פרויקט תמ״א 38 שהסתבך: בנק הפועלים מבקש כינוס נכסים לקריגר נדל״ן
בנק הפועלים מבקש למנות כונס נכסים לחברת קריגר נדל"ן בשל חוב של 10 מיליון שקל, כאשר כ-8.5 מיליון מתוכם בשל פרויקט תמ״א 38 ברחוב ענתות 35 בשכונת גני צהלה, בצפון ת"א ועוד 1.5 מיליון בשל חוב של חברת קריגר טי.אל.וי. כמו כן, הבנק מבקש למנות את עו"ד מור נרדיה ממשרד לוי טילר ושות' ככונס נכסים זמני לחברה.
בנק הפועלים בבקשתו: ״החברה (קריגר נדל״ן) מפרה מזה תקופה ממושכת את התחייבויותיה כלפי הבנק, בהפרות יסודיות ובאופן שלא הותיר לבנק ברירה אלא לפעול לאכיפת השעבודים ולבקש מינוי כונס נכסים מטעמו על מנת שייטול את המושכות בפרויקט ויביא להשלמתו״.
חוב בפרויקט תמ״א 38 בשלב מתקדם קריגר נדל"ן היא בבעלותם שם אורן פילטר וגל הרשקוביץ, וחברה העוסקת בת"א בפרויקטים של תמ"א 38. לטענת בנק הפועלים, הנכס בגינו נותר החוב הוא פרויקט בבניין בן 4 קומות ובו 16 דירות ברחוב ענתות 35 בשכונת גני צהלה בתל אביב.
- מניות הקמעונאות והצריכה יפגעו מסיום המלחמה; מי ירוויחו?
- תכנית ההתייעלות של ענתבי: הפועלים תיפרד מ-770 עובדים ותחסוך 300 מיליון שקל
על פי בקשת בנק הפועלים, בפברואר 2009 התקשרה חברת קריגר נדל״ן עם בעלי הדירות בבניין בצהלה, בהסכם לביצוע חיזוק ושיפוץ הבניין, עפ"י מפרט טכני מוסכם, וזאת בהתאם ובכפוף לתכנית תמ"א 38/1 מסוג חיזוק ותוספות. הפרויקט הושק תחת השם "ענתות 35" וזכה לקבלת היתר בניה מן הועדה המקומיות לתו"ב בתל אביב באוגוסט 2013.
בתמורה לשירותי הבנייה שתספק החברה, הסכימו בעלי הדירות בפרויקט למכור לחברה את מלוא זכויות הבנייה בגג הבניין, את הזכות לבנות 4 דירות דופלקס, כאשר 2 מהן מכרה החברה בחודש מאי האחרון תמורת 4 מיליון שקל כ"א. שתי הדירות הנוספות טרם נמכרו והחברה מנועה למוכרן לאור עיקולים שהוטלו על זכויותיה בפרויקט. זאת בעקבות תביעה שהוגשה באוגוסט 2016 על סך 20 מיליון שקל כנגד בעלי החברה, בטענות לנישולם מאחזקות בחברות בקבוצה, מימון שהעמידו לחברות. במסגרת התביעה, הוטל עיקול זמני על נכסי החברה ובעליה ולרבות על זכויותיהם בחשבון הפרויקט.
בבקשה מתואר כי הפרויקט שהוביל לקריסת החברה בצהלה, מצוי בשלבים מתקדמים: ״בהתאם לדוחות הפיקוח שהועברו לבנק ומביקור שקיימו נציגי הבנק ובאי כוחו באתר עולה כי העבודות בפרויקט מצויות בשלב מתקדם: עבודות הוספת הממ"דים והמרפסות לדירות, חיפוי חזית הבניין, בניית המעלית ושיפוץ פנים הבניין כבר בוצעו ו/או מצויים בשלבי ביצוע אחרונים. כמו כן, שלד הדירות החדשות נבנה והוקמה תשתית להצבת מתקן חניה״.
מדו"חות המעקב של המפקח המלווה את הפרויקט, שתוארוו בבקשה, עולה כי הסכום הנדרש למימון העבודות עד לגמר הפרויקט עומד, לכל הפחות, על סך של כ-2.6 מיליון שקל. בנק הפועלים הוסיף וכתב בעניין ״זאת בשעה שלא עומדת לחברה מסגרת אשראי כלשהי לניצול בחשבונה״.
- יעקב אטרקצ'י: "ב-2025 נבנה 7,000 דירות"; "ב-2029 אדע לבנות גם 11,000 אם צריך"
- הלמ"ס: עלייה בהיצע הדירות וירידה במכירות; מעל 70 אלף דירות מוצפות בשוק
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
מיקום הפרויקט בגני צהלה:
- 1.כל גולם נהיה יזם. זה יהיה כואב כשכל הסיפור הזה יתפוצץ (ל"ת)טירוף הנדל"ן 20/12/2016 07:55הגב לתגובה זו
- הוא כר התפוצץ-הבנק חנק אותו.......... (ל"ת)לביא לרנר 20/12/2016 13:17הגב לתגובה זו