הציבור מוכר: פדיונות של 1.26 מיליארד שקל מקרנות הנאמנות מתחילת אוקטובר
מתוכם, כ-890 מיליון שקל נפדו מהקרנות המנוהלות וכ-440 מיליון שקל נפדו מהקרנות הכספיות; גיוסים בקרנות המחקות
חודש אוקטובר לפי שעה מתאפיין במגמה חיובית בשוקי המניות בארץ ובעולם. במקביל, תשואות חיוביות נרשמו החודש גם במדדי האג"ח הקונצרני והאג"ח הממשלתי. עם זאת, הציבור ממשיך לצאת משוק ההון, על שלל אפיקיו, אם כי בקצב פוחת. נציין כבר בתחילה, כי גורמים בענף לא מקשרים את הפדיונות למצב הבטחוני בישראל - אלא כהמשך המגמה שנמשכת מזה 5 חודשים רצופים.
אם כן, מתחילת חודש אוקטובר, הקרנות המסורתיות רשמו פדיונות בגובה של כ-825 מיליון שקל, בהובלת קרנות אג"ח מדינה ואג"ח כללי שהיוו את מרבית הפדיונות. מדובר בירידה של כ-40% בקצב הפדיונות הממוצע לעומת החודש הקודם. זאת, לפי אומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב דש.
בקרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד נרשמו הפדיונות הגבוהים ביותר, בגובה 518 מיליון שקל. מהקרנות הכספיות נפדו 440 מיליון שקל, ומקרנות האג"ח כללי נפדו 316 מיליון שקל. עם זאת, לאחר חודשיים של פדיונות, הקרנות המחקות מציגות דווקא גיוס חיובי, בהובלת קרנות מחקות על מדדי אג"ח קונצרני (140 מיליון שקל), בדגש על תל בונד ריבית משתנה.
בקרנות המנייתיות לא נרשם שינוי מהותי, כשאלו חווה פדיונות של 11 מיליון שקל בלבד. זאת, לאור העליות במדדי המניות מתחילת החודש, כשהמדדים ת"א 25 ות"א 100 רשמו עלייה של עד 2.4% החודש. במקביל לכך, מדד ת"א 75 עלה מתחילת אוקטובר ב-2.9%.
- דמי הניהול היקרים ביותר בקרנות הנאמנות - האם הם משתלמים?
- קרנות נאמנות על הביטקוין - מי מובילה, מי אחרונה ומהם דמי הניהול?
נזכיר כי מדובר בהמשך מגמה של יציאת הציבור משוק ההון, כאשר בחודש ספטמבר נרשמו פדיונות של כמעט 2.5 מיליארד שקל מהאפיקים השונים, כאשר הקרנות המנייתיות רושמות פדיונות של 191 מיליון שקל - לאחר גל הירידות, שכנראה הלחיץ משקיעים רבים. עיקר הפדיונות בחודש הקודם התרכז בעיקר בקרנות אג"ח מדינה, אג"ח כללי ובקרנות אג"ח ומניות בחו"ל.
- 1.show me the money (ל"ת)where is it ??? 18/10/2015 15:38הגב לתגובה זו