עדיין חברתית? השוק צופה עלייה של 25% בהכנסות פייסבוק, אבל...

החברה צפויה להציג הכנסות שיא ברבעון ה-4 של 2020 עם 26.4 מיליארד דולר, מרביתם מ-10 מיליון מפרסמים חדשים שהצטרפו לפלטפורמה מאז הקורונה. אבל מה יהיה עם הרגולטורים בארה"ב?
 | 
telegram
מארק צוקרברג, צילום: פייסבוק

מצד אחד, מארק צוקרברג, המייסד, הבעלים והמנכ"ל של הרשת החברתית הגדולה בעולם, פייסבוק (FB), בטוח שאהב את העלייה ברווחיות של הבייבי הענק שלו תודות למגפת הקורונה. מצד שני, החקירות הגוברות מצד רגולטורים בארה"ב שמעוניינים לפרק את החברה, יחד עם בדיקה על חלקה בשבועות שהובילו לאירועי הקפיטול, שבו המון מוסת הסתער על בניין הפרלמנט האמריקאי בתחילת החודש, יגרמו לזוק – כך קוראים לו בחברה – לא כל כך להתגעגע לשנה שעברה.

כי בדיקת המונופול זה לא צחוק. גם לא ההאשמות לפיה פלטפורמת הדגל, כלומר פייסבוק, סייעה להלהיט את הרוחות לקראת אירועי הקפיטול, כמו גם חסימתו לצמיתות של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, מובילים להרבה אי נחת מצד משקיעים, שמעוניינים לדעת איך החברה מתכוננת להתמודד עם הבעיות שנערמות על שולחנה. תוסיפו לזה מלחמה מתוקשרת עם אפל (AAPL), שלא מאפשרת לחברה גישה לנתוני משתמשיה.

בעיה נוספת מגיעה משירות ההודעות וואטסאפ, שבחודש האחרון זכתה לקיטונות של ביקורת ציבורית ברחבי הגלובוס, לאחר שפייסבוק הודיעה בעדכון התוכנה האחרון כי תתחיל לשתף מידע מהאפליקציה עם פייסבוק. רק אתמול פורסם כי מיליוני משתמשים בבריטניה עזבו את שירות ההודעות לאור השינוי החוזי. זה כנראה שיהוק קטן בחברה כל כך גדולה, אבל מצד שני צריך להודות, לפייסבוק יש יותר מדי שיהוקים בשנים האחרונות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

התדמית הציבורית לא משהו, אבל המשקיעים מרוצים בינתיים
בעוד שמדד הנאסד"ק עשה מתחילת ינואר 2020 45% תשואה, פייסבוק נמצאת על אזור ה-35% תשואה. היא עלתה מרמה של 202 דולר לרמה של 274 דולר. כלומר היא מפגרת אחר המדד שהיא אחד מהמרכיבים הגדולים שבו עם שווי שוק שמתקרב ל-800 מיליארד דולר.

בפייסבוק מתגאים בעובדה שמאז תחילת המגפה, 10 מיליון מפרסמים חדשים החלו לפרסם על גבי הפלטפורמה, בשל העובדה שחלק ניכר מתקציבי הפרסום עברו לדיגיטל ממילא, אבל מאז הקורונה ביתר שאת. הקונצנזוס בשוק הוא שהחברה תעלה את השורה העליונה ב-25% ביחס לרבעון 4 של 2-19 ותגיע ל-26.4 מיליארד דולר הכנסות. הרווח למניה (EPS) צפוי לעמוד על 3.54 דולר למניה.

האנליסט של קרדיטסוויס, סטפן ז'ואור, הוריד את מחיר היעד של המניה ל-325 דולר בשבוע שעבר וכתב למשקיעים כי "נראה שיש צמיחה גבוהה מהמצופה בתקציבים מפרסום בפייסבוק ואינסטגרם. אנחנו צופים פתיחה איטית יותר בתחילת 2021 והורדנו במתינות את תחזיות הצמיחה ל-26% ושומרים על המלצת תשואת יתר".

בתחילת השבוע, האנליסט ג'סטין פוסט מבנק אוף אמריקה (BAC) כתב במכתב למשקיעים כי הוא סבור שהשנה הקרובה תהיה טובה לחברה. "פייסבוק תמשיך ליהנות ממעבר התקציבים לדיגיטל, אבל כשהמניה נמצאת תחת לחץ בזמן האחרון, שיחת המשקיעים צפויה להתרכז בצד העסקי, עם פוטנציאל לנקות חלק מהאירועים האחרונים שמעיבים על החברה בנושאי הפרטיות בוואטסאפ ובאירועי הקפיטול", כתב.

בכל מקרה, 84% מהקונצנזוס מחזיקים עמדת קנייה על החברה, כשמחירי המטרה נעים בין 205 דולר למניה ל-397 דולר למניה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות