הבנק העולמי: "עיכוב במבצע החיסונים הגלובלי יכול להוביל לעשור כלכלי אבוד"

הבנק העולמי צופה שהכלכלה בעולם תתחיל להתאושש ב-2021, חוזה צמיחה של 4%, אך מעריך שהנתונים לא יחזרו לרמה שלפני המגפה. וכמה צפויה לצמוח הכלכלה במזרח התיכון?
 | 
telegram
משבר כלכלי, צילום: מרקוס וינקלר, unsplash

האם העולם הולך לקראת עשור כלכלי אבוד? האמת, מוקדם מדי כדי לדעת, אבל לפי הבנק העולמי האפשרות הזו בהחלט קיימת, לאור המשבר הכלכלי החמור ביותר שידעה האנושות מאז סוף מלחמת העולם השנייה.

"אם ההיסטוריה מהווה סוג של מנחה, אם לא יהיו רפורמות אפקטיביות ומקיפות, הכלכלה העולמית צועדת לעבר עשור כלכלי עם צמיחה מאכזבת", כתבו בבנק העולמי, בתחזית ל-2021.

הבנק אומר כי עוד לפני המגפה התחזית לא הייתה טובה, בשל הזדקנות האוכלוסייה העולמית והירידה בפרודוקטיביות, כשהמגפה רק תגביר את הטרנדים הללו שיפגעו בצמיחה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הבנק העולמי חוזה צמיחה של 4%, לאחר שכלכלת העולם הצטמקה ב-4.3% ב-2020 שתיזכר לדיראון עולם. אבל מה שאמור להדאיג זו ירידה של כ-10% בצמיחה העולמית בעשור הנוכחי – מ-2.1% צמיחה חזויה שלפני המגפה, ל-1.9%.

לטענת הבנק, הורדת הצמיחה תקשה על החברות להשקיע כנדרש בהשקעות מעודדות צמיחה, ובכך להוריד עוד יותר את הצמיחה הכלכלית. גם הסגרים שהובילו לאבטלה גואה וסגירת בתי הספר שמובילים לאובדן ידע, יפגעו בשוק העבודה העתידי בשל כך.

לגבי המזרח התיכון, בבנק העומי אומרים כי הכלכלה האזורית, וישראל בתוכה, הצטמקה ב-5% ב-2020. "הכלכלה במזרח התיכון צפויה לצמוח ב-2.1%, לאחר שיצליחו להשתלט על המגפה, מה שיבשר על עלייה בביקושים לנפט בעולם", כתבו בבנק.

עם זאת, בבנק העולמי אומרים כי לא הכול אבוד והשינויים של מקבלי ההחלטות בעולם ישפיעו על הכיוון של הכלכלה העולמית, כשבין היתר השקעות בתשיות, סיוע להעסקת נשים ומיעוטים וביצוע דיברסיפיקציה לכלכלה, כך שלא תתבסס על מספר מצומצם של סקטורים, יכול להוביל לשיפור בביצועים הכלכליים.

"רפורמות שיסייעו להגביר את ההשקעות בהון האנושי וחיזוק מערך כוח האדם, יכול לעשות הרבה יותר מאשר להפוך את ההשפעות המזיקות של המגפה על השווקים בעולם", סיכמו בבנק.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות