השבוע הראשון של פברואר התאפיין גם הוא ביציאת הציבור מהשווקים - איזה אפיק בכל זאת גייס?
הקרנות המסורתיות רשמו בשבוע הראשון של חודש פברואר (ימים שני-חמישי) פדיונות של כ-300 מיליון שקל
הבורסות ממשיכות לרדת - והציבור ממשיך לצאת. גם בשבוע הראשון של פברואר (ימים שני-חמישי) נרשמה מגמת פדיונות בקרנות הנאמנות, עם פדיונות של כ-300 מיליון שקל. נציין כי קצב הפדיונות ירד לעומת שבוע שעבר, והקרנות שמתמחות במניות אף רשמו השבוע גיוסים קלים מאוד, בסך 10 מיליון שקל.
החשש בציבור ממפולת בשווקים מביא לכך שדווקא בקרנות אג"ח כללי, שלהן רכיב מניות קטן יחסית, נרשמה יציאת הכספים הגדולה ביותר השבוע: כ-260 מיליון שקל. בהמשך לכך, נמשכים הפדיונות בקרנות הכספיות (60 מיליון שקל), ובקרנות המחקות (45 מיליון שקל), אם כי בשני אפיקים אלו קצב הפדיונות נמוך מהשבוע הקודם.
השבוע הראשון של החודש התאפיין בתנודתיות רבה מאוד: העצבנות בשווקים הורגשה היטב ומגמות השוק השתנו בתכיפות גבוהה מאוד. בסופו של דבר, המגמה השלילית בשוקי המניות נשארה כשהייתה והשפיעה לרעה גם על אגרות החוב הקונצרניות שסיכמו גם הן את השבוע הזה בטריטוריה אדומה. מנגד, אגרות החוב הממשלתיות השקליות הציגו שבוע נוסף של עליות קלות.
כאמור, למרות המימושים בשוק, נציין כי קצב הפדיונות בקרנות המסורתיות ירד השבוע לעומת השבוע הקודם, והסתכם בכ-300 מיליון שקל בלבד, בהובלת קרנות אג"ח כללי וקרנות אג"ח מדינה. לסיכום, ב-4 ימי המסחר הראשונים של החודש תעשיית קרנות הנאמנות כולה רושמת פדיונות של כ-350 מיליון שקל, המתחלקים לפדיונות של כ-60 מיליון שקל בקרנות הכספיות, כ-245 מיליון שקל בקרנות המנוהלות, וכ-45 מיליון שקל בקרנות המחקות. זאת, עפ"י אומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב דש.