המרוץ ל-AI: כמה ענקיות הטכנולוגיה הוציאו על בינה מלאכותית ברבעון האחרון?

האנליסטים צופים גידול משמעותי בהוצאות ההון של ענקיות הטכנולוגיה: מטא מובילה עם 35%, אפל עם 17%, מיקרוסופט ואמזון עם 6.6% ו-2.5% בהתאמה, בעוד אלפאבית צפויה דווקא לקצץ ב-4%

 | 
telegram
(2)

עונת הדו"חות הקרובה צפויה להתמקד שוב בנושא הבינה המלאכותית, כאשר המשקיעים עוקבים בדריכות אחר השקעות ענקיות הטכנולוגיה בתחום ומחפשים רמזים לגבי השפעתן העתידית על שורת הרווח. מתוך חמש החברות המובילות בתחום תשתיות הענן והבינה המלאכותית (AI hyperscalers), ארבע צפויות להגדיל את הוצאות ההון שלהן, המוקדשות ברובן להשקעות בטכנולוגיות AI.

ברבעון השני של השנה, תגובות המשקיעים למניות הענק כמו אפל APPLE -1.41% APPLE 225 -1.41% APPLE סגירה:0 פתיחה:226.27 גבוה:226.92 נמוך:224.27 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , מטא META PLATFORMS -4% META PLATFO 554.08 -4% META PLATFORMS סגירה:0 פתיחה:572.19 גבוה:572.57 נמוך:551.5 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , מיקרוסופט MICROSOFT -2.79% MICROSOFT 415 -2.79% MICROSOFT סגירה:0 פתיחה:420.34 גבוה:422.8 נמוך:413.64 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , אמזון AMAZON -4.19% AMAZON 202.61 -4.19% AMAZON סגירה:0 פתיחה:206.77 גבוה:207.3 נמוך:199.62 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ואלפאבית GOOGLE -1.95% GOOGLE 173.89 -1.95% GOOGLE סגירה:0 פתיחה:175.86 גבוה:175.86 נמוך:172.75 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: היו יוצאות דופן. במקום להגיב לנתוני הרווח, המכירות או התחזיות, המניות הושפעו בעיקר מההתייחסות ל-AI ומהיקף הוצאות ההון. ונשאלת שאלה מרכזית: האם החברות ימשיכו להגדיל את תוכניות הוצאות ההון, או שזה יהיה הרבעון הראשון שבו נראה יותר אישור מחדש של התוכניות הקיימות במקום העלאה נוספת?
 

תחזיות האנליסטים

לפי תחזיות האנליסטים, מטא צפויה להוביל עם עלייה של 35% בהוצאות ההון, אחריה אפל עם גידול צפוי של 17%. מיקרוסופט ואמזון צפויות להציג עלייה מתונה יותר של 6.6% ו-2.5% בהתאמה. אלפאבית היא היחידה שצפויה דווקא להקטין את ההוצאות ב-4%.

הפערים בהיקפי ההשקעה מרשימים: אמזון השקיעה 17 מיליארד דולר ברבעון השני, לעומת 2.2 מיליארד דולר בלבד באפל. כל החברות, למעט אפל, הגדילו משמעותית את הוצאות ההון ברבעונים האחרונים. אלפאבית, חברת האם של גוגל, תהיה הראשונה לפרסם את תוצאותיה השבוע, ואחריה יבואו מטא, מיקרוסופט, אמזון ואפל.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ההשקעות המאסיביות ב-AI נובעות הן מהצורך להישאר תחרותיות והן מהפוטנציאל למנף חלקים נוספים בעסקי החברות. אולם, תגובת השוק תלויה ביכולת החברות לשכנע את המשקיעים שיש להן תוכנית ברורה למסחור הטכנולוגיה. מרק מאלק, מנהל ההשקעות הראשי בסיברט, ציין כי "לא מספיק פשוט לעקוף תחזיות ולהעלות תחזיות עתידיות. המשקיעים מעוניינים לדעת כיצד החברות הללו מתכוונות להרוויח מה-AI."

לדוגמה, אלאפבית תצטרך להראות כיצד צ'טבוט הGemini שלה יניב הכנסות, וכך גם מטא עם מודל השפה הפתוח Llama שלה. בלטון ציין כי במשך עשור של שוק שורי, חברות הטכנולוגיה הגדולות יכלו להרשות לעצמן הוצאות פזרניות. כעת, הן יצטרכו להצדיק את ההשקעות הכבדות.
 

מטא נכנסת לשוק החיפוש

בנושא אחר, מטא הודיעה לאחרונה כי היא נכנסת לזירת החיפוש עם פיתוח מנוע חיפוש חדש מבוסס בינה מלאכותית, שישולב בפלטפורמות פייסבוק, אינסטגרם וואטסאפ. המהלך מהווה איום פוטנציאלי על השליטה המוחלטת של גוגל בשוק החיפוש, המחזיקה כיום בנתח שוק של למעלה מ-90%. המהלך צפוי להגדיל עוד יותר את הוצאות הבינה המלאכותית של מטא.

על פי הערכות אנליסטים מבנק אוף אמריקה, אם כל משתמש במטא יבצע שלושה חיפושים בשבוע באמצעות המנוע החדש, הדבר יתורגם ל-30 מיליארד חיפושים בשנה - נתח משמעותי בהשוואה ל-2 טריליון החיפושים השנתיים בגוגל. המהלך מגיע בעיתוי רגיש עבור גוגל, שנמצאת תחת חקירה של משרד המשפטים האמריקאי בחשד למונופול בתחום החיפוש.

מטא, שמניותיה זינקו ביותר מ-60% מתחילת השנה, כבר החלה לבסס את עצמאותה בתחום הבינה המלאכותית עם פיתוח מודלים בקוד פתוח ושבבי AI ייעודיים. החברה אף הודיעה על שיתוף פעולה עם סוכנות הידיעות רויטרס, שיאפשר לצ'אטבוט שלה לענות על שאלות משתמשים בזמן אמת.

למרות שמטא כנראה לא מתכוונת להתחרות ישירות במנוע החיפוש הכללי של גוגל, השילוב של חיפוש מבוסס AI ברשתות החברתיות עשוי להוביל לפיצול בשוק החיפוש ולשינוי משמעותי בדפוסי צריכת המידע של המשתמשים. 
 

ה-AI במבחן

חזרה להוצאות הבינה מלאכותית. התוצאות הקרובות יהיו מבחן משמעותי ליכולת החברות להפוך את ההשקעות העצומות ב-AI למנועי צמיחה אמיתיים. שוק ההון נמצא בנקודת מפנה: האם ענקיות הטכנולוגיה יצליחו להצדיק את ההוצאות חסרות התקדים על AI, או שמא המשקיעים יתחילו לדרוש תוצאות מוחשיות יותר?

השבועות הקרובים צפויים לספק תובנות חשובות לגבי עתיד ההשקעות ב-AI ויכולתן של החברות להפוך את הטכנולוגיה החדשנית להכנסות ורווחים.
 

בדוחות הקודמים

בעוד הדו"חות הקודמים של ענקיות הטכנולוגיה היו מעורבים, הגידול העקבי בהוצאות ההון של החברות בעקבות ההשקעות ב-AI, שכמעט ולא השפיע על הרווחים, הותיר את המשקיעים כבר אז חסרי סבלנות.

נראה היה כי עוד ועוד אנליסטים מתחילים להיות סקפטיים בנוגע לבינה מלאכותית. באותו הזמן קרן הגידור אליוט אמרה למשקיעים כי ענקיות הטכנולוגיה נמצאות ב"ארץ הבועות" וכי ההתלהבות סביב הבינה המלאכותית מוגזמת, עם יישומים רבים שאינם מוכנים.

השאלה שנשאלה היא האם הערכות השווי של חברות הטכנולוגיה ימשיכו להתכווץ או שתזרימי המזומנים הבריאים של החברות הודות לעסקי הליבה הרווחיים שלהן יעזרו לתמוך במניות עד שהחברות יוכלו לספק תוצאות אמיתיות מההשקעה בבינה מלאכותית. 

"ההתלהבות האחרונה סביב בינה מלאכותית מוקדמת מדי לטעמנו", כתבו אז ב-UBS. "סביר להניח שיקח זמן עד שהחברות יצליחו להוכיח שהן מסוגלות לספק תשואה על השקעות הבינה המלאכותית שלהן וכרגע אין אינדיקציות לכך שהחברות נסוגות מתוכניות ההשקעה שלהן בהתחשב בפוטנציאל הטכנולוגיה". 

המשקיעים כנראה יחפשו הפעם סימנים לכך שההשקעות ב-AI אכן מתחילות להניב תוצאות עסקיות מוחשיות, ולא רק הבטחות לעתיד.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מה עם החיפוש ביהאו? (ל"ת)
    המוזיז הארצי 29/10/2024 21:12
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    בשנת 2000
    לרון 29/10/2024 20:12
    הגב לתגובה זו
    2 0
    לא היו רווחים והשוק התרסק ב 2008 היה ניפוח פיננסי וכעת שילוב בין רווחיות לא מספקת השקעות מופרזות וניפוח שווי ביחס להכנסות,ירידות תבואנה ב '25
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות