איגוד לשכת המסחר עתר לבג"צ: "אפליית המס אינה חוקית"
איגוד לשכות המסחר, להב והתאחדות בעלי המלאכה עתרו הבוקר לבג"צ כנגד שר האוצר, ראש הממשלה ומנהל רשות המסים בבקשה לבטל את האפליה במע"מ לרעת המגזר העסקי, שטענתם אינה חוקית ופוגעת בזכויות יסוד של כ-2 מיליון אזרחים התלויים בפרנסתם במגזר הקמעונאי והיצרני.
בעתירתם, מבקשים איגוד לשכות המסחר, להב והתאחדות בעלי המלאכה תחרות חופשית בתנאי שוק שווים לעוסקים בישראל מול העוסקים בחו"ל. לדבריהם, אם רשות המסים סבורה שנדרש פטור - היא צריכה להחיל אותו על כל הרכישות ולא רק על הרכישות מחו"ל.
לטענתם, "מדובר באפליית מס מוצהרת, כאשר צרכן שמזמין מוצר מעסק ישראלי נדרש להוסיף למחירו 17% שישולמו לקופת המדינה. לעומת זאת, אם הוא ירכוש את המוצר מחו"ל, מוכנה המדינה לוותר על המס ולפטור את הצרכן מהתשלום. במילים אחרות, צרכן ישראלי החפץ לרכוש מוצר מעסק ישראלי נענש על בחירתו".
בנוסף, נטען כי המדינה מתערבת בתחרות החופשית, ומעניקה באופן אבסורדי יתרון תחרותי מובהק לעסקים זריםי, כאשר לטענתם רכישת מוצרים מחו"ל דרך האינטרנט גדלה בפונקציה מעריכית, ועולה מדי שנה כמעט ב-25% ביחס לשנה החולפת. 91% מהגולשים ברשת כבר עורכים באמצעותה קניות ומספר החבילות הנשלחות לישראל מחו"ל הוכפל ושולש בשנים האחרונות, והגיע ל-61 מיליון חבילות בשנת 2017.
עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר : "האיום החמור ביותר כיום על עתיד המגזר הקמעונאי כולו וגם על אלה המייצרים מוצרי צריכה לשוק המקומי, טמון באפליית המס החמורה נגד המגזר העסקי. זה סותר כל הגיון כלכלי. למדינה אסור לפעול נגד עצמה. במצב שנוצר, מי שקונה חולצה בייבוא אישי מחו"ל פטור ממע"מ אך מי שקונה תרופה בישראל משלם את מלוא המע"מ. לא כחלון יצר אפליה זו, אך היום בתוקף תפקידו כשר האוצר הוא מי שעליו מוטלת האחריות לבטלה. אנו לא מתנגדים ליבוא אישי אלא לאפליית המס נגד העסקים הישראלים."
עו"ד רועי כהן, נשיא להב : "לנגד עינינו מתרחש כשל שוק הרסני המוביל לאפליה חמורה הפוגעת קשות בעסקים קטנים ישראלים בכלל ובאלו הזעירים בפרט. מתן עדיפות בפטור ממע"מ בעסקאות עד 75 דולר לעסקים זרים על-פני עסקים ישראלים הוא חסר היגיון כלכלי ולא יתכן שרשויות המדינה יתנו יד לדבר שכזה".
"בשנים האחרונות נסגרים מדי שנה בין 40,000-50,000 עסקים קטנים ובינוניים באופן הפוגע בפרנסתם של מאות אלפי משפחות, לא יתכן שהמדינה עומדת מנגד ורואה אלפי עסקים שקורסים ללא כל מתן מענה ופתרון. תמוה ומקומם שלא רק שהמדינה אינה מוצאת לנכון לסייע לבעלי עסקים אלו אלא היא גורמת בפועל לכסף ישראלי להגיע לחו"ל במקום שיישאר בארץ ויניע את הכלכלה. על המדינה לקבל החלטה שהיא מפסיקה להפלות לרעה את העסקים הישראלים ומוצאת דרך להשוות את תנאי המס ולאפשר תחרות הוגנת ושווה."
יוסי אלקובי, נשיא התאחדות בעלי המלאכה והתעשייה: "במקום לעודד קנייה מקומית שולחים את הצרכן להזמין מחו"ל וממשיכים לפגוע בייצור כחול לבן. במציאות שבה מידי שנה נסגרים כ- 45,000 עסקים בישראל, הממשלה חייבת להעניק תנאי פתיחה שווים לאותו מוצר בארץ ובחו"ל. אנחנו לא באים לומר שצריכים להסיר את הפטור ממע"מ, אלא רק להחיל תנאים שווים לכולם. תנו לנו את האפשרות להתחרות באופן הוגן. אם אנחנו מייבאים מוצרים עד 75 דולר ללא מע"מ, אין שום סיבה שגם הקמעונאים המקומיים לא יקבלו את התנאים האלו. המדינה חושבת להיטיב עם הציבור אך בסופו של יום, העסקים הקטנים והבינוניים נפגעים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.תומכים בהגדלת הסכום לפטורמפלגת התבונה 25/04/2018 10:35הגב לתגובה זו0 0מפלגת התבונה תומכת בהגדלת הסכום לפטור מ 75 ל 500 דולר כפי שמקובל במדינות מתוקנות ומפותחות. לרפורמה כזאת תהיה השפעה דרמטית לטובה על יוקר המחיה בישראל שהוא כעת מהגבוהים בעולם!נכון להיום היבואנים נהנים ממתח רווחים מטורף ולכן יש להם את האמצעים להשפיע על חברי הכנסת והרגולטורים ולהפעיל לוביסטים, ואפילו להגיש בג"צים מופרכים כפי שנעשה שבוע שעבר.סגור
-
2.מעניין מאדמה תהיה הפסיקהג'קי 23/04/2018 22:09הגב לתגובה זו0 0הקמעונאים חיבים להתאים עצמם ואם יש צורך גם את משלח ידם לאור המס. בישראל קיימת אפליית מס חמורהפי כמה והיא מתן הפטור לספסרי הנדלן שבאמצעותו הם מחריבים את הכלכלה והחברה בישראלסגור
-
1.הצרכן הישראלי התעוררהמומחה 23/04/2018 11:44הגב לתגובה זו1 0והחזירים התחילו להרגיש את הכיסא רועד.התחילו להרגיש שהצרכן הישראלי לא פראייר עוד והם מתחילים לבכות!שתבינו, מדובר על פטור ממעמ על סכום של 75 דולרלא מדובר כאן על פטור ללא הגבלת סכום!סגור