לקראת פתיחת המסחר בוול סטריט, הנה מה שמצפה לנו השבוע
שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח היום על רקע הירידות הקלות ביום המסחר האחרון, כאשר במוקד ימשיכו לעמוד המתחים בין ארה"ב לסין ונתוני המאקרו העולמיים שממשיכים להצביע על האטה כלכלית גורפת.
בשבוע הקרוב יתפרסמו הנתונים הבאים:
יום שני - בשעה 20:00 נשיא הבנק המרכזי של אירופה, מריו דראגי, יישא את דברי הפתיחה במסגרת פורום ה-ECB בפורטוגל. במסגרת זו ינאם דראגי גם ביום שלישי ב-11:00 וביום רביעי ב-17:00 (נאום סגירה).
יום רביעי - בארה"ב, תוכרז החלטת ריבית הפד בשעה 21:00.
יום שישי - יפורסמו באירופה מדדי מנהלי הרכש של צרפת (10:15) וגרמניה (10:30)
יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון: "ישנה דריכות לקראת החלטת ריבית הפד ביום רביעי. אומנם אין ציפיות לשינוי בריבית, אך לא ברור איך תשתנה תחזית ריבית הפד לגבי הצמיחה, אינפלציה וריביות. כזכור, בתחזית הקודמת בחודש מרץ, הפד דיבר על אי שינוי בריבית השנה והעלאת ריבית אחת ב-2020. חשוב לראות כמה מתוך 17 חברי הפד צופים הורדת ריבית השנה, כאשר קיימת ציפייה שאולי 6 חברים מתוך 17 יצפו להורדת ריבית כבר השנה. הריבית ארוכת הטווח צפויה גם לרדת ל-2.5% מ-2.75% בתחזית הקודמת. בשנים האחרונות הפד מוריד בהדרגה את הריבית ארוכת הטווח".
כלכלני בית ההשקעות פסגות: "שוקי ההון תמיד אוהבים דרמה וכאשר נרטיב מסוים מתחיל ללבוש צורה, שוק ההון בדרך כלל מאמץ אותו עד הסוף באופן שבדרך כלל מוביל לאובר-שוט לשני הכיוונים. הנרטיב השולט במהלך השבועות האחרונים הפך להיות כזה – ההאטה הכלכלית בארה"ב חמורה, מלחמת הסחר מתעצמת והסיכונים למיתון גדלים. הפתרון – הפחתת ריבית של הפד שגם קיבלה מיתוג לאחרונה – FED INSURANCE RATE CUT. כלומר, הפד יפעל להפחתת ריבית בקרוב כפעולת 'ביטוח' על מנת להבטיח את המשך ההתרחבות הכלכלית".
"כלכלת ארה"ב נמצאת בהאטה אך עדיין לא מדובר על מצב חירום המצדיק הפחתת ריבית. למעשה, נתוני המכירות הקמעונאיות והייצור התעשייתי אשר יצאו בסוף השבוע, אם כבר, אמורים להרחיק את הפחתת הריבית הגלומה לחודש יולי שכן אלו היו טובים מהצפוי ואותתו על כך שהצריכה הפרטית תצמח, ככל הנראה, בקצב בריא של כ-3.0% ברבעון השני של השנה".
"בכל הנוגע למלחמת הסחר, חברי הפד כבר אמרו בעצמם שהם עוקבים אחר ההתפתחויות, אך אי אפשר למהר ולהסיק מסקנות לגבי האפקט על הכלכלה בעיקר בשל העובדה שעדיין לא ברור לאיזה כיוון היא הולכת. בנק מרכזי שעובד באופן סדור, יתקשה לקבל החלטות הרות גורל רק על בסיס ספקולציות ולכן כל עוד הכיוון של מלחמת הסחר לא מאוד ברור, הפחתת ריבית מוקדמת עשויה להיות טעות מדיניות".
"נוסיף ונאמר שאם תהיה החרפה משמעותית אשר תגדיל את הסיכון של כניסת ארה"ב והעולם למיתון, הפד לא יפחית את הריבית פעם אחת או פעמיים אלא יפחית אותה במהירות מספר רב של פעמים. נכון להיום, זה עדיין לא התרחיש המרכזי".
לסיכום אומרים בפסגות, "אמנם כבר זמן רב אנו מדברים על תהליך ההאטה הכלכלית בארה"ב, אך להערכתנו הנתונים עדיין לא מספיק חלשים על מנת לגרום לפד לפעול. הבעיה היא שהחוזים נותנים הסתברות של 85% להפחתת ריבית כבר בחודש יולי ולמעשה מגלמים לחלוטין 3 הפחתות ריבית של 25 נ"ב עד סוף השנה, מה שנראה תרחיש פחות סביר. הגרף מטה מציג למשל את פער התשואות בין האג"ח ל-6 חודשים לריבית הפד, פער שהגיע לרמה שמאפיינת משברים ולא רק האטה קלה".
<
דר' גיל מיכאל בפמן, כלכלן ראשי ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון: "סביבת האינפלציה בארה"ב, הבאה לידי ביטוי במדד המחירים לצרכן ובמדד המחירים ליצרן, ממשיכה להיות מתונה וממשיכה לעלות את הציפיות בשוק להורדת ריבית הפד באחת מההחלטות הקרובות. עם זאת, החולשה במחירים, איננה כשלעצמה סיבה מספקת כרגע לכך שהפד יפחית את הריבית בפגישת הפד הקרובה בשבוע הבא".
"על רקע מלחמת הסחר, נראה שהשלטונות בסין, יאיצו את הגדלת האשראי לסקטור הפרטי, עם דגש על הסקטור העסקי, ובכך ינסו להאיץ את צמיחת הפעילות המקומית, שהלכה והואטה על רקע מאמצי הצמצום של היקף המינוף הגדול בסקטור הפרטי, עם דגש על מינוף עסקי".
"כמו כן, נמשכת חולשת הייצור התעשייתי באירופה. הראיות המוקדמות לחודש מאי מעידות כי תעשיית גוש האירו נותרה במצב חלש, כאשר סקרים עסקיים כמו מדד מנהלי הרכש חלשים ועקביים עם ירידות נוספות בייצור".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.נסדקדייב 16/06/2019 23:32הגב לתגובה זו0 0מחר מצפים המשקיעים בארה"ב בכיליון עיניים לכתבה שלכם ...פששש מה היינו עושים בלעדיכםסגור