הדיונים בין ארה"ב וסין בעניין מלחמת הסחר הוארכו ביום
הדיונים בין בכירי הממשל בארה"ב וסין בעניין מלחמת הסחר בין המעצמות נכנסו היום (ד') ליומם השלישי ועל פי דיווחים שהגיעו ממקורות בבית הלבן, הנשיא טראמפ להוט להגיע לעסקה עם סין בקרוב, מתוך תקווה ליצירת ראלי בשוקי ההון.
השיחות בין פקידי הממשל האמריקאי והסיני בבייג'ין הסתיימו היום, ודובר משרד החוץ הסיני אמר כי במידה ויושגו הסכמות כתוצאה מהמפגשים תהיה לכך השפעה חיובית על הכלכלה העולמית. המשא ומתן הורחב ביום אחד, מה שהוסיף לאופטימיות שזרעו הציוצים של טראמפ בטוויטר, לפיהם הצדדים מתקדמים לקראת הסכם.
עם זאת, בממשל האמריקאי הבהירו כי במסגרת סבב השיחות הנוכחי לא צפויים הצדדים להגיע להסכם, אלא מטרת המפגש היא להוביל למו"מ מתקדם אשר עשוי לסיים את מלחמת הסחר שיצרה זעזועים בשווקים הפיננסיים בשנה החולפת.
לפי דיווח באתר Bloomberg, מקורות בבית הלבן מסרו כי נכונותו של הנשיא טראמפ להגיע להסכם עם הסינים מונעת במידה ניכרת מרצונו לראות ראלי בשווקים. טראמפ אמר באופן פומבי כי הוא להוט להגיע לעסקה שתהיה טובה לשני הצדדים והדגיש כי ההאטה בכלכלת סין ושוק והמגמה השלילית בשוק המניות בסין מאותתים על כך שסין יותר "נואשת" מארה"ב להגיע להסכמות מהירות.
- המכירות הקמעונאיות אכזבו בפברואר - המשקיעים לא מודאגים
- רינת אשכנזי על המגמות בכלכלה העולמית; ומה צפוי בארה"ב?
סין וארה"ב מתכננות לשחרר הודעה רשמית במקביל בעניין שיחות הסחר מחר בבוקר (שעון סין).
הפגישה הנוכחית היתה הדיון הראשון שהצדדים מקיימים בעניין מלחמת הסחר פנים אל פנים, מאז פגישתם של הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ ונשיא סין שי ג'יפינג בארגנטינה בתחילת החודש שעבר, בה הסכימו על הפסקת אש של 90 יום. עם זאת, הצוות האמריקאי ועמיתיו בסין קיימו דיונים בטלפון.
לקראת הפגישה, סין עשתה מספר ויתורים בהתאם לדרישות ארה"ב, כולל קיצוץ זמני במכסי תגמול על מכוניות המיוצרות בארה"ב, חידוש רכישת פולי סויה, הבטחה לפתוח את השווקים הפיננסיים להשקעות זרות נוספות, וניסוח חוק למניעת העברה כפויה של טכנולוגיה.