גרף

שידור חוזר למשבר? קרן המטבע מספקת תשובה ברורה

בעוד הדאקס הגרמני מעמיק את הירידות מתחילת השנה ליותר מ-8.5%, לגארד מתייחסת לסנטימנט בעולם
גיא בן סימון | (3)

אם חשבתם שפתיחת השנה הגרועה מזה שנים כבר מאחורינו, נראה כי כל יום של ירידות בשווקים נוכח נתון מאקרו מאכזב, מצליח לערער את ביטחון המשקיעים. חלק מהמדדים המובילים בשוקי העולם אמנם כיסו את הירידות שנרשמו מתחילת השנה, כאשר הדאו ג'ונס נמצא 3.3% מעל רמתו מאז ינואר האדום. מנגד, הדאקס מעמיק היום את הירידות בעוד 2.4% נוכח ירידת הזמנות ממפעלים בגרמניה בניגוד למצופה, ובכך משלים ירידה של יותר מ-8.5% מתחילת השנה. עוד קודם לירידות, יו"ר קרן המטבע קריסטין לגארד סיפקה תמונת מצב, לפיה התאוששות הכלכלה העולמית ממשיכה אמנם, אבל בקצב מתון. יש מי שיגידו: בקצב מתון מדי.

"יש צמיחה. אנחנו לא במשבר", קובעת לגארד. "החדשות הפחות טובות הן שההתאוששות נותרה איטית מדי, שבירה מדי, והסיכונים ליציבות עלו. תנו לי להבהיר את התמונה: אנחנו דרוכים אבל לא מבוהלים. מומנטום הצמיחה אבד אך אם מקבלי ההחלטות יוכלו להתעמת עם האתגרים ויפעלו יחד אז האפקט החיובי על הכלכלה העולמית יהיה ניכר".

נזכיר כי בינואר האחרון קרן המטבע הבינלאומית חתכה את תחזית הצמיחה לכלכלה העולמית ל-3.4% בשנת 2016 ול-3.6% בשנת 2017. במעמד הורדת התחזית קרן המטבע הזהירה כי קצת התקדמות ההתאוששות הכלכלית איטית יותר לעומת התחזית הקודמת באוקטובר האחרון.

לגארד הוסיפה: "ההאטה בסין, מחירי הסחורות הנמוכים והמגמה בחלק מהשווקים המתעוררים ימשיכו להעיב על הצמיחה בשנתיים הקרובות". לדבריה, ב-6 החודשים האחרונים הצמיחה העולמית נחלשה מאותן סיבות.

"בארה"ב הצמיחה מתונה בחלקה (בחלוקה למדינות)  נוכח הדולר החזק; באירופה, השילוב של הירידה בהשקעות, האבטלה הגבוהה ומאזן תשלומים ירוד מעיב על הצמיחה; ביפן, גם הצמיחה וגם האינפלציה נמוכות מהצפוי", אמרה לגארד. נזכיר כי הבוקר מדד הניקיי ביפן איבד 2.42% לאחר התבטאותו של נגיד הבנק המרכזי, שהביע נכונות להמשיך להקל על השווקים. תגובת השוק שיקפה חשש מהעמקת הריבית השלילית, ועמה האפשרות לפגיעה בסקטור הבנקאות. בכך הניקיי השלים כ-15% מתחת לרמתו מתחילת השנה.

בנוגע להתערבות הבנק המרכזי של אירופה בשוק - עם ה'בזוקה' של דראגי - וכן מדיניות הפד' להאטת קצב העלאת הריבית, אמרה לגארד כי אלו תרמו לסנטימנט. בכל הנוגע לריבית שלילית שמתפשטת במדינות אירופה, אחרי יפן, אמרה לגארד כי מדובר בסך הכל בתרומה "חיובית".

מדד הדאקס הגרמני בשלושת החודשים האחרונים:

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    הפוך גוטה 05/04/2016 19:31
    הגב לתגובה זו
    מחירי סחורות נמוכים מעודדים צמיחה.הציטוט של ילין נתון זה נמנה על אחד ממעכבי הצמיחה
  • 2.
    סוף לחגיגה 05/04/2016 14:20
    הגב לתגובה זו
    הפונזי העולמי לפני אקורד סיום .
  • 1.
    סופת טורנדו וחגיגת דובים (ל"ת)
    הלללו BIZ 05/04/2016 13:44
    הגב לתגובה זו