מאי בתעשיית הקרנות: השווקים ירדו, הכסף הוזרם לחוף מבטחים
הקרנות הכספיות גייסו סכום גבוה של כ-740 מיליון שקל. הקרנות האקטיביות חזרו לפדיונות, קרנות הסל פדו 360 מיליון שקל ואילו הקרנות המחקות גייסו כ-500 מיליון שקל
בסיכום חודש מאי, תעשיית קרנות הנאמנות גייסה כ-735 מיליון שקל, כאשר נרשמה כניסה מאסיבית של כספים לנכסי חוף מבטחים עם גיוסים של כ-740 מיליון שקל לקרנות הכספיות, מנגד לפדיונות קלים של כ-5 מיליון שקל בקרנות המסורתיות. כך עולה מאומדנים שמפרסם היום (ב') בית ההשקעות מיטב דש.
במיטב דש מציינים כי פדיון זה של כ-5 מיליון שקל מבטא פדיון של כ-145 מיליון שקל בקרנות האקטיביות-המנוהלות וגיוס של כ-140 מיליון שקל לקרנות הפאסיביות, תוך הבדל פנימי בין הקרנות המחקות שגייסו כ-500 מיליון שקל לבין קרנות הסל שפדו סכום של כ-360 מיליון שקל.
הרקע: מגמה שלילית בשוקי המניות בעולם
חודש מאי הסתיים במגמה שלילית בשוקי המניות ובעליות שערים באיגרות החוב הקונצרניות והממשלתיות בישראל. בישראל מדדי ת"א 35 ות"א 125 רשמו בסיכום חודשי תשואה שלילית של עד כ-3.4%. בשוק האג"ח הקונצרני המקומי מדדי התל-בונד 20,40,60 רשמו החודש תשואה חיובית של עד 0.15%, וגם בשוק האג"ח הממשלתי המקומי מדד ממשלתי כללי רשם החודש עלייה של 0.4%. בבחינת המדדים המרכזיים בעולם, S&P500 ירד ב-5.3%, הנאסד"ק רשם ירידה של כ-6.5%, ה-DAX הגרמני ירד ב-3.6%, והניקיי היפני רשם ירידה של כ-5.9%.
בקרנות המנוהלות, מכרו נכסי סיכון וקנו אג"ח מדינה
ברמת התעשייה האקטיבית ובחתך של קטגוריות השקעה, קבוצת הקרנות המתמחות במניות בישראל ובחו"ל, כולל הקרנות הגמישות, ממשיכות לפדות גם בחודש מאי, ובעקבות המגמה השלילית בשווקים החודש, אף עולות משמעותית בקצב הפדיונות, לסכום של כ-300 מיליון שקל.
קבוצת הקרנות המתמחות באג"ח חברות יורדות משמעותית בקצב הגיוסים ביחס לחודש הקודם לסכום הנאמד בכ-80 מיליון שקל. הקרנות האג"חיות השקליות רושמות פדיון של כ-205 מיליון שקל.
קרנות אג"ח מדינה ממשיכות את המומנטום החיובי של החודשים האחרונים, ואף כובשות את ראש טבלת הקרנות האקטיביות המגייסות, עם סכום של כ-390 מיליון שקל.
קרנות אג"ח כללי, שהיא גם הקטגוריה הגדולה בתעשייה מאבדות את ההובלה בראש טבלת הקרנות האקטיביות המגייסות, עם גיוס בסכום של כ-70 מיליון שקל בלבד.
בקרנות הפאסיביות מכרו מניות בחו"ל וקנו מניות בישראל
ברמת התעשייה הפאסיבית ובחתך של קטגוריות השקעה, הקרנות המתמחות במניות, שזו גם הקטגוריה הגדולה ביותר בתעשייה זו עם 74 מיליארד שקל (יותר מ-60% מהתעשייה הפאסיבית כולה), סיימו את חודש מאי בפדיונות, הנאמדים בסכום של כ-35 מיליון שקל.
הקרנות המחקות רשמו גיוסים של כ-195 מיליון שקל, ואילו קרנות הסל סיכמו את החודש בפדיונות של כ-230 מיליון שקל. בתוך הקטגוריה הזו, בחתך של יעד ההשקעה, היה פער בין הקרנות שמתמחות במניות בישראל שגייסו כ-340 מיליון שקל לבין הקרנות המתמחות במניות בחו"ל שרשמו פדיונות של כ-375 מיליון שקל.
ועוד ברמת התעשייה הפאסיבית, קרנות אג"ח מדינה ממשיכות להציג גיוס חיובי גם החודש, בסכום הנאמד בכ-80 מיליון שקל. קבוצת קרנות אג"ח כללי, שהיא מאוד קטנה בתעשייה הפאסיבית, פדתה החודש סכום קטן של כ-5 מיליון שקל.
קרנות אג"ח חברות ממשיכות במומנטום החיובי מתחילת השנה, גם בחודש מאי, אך ממשיכות לרדת בקצב הגיוסים גם החודש לסכום של כ-95 מיליון שקל.
נכסים חסרי סיכון לקחו את כל הקופה
ולבסוף – תעשיית הקרנות הכספיות, רושמת עלייה בקצב הגיוסים מחודש קודם, הקרנות הכספיות השקליות גייסו כ-470 מיליון שקל, והקרנות הכספיות הדולריות גייסו כ-270 מיליון שקל - סה"כ כ-740 מיליון שקל.
נכון לסוף חודש מאי, היקף נכסי תעשיית הקרנות עמד על 324.3 מיליארד שקל. כאשר התעשייה האקטיבית מנהלת 202.2 מיליארד שקל, מהם 175.6 מיליארד שקל בקרנות מסורתיות, ו-26.6 מיליארד שקל בקרנות כספיות. התעשייה הפאסיבית מנהלת 122.2 מיליארד שקל, מהם 90.4 מיליארד שקל בקרנות סל ו-31.8 בקרנות מחקות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה