי-טק רק חלק קטן מהפעילות בתחום מצא ביטוי במסחר בבורסה בתל אביב.

בעבר ניתנה אפשרות לגייס הון בבורסה באמצעות שותפות, רק לשותפויות הפועלות בתחומי חיפושי הנפט וגז והפקת סרטים, זאת בהמשך להחלטת המדינה לעודד תחומים אלו באמצעות מתן הטבות מס למחזיקים ביחידות השתתפות בשותפויות ציבוריות. בהתאם, הבורסה קבעה הנחיות לרישום למסחר של שותפויות מוגבלות בתחומים אלו על מנת לאפשר את מימוש הטבת המס.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הכתב לא הזכיר ולו ברמז במה שונות יה"ש ממניות מלבד המיסו
    זמבלה 06/05/2019 17:16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שגם במיסוי לא פירט ההבדלים. ככל הידוע לי יח' השתתפות לא מקנות זכות הצבעה בחברה ונחשבות נחותות בזכויותיהן לעומת מניות. ואשמח לתיקונים אם אני טועה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות