עושה הסבת מקצוע: השלד של אבן ניומן משקיע בנדל"ן
חברת אוסטרליה ישראל 0% אוסטרליה יש 880.1 0% בסיס:880.1 פתיחה:880.1 גבוה:880.1 נמוך:880.1 תמורה:1,523 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , חתמה על מזכר הבנות לרכישת 74% מהבעלים של חברת חרות, חברת נדל"ן שבבעלותה קניון אם הדרך, מלון, שותפות מוגבלות המתפעלת גני אירועים וזיכיון לחנות קפה - לפי שווי כולל של כ-171 מיליון שקל.
התשלום שתשלם מן הגורן, יהיה רק 48.4 מיליון שקל - שכן מהשווי מנוכה הלוואת בעלים בסך 56 מיליון שקל והלוואת בעלים של 3 מיליון שקל למלון, כאשר במקום ההלוואה הגדולה תינתן הלוואה מגורם מממן חיצוני, וכן הלוואה של כ-45 מיליון שקל מבנק לאומי ועוד 2 מיליון שקל שדרושים לצורך שיפוץ בקניון. בנוסף, חלק מהתשלום (שיקבע בעת חתימה על הסכם מחייב, ככול שיהיה כזה) - יגיע בדמות מניות של מן הגורן. או במילים פשוטות יותר: מדובר על עסקה ממונפת, כנהוג בענף הנדל"ן המניב.
בנוסף - ניתנו למוכרים אופציית PUT למכירת החזקותיהם לפי שווי הנכסים שיקבע על ידי שמאי חיצוני, כאשר האופציה פגה תוקף לאחר שישה חודשים ממועד הרכישה.
השליטה בחברת מן הגורן, שבעד שנת 2018 הייתה בעלת פעילות לייצור מוצרי אל פסק - נמכרה במרץ השנה לחברת אוסטרליה ישראל יזמות, שבבעלותם של צ'רלס אבן נוימן ולאחיו ריקי נוימן, שרכשו את השליטה בחברה. זאת לאחר שלפני כשבועיים מכר ריקי נוימן את מרבית מניותיו בחברת מקס סטוק - בהיקף כולל של כ-170 מיליון שקל.
לחברה נשארה האחזקה בבית גמאטרוניק בירושלים, אותו היא משכירה והוא מניב לה NOI ממוצע של 2 מיליון שקל בשנה. כמו כן - לחברה על פי דוחות 2020 ישנו הון חוזר שמורכב רובו מנכסים נזילים בהיקף של כ-48 מיליון שקל.
כמו כן, לאחרונה דיווחה החברה על חתימת מזכר הבנות לרכישה של פרויקט משרדים (13,000 מ"ר) ומסחר (7,000 מ"ר) ביהוד, פרויקט שעדיין לא מניב הכנסות. בתמורה לפרויקט מן הגורן צפויה לשלם כ-108 מיליון שקל, כאשר לאחר בניית הפרויקט יבוצע חישוב שווי לפרויקט לפי שיעור היוון של 7.25% להכנסות (הכנסות משכירות, לא NOI) - כאשר אם היוון ההכנסות יראה שהפרויקט שווה מעל 108 מיליון שקל, תשלם מן הגורן תוספת - עד לתוספת של 10 מיליון שקל. ההתאמה לא תתבצע הפוך - במידה והפרויקט יניב הכנסות הנמוכות מהמצופה.
החברה חתמה רק על מזכר הבנות, ועל כן היא אינה מחויבת משפטית להשלים את הפרויקט ביהוד - כאשר תום תקופת מזכר ההבנות הוא ב-25 ליולי, עד אז החברה תצטרך להחליט האם לחתום על חוזה מחייב, או לחילופין לדחות את מועד פגות התוקף של מזכר ההבנות.
במידה והחברה תרצה להשקיע בשתי ההשקעות, היא תצטרך כמובן לקחת מימון בנקאי, שכן קופת המזומנים שלה מספיקה או להשקעה עליה דיווחה היום או להשקעה בפרויקט ביהוד (בו לחברה שמורה האופציה להכניס עוד משקיעים ביחד איתה). יתכן גם, כפי שנהוג בחלק מחברות הנדל"ן הקטנות שבתחילת דרכן - תינתן הלוואת בעלים למן הגורן.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה