שיכון ובינוי מכרה מניות באידיאו בשווי 45 מיליון שקל
שיכון ובינוי -1.1% שיכון ובינוי 1,077 -1.1% בסיס:1,089 פתיחה:1,089 גבוה:1,092 נמוך:1,068 תמורה:3,879,637 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מדווחת שמכרה 712,088 מניות לפי מחיר של 63.3 שקל לצד שלישי בהיקף של 45 מיליון שקל - מדובר בדיסקאונט של 7% על מחיר השוק. לאחר מכירת המניות, תחזיק שיכון ובינוי בכ-37.5% מהון המניות של איידיאו ותרשום בדוחותיה רווח של כ-27 מיליון שקל.
המכירה עשויה לנבוע מכוונה של החברה להפגש עם מזומנים, אם כי, צריך לזכור שרק לפני כמה חודשים בודדים, שיכון ובינוי ניסתה לקנות מניות של אידיאו. מעבר לכך, הרכישה עשויה להשאיר את מניית אידיאו במדד ת"א 90. יודגש כי עדיין, אידיאו לא עומדת בתנאים המלאים, אך המימוש הזה בהחלט מקרב אותה לכך.
בחודשים האחרונים התפתח מאבק שליטה באידיאו, כאשר קרן אפולו הגדילה את החזקתה בשיעור ניכר אך לבסוף חתמו השתיים על הסכם שליטה משותף. בתווך נכנס יעקב לוקסמבורג להחזקה בחברה ומנע מינוי של דירקטורים מטעם שיכון ובינוי.
צעד מכירת המניות מגיע לאחר מניעת חידוש כהונתן של הדירקטוריות החיצוניות מיכל מרום-בריקמן ושל לימור בלדב שהובל ע"י לפידות, שבשליטת יעקב לוקסנבורג (לוקסי), כאשר למעשה, מדובר בפעם השנייה, בה לפידות וגופים נוספים מנעו מבעלת השליטה, שרי אריסון (דרך שיכון ובינוי) להעביר החלטות בדירקטוריון. בפעם הראשונה זה היה בהצעת הרכש שהמיעוט התנגד לה.
באוגוסט הגישה שיכון ובינוי הצעת רכש לרכישת מניות ADO בתמורה ל-56 שקל למניה, כאשר באותו יום פירסמה ADO מצגת לפיה השווי הנכסי של החברה מייצג מחיר מניה של 67.4 שקל. שיכון ובינוי לא הצליחה לרכוש מניות, ועכשיו, היא מחליטה לממש.
שיכון ובינוי נרדמה בשמירה ואפשרה לקבוצת אפולו ודיין לנצל את העובדה כי היתה מנועה מלרכוש מניות בזמן שהצעת הרכש פתוחה, וכך אפולו ודיין רכשו כ-37% מ-ADO מידי המוסדיים שנפגעו מההצעה של שיכון ובינוי.
שיכון ובינוי, דיון ואפולו הגיעו תוך זמן קצר להסכם שליטה משותפת, אלא שהסכם השליטה, לטענת המיעוט מקפח אותם . הנכס העיקרי של החברה, לגישתם, הוא שליטה ב-ADP שבאה לידי ביטוי בזכות למינוי דירקטורים. יכולת שליטה זו היא בעלת ערך רב לבעלי המניות ב-ADO בכלל ולבעלי מניות המיעוט בפרט, ולכן הם התנגדו למינוי הדירקטורים כאמור.
לטענת המיעוט - הלכה למעשה, שיכון ובינוי, דיון ואפולו הפכו לבעלי שליטה ב-ADO וגם ב-ADOP וזאת מבלי לפרסם הצעת רכש ללפחות 5% מהמניות כנדרש ע"פ חוק. לפידות אף פנתה לדירקטוריון ADO במטרה לקבל את התייחסותו להסכם בעלי מניות שנחתם בין שיכון ובינוי, דיון ואפולו ולחשש העולה מהסכם זה לטובת החברה, אך קיבלה תשובות מתחמקות ועקרות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.לוקסי ,,שיכון ופועלים לא שקופים "להיות ראשון זה מחייב"אני עם 01/01/2018 01:13הגב לתגובה זו0 0רק את חשבון הלקוחות הכבולים.מכרו בזול ע"ח הפסד בעלי המניות,,מינוי דירקטורים מקורבים.סגור