אילו חברות מחזיק ביל גייטס בתיק ההשקעות?
רוב האנשים בעולם מכירים את ביל גייטס כמייסד של חברת מייקרוסופט, ענקית התכנה מסיאטל שהביאה לעולם את חלונות. בנוסף, הוא גם ממשיך לככב ברשימת המיליארדרים של פורבס עם דירוג נוכחי של מס 2 עם סך של 90 מיליארד דולר! שני רק לג'ף בזוס המייסד של אמזון.
ה'אני מאמין' של ביל גייטס
מה שרוב האנשים בעולם לא יודעים על ביל גייטס היא העובדה שהוא אחד המשקיעים הכי גדולים בעולם במונחי תיק השקעות פעיל. במאמר זה ארצה להתייחס ל'אני מאמין' של ביל גייטס בכל הקשור לעולם ההשקעות וכיצד זה מתחבר עם העובדה שאחד החברים היותר טובים של ביל הוא לא אחר מאשר וורן באפט שגם הואיל לתרום את מרבית הונו לקרן הצדקה של ביל ומלינדה גייטס.
כמחצית מההון שמושקע ב-Cascade Investment, חברת ההשקעות של ביל גייטס, מושקע בחברות ציבוריות והיתרה מושקעת בחברות פרטיות. למעשה, ההשקעה הגדולה ביותר של גייטס בחברה ציבורית, גדולה הרבה יותר ממייקרוסופט במונחי חשיפה לתיק ההשקעות, והיא בחברת ההשקעות של וורן באפט ברקשייר התאווי (סימול BRK.B). על פי הדיווח האחרון גייטס מחזיק במניות ברקשייר בשווי של 11.7 מיליארד דולר שהם 47% מסך כל תיק ההשקעות של Cascade שעומד על 25 מיליארד דולר.
מייקרוסופט שהינה האחזקה השנייה של Cascade עומדת על "רק" 3.6 מיליארד דולר לאחר מימושים של הקרן ברבעון האחרון. רק לשם הבנה, ב-2014 סך האחזקות של Cascade במייקרוסופט עמדו על 16 מיליארד דולר. זה כמובן לא מונע מביל גייטס עצמו להחזיק ב-10 מיליארד דולר נוספים במייקרוסופט בצורה ישירה.
אילו חברות מחזיק ביל גייטס בתיק ההשקעות?
גייטס כמו חברו באפט מאמין בעיקר בחברות שמחלקות דיבידנדים. מתוך 19 אחזקות ציבוריות 13 מתוכן משלמות כאלו. לעומת זאת אם מסתכלים על מכפיל הרווח באחזקות רואים דווקא שהמכפיל נע בין 19 ל-35, כך שהשמרנות שביל גייטס מציין בכל פעם היא לא עקבית במיוחד.
אופי החברות שגייטס מחזיק בתיק הוא בעיקרו חברות שיש להן נתחי שוק בתעשיות מסורתיות שהתחרות בהן מקשה להכניס שחקנים חדשים. למשל קאטרפילר (סימול: CAT) בה הוא מחזיק ב-1.6 מיליארד דולר וביחס לתיק מדובר ב-6.8% מסך התיק; חברת הרכבות הקנדית (סימול: CNI) בה הוא מחזיק ב-1.25 מיליארד דולר ועומדת על 5,2% מסך התיק; חברת ווייסט לפיזור פסולת זבל בה הוא מחזיק בשיעור של 1.56 מיליארד דולר.
התרשים המצורף מציג את החשיפה הסקטוריאלית בתיק של Cascade. שימו לב שגם בשורה הראשונה בפיננסים וגם בשורה השלישית מדובר בשתי חברות בלבד שמייצגות כל סקטור. אלוקציה תמוהה הייתי אומר.
דבר מעניין נוסף לומר על התיק של Cascade הוא מי שמנהל אותה. בזמנו התייחס ביל גייטס למינוי של בחור בשם מיכאל לארסון, מנכ"ל חברת ההשקעות שלו: "רציתי מישהו עם פילוסופיה שמרנית בנוגע להשקעות. חיפשתי מישהו שיהיה לי בטחון מלא בו משום שלא רציתי 'להסתכל מעבר לכתף' שלו כל הזמן". לארסון בעצמו אמר בעבר: "אני שונא סיכון. התפקיד החשוב ביותר שלי הוא הקצאת נכסים, שם הכסף האמיתי נמצא".
חשוב לציין כי החברה בניהולו של לארסון לא ביצעה השקעה חדשה בחברה ציבורית מזה שנתיים, והניהול השוטף של הקרן עוסק בעיקר בהפחתת מניות או הוספה לאחזקות קיימות.
לצורך המחשת התיק בצורה ברורה יותר הכנתי טבלה של עשר האחזקות הגדולות של ביל גייטס למעט האחזקה האסטרטגית במניות ברקשייר אשר מסודרות לפי תשואת דיבידנד; מכפיל רווח; סך האחזקה בתיק והתעשייה בה היא פועלת; וכן התשואה מתחילת השנה. אתם כנראה תבינו היטב מה מעניין את החברה הזו מבחינת התעשיות בהן היא נוטה לפעול.
מסקנות למשקיעים
ההחלטה ללכת על חברות מסורתיות ללא אחזקה בחברות טכנולוגיה למעט האחזקה האסטרטגית במייקרוסופט לא הניבה תוצאות מרשימות כפי שניתן לראות בעמודה של התשואה מתחילת השנה על האחזקות הגדולות שציינתי.
הנחת העבודה השמרנית של לארסון בניהול הקרן כנראה מסתכלת לטווחים של מתאימים לכל משקיע ובנוסף העובדה כי הקרן משקיעה כמחצית מכל הכסף בקרן של באפט היא כנראה התשובה לכך שמשקיעי הערך מתקשים למצוא ערך בזמן האחרון.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. הכותב הוא מוטי כהן, יועץ בשירות האיתותים של אלומות ואנליסט שווקים חו"ל מטעם בורסה גרף
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.מניות הערך סבלו השנהבני 11/06/2018 10:39הגב לתגובה זו2 0כמשקיע ערך אין ספק שבעולם של ריבית עולה המשקיעים מחפשים מניות שיספקו להן תשואה משמעותית . אישית אני חושב שביל גייטס הולך עקום אבל מה אני מבין ?סגור
-
3.כיף לקרוא (ל"ת)ערן 11/06/2018 00:50הגב לתגובה זו2 1סגור
-
2.המלצות למשקיעים? כשנחזיק 90 מיליארד בחשבוןאלי 10/06/2018 23:26הגב לתגובה זו2 1עד אז נהיה זהירים הרבה יותרסגור
-
1.מניות טכנולוגיה זה מסוכןמומחה לקנוניות 10/06/2018 19:53הגב לתגובה זו2 3אפילו אפל יכולה לקרוס. נכון שמבין מניות הטכנולוגיה היא תקרוס אחרונה בגלל כמות מזומן עצומה, ניהול חזק ומיתוג עוד יותר חזק. אבל עדיין הטעמים של הקהל יכולים להשתנות ופתאום מעמד הביניים לא ירצה אייפון ומעמד הביניים הגבוה ירצה חברות אחרות. הכל יכול להיות.סגור
-
גם קאטרפילר ופד-אקס יכולים לקרוסלא מומחה לשום דבר 11/06/2018 12:05הגב לתגובה זו2 1פתאום הלקוחות הפוטנציאלים של קאטרפילר יגלו שיש מכונות יותר טובות ו/או זולות של איזה חברה יפנית או כל חברה אחרת (ויש, דרך אגב). גם למה חיבים לשלוח בפד-אקס? יש חברות לוגיסטיגה ושילוח אחרות ... בקיצור אין הבדל גדול בין חברות טכנולוגיה לחברות מסורתיותסגור