בלומברג: צפוי עיכוב של 3 חודשים בהעברת הגז הטבעי למצרים
ישראל תעביר גז טבעי למצרים, תחת הסכם האספקה הענק של דלק ונובל אנרג'י באיזור מחצית השנה, וזאת לאחר עיכובים לא צפויים בחיבור הצינור בין המדינות, כך על פי דיווח שהתקבל הבוקר מבלומברג.
רציו יהש
-0.32%
רציו יהש
347.9
-0.32%
בסיס:349
פתיחה:349
גבוה:353
נמוך:345.2
תמורה:3,507,167
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
דלק קבוצה
+0.77%
דלק קבוצה
46,860
+0.77%
בסיס:46,500
פתיחה:46,980
גבוה:47,060
נמוך:46,500
תמורה:21,665,556
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
על פי גורמים המעורבים בנושא, על פי בחינת העניין על ידי החברות המשתתפות, נראה כי ישנה עוד לא מעט עבודה עד שהצינור יוכל לפעול מעשית. השותף המצרי מסר כי הוא ציפה לזרימת גז טבעי כבר בחודש מרץ במידה והצינור במצב תקין.
נזכיר כי הסכם אספקת הגז עם חברת דולפינוס המצרית (Dolphinus Holdings Limited), ממאגרי לוויתן ותמר נאמד בבהיקף כולל של כ-BCM 64 למשך 10 שנים, כאשר אספקת הגז צפויה להתחיל עם הסדרת השימוש בתשתיות הנדרשות להולכת גז טבעי למצרים, ותימשך עד לאספקת הכמות או עד סוף שנת 2030, לפי המוקדם מביניהם.
דלק תתפצל ותסחר גם בלונדון?
ברקע לדברים, דלק קידוחים יהש הודיעה הבוקר כי היא בוחנת אפשרות לשינוי מבני כשעל הפרק עומד פיצול אחזקותיה מתוך כוונה לרשום את אחזקותיה בלוויתן, למסחר בבורסה בלונדון. על פי התכנית הנבחנת, ייוותרו כלל הנכסים וההתחייבויות המיוחסות לחזקות תמר ודלית בדלק קידוחים, שותפות מוגבלת הנסחרת בבורסה לניירות ערך בתל-אביב, ואילו יתר נכסי השותפות, ובהם בין היתר האחזקות במאגר לוויתן ובמאגר אפרודיטה, יועברו לתאגיד חדש אשר יירשם למסחר בבורסה הראשית של לונדון.
אלה פריד, אנליסטית בכירה לתחום האנרגיה בלאומי שוקי הון: "ההודעה של דלק קידוחים משקפת את היצירתיות בניסיון לגבור על אתגרי הסחירות של נכסי האנרגיה בישראל, גם כאשר השותפויות רושמות הישגים במציאות הגיאו-פוליטית האזורית המורכבת".
"הרגולציה המקומית מחייבת את בעלי השליטה לצמצם את האחזקות שלהם, אלא שבניגוד למקומות אחרים בעולם, האפיק הריאלי בישראל להכנסת שותפים בחברות אנרגיה מצומצם ביותר בשל המציאות הגיאו-פוליטית והאישורים האסטרטגיים הנדרשים. כך הפך שוק ההון המקומי לאפיק המימוש העיקרי במקרה של נובל, דלק או פז. אבל גם לאפיק זה יש גבול וחשיפת התיקים המוסדיים לחברות אנרגיה מסורתיות קרובה מאוד למיצוי. כך למעשה, עד לפרסום התכנית הנוכחית, תכננה דלק להפיץ את אחזקתה בהולנד בשל הרוויה בשוק המקומי".
"בנוסף לכך, משקיעים זרים נרתעים מאוד ממבנה השותפויות בשל המבנה המיסויי המורכב שלהן ולא ששים להשקיע בשותפויות המקומיות, לרבות דלק קידוחים וישראמקו. על מנת למשוך משקיעים פיננסיים זרים למאגרים המקומיים, יש צורך להתרחק ממבנה השותפויות ובעדיפות גבוהה גם להוציא את הנכסים למדדי גז ונפט בחו"ל. לא ניתן להפוך כיום שותפות לחברה בשל מגבלות החקיקה. כך, שלמעשה הדרך היחידה למימוש פיננסי והצפת ערך העומדת בפני דלק כיום היא יציאה לחו"ל".
"אם התוכנית תצא לפועל, למעשה היא תותיר בדלק קידוחים רק את יתרת אחזקותיה בתמר ובתמר פטרוליום. להערכת דלק קידוחים, המבנה החדש יאפשר לבעלי מניות המיעוט להמשיך להחזיק הן בתמר והן בלוויתן. במילים פשוטות, התוכנית המוצעת מייתרת את הפצת יתרת אחזקת דלק בתמר בשיעור של 22% בהולנד כפי שתוכנן, ומתירה גם אותן בישראל".
לנו נראה, כי מדובר בתכנית מאד אלגנטית, אשר עשויה להציף ללא ספק ערך למאגר לוויתן. מנגד, היא אינה פוטרת, ואף עשויה להגביר את חשיפת היתר של המשק המקומי למאגר תמר. זאת ניתן לפתור כמובן, ע"י התחייבות לרישום כפול. מדובר במהלך מעולה לדלק, שעשוי להטיב עם משקיעי רציו ולהכביד על משקיעי ישראמקו, תמר פטרוליום ואלון גז, שכולן בעלות חשיפה טהורה לתמר".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה