דרום קוריאה פרסמה היום מדד 'שורי' עוצמתי לגבי המזרח הרחוק - אבל הדעות עליו חלוקות

אלמוג עזר |

דרום קוריאה פרסמה הבוקר כי הייצוא שלה עלה בחודש אוגוסט בשיעור של 2.6% לעומת אוגוסט אשתקד. מדובר בעלייה משמעותית יותר מצפי השוק שעמד על 0.6% ותוצאה שמעידה על התייצבות משמעותית של ייצוא אחת מהמדינות המובילות באסיה, לאחר שהאחרון צנח בשיעור של 10.3% בחודש יולי (שנה מול שנה). 

מדד השינויים בייצוא הקוריאני מכונה בשווקים כ"קנרית המכרה". כלומר מדד שבא להצביע על כך שהצמיחה הכלכלית באזור תקינה ועובדת כסדרה. במקור הקנרית הייתה נלקחת למכרות הפחם כדי לדעת אם בכוכים מסויימים קיים עדיין אוויר לנשימה, כאשר זו הייתה רגישה לכמות החמצן במכרה. 

חזרה לדרום קוריאה - מדובר בפעם הראשונה שהמדד הציג עלייה שנה מול שנה מאז שנת 2014! כלומר מזה יותר משנה וחצי, נרשמה ירידה רציפה בייצוא. כך שהנתון ודאי מעלה שאלות לגבי האפשרות להאצת הצמיחה מחדש במזרח הרחוק. 

עם הוצאת הנתון הקוריאני, בברקליס ביקשו לשפוך מים קרים על ההתלהבות מהנתון. האנליסטים של הבנק, טענו כי העלייה בשיעור הייצוא נבעה בעיקר בשל עיוות בימי העבודה של השוק הקוריאני שנה אל מול שנה. 

לדברי ברקליס, בשכלול כל הנתונים ולאור הירידה בביקושים העולמיים, הרעיון כי נעשה שינוי מומנטום בחודש האחרון נראה קלוש. נציין כי גם שוק המט"ח לא התרגש מדי לאור פרסום הנתון והוון הקוריאני סיים בהחלשות בשיעור של 0.7% אל מול הדולר. 

אולי הקנרית הקדימה את זמנה, אך נציין כי על פי סקר רויטרס אתמול, מנהלי קרנות הנאמנות האמריקנית הגדילו את החשיפה הגלובלית שלהם למניות באוגוסט לשיא מתחילת השנה. אמנם החשיפה הגבוהה ביותר עדיין מופנת למניות אמריקניות, אך גם החלה להירשם הגדלת חשיפה מחודשת לשווקים המתעוררים כדי לספק תשואה עודפת במקרה של התאוששות בצמיחה העולמית. 

 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה