מתכוננים לרע מכל: בנקים בארה"ב הגדילו את רכישות כתבי הביטוח על חובותיה של אירופה
הבנקים האמריקנים הגדילו את רכישות כתבי הביטוח כנגד חדלות פירעון של מדינות אירופיות כמו יוון, פורטוגל, אירלנד, ספרד ואיטליה במהלך הרבעון האחרון של 2011, ברקע להתפשטות מואצת של המשבר ביבשת הישנה.
כתבי הביטוח שהונפקו בארה"ב על אגרות חוב ממשלתיות, קונצרניות ובנקאיות בכל הארצות הללו עלו ב-10% לעומת הרבעון הקודם לרמה של 567 מיליארד דולר. JP מורגן (סימול: JPM) וגולדמן זאקס (סימול: GS), שני הבנקים הגדולים ביותר בתחום זה, אמרו כי הם קנו יותר הגנות מאשר שהם מכרו ומאותתים בכך שהם צפויים להרוויח בגדול במקרה של חדלות פירעון באירופה.
"כל הגידורים הללו פשוט מחליפים סיכון אחד באחר", אמר קרייג פירונג, פרופסור לפיננסים באוניברסיטת יוסטון. "הבנקים אומרים שהם לא חשופים כלל לסיכון האירופי אבל זה מבוסס על פוזיציות שמבטלות אחת את השנייה ואנחנו לא יודעים כיצד הן יושפעו במקרה של התמוטטות גוש האירו".
יו"ר JP מורגן ומנכ"ל הבנק ג'ימי דימון אמר בשבוע שעבר כי הבנק ניסה למקם מחדש את התיק המובסס על נגזרים בתחום האשראי הקונצרני והבנק השתמש באסטרטגיית מסחר שגויה. לפי גורמים שביקשו להישאר בעילום שם, הבנק מכר ביטוח מפני חדלות פירעון למדד של אג"ח קונצרניות ורכש את הביטוח הזה בחזרה על מנת לכסות על המכירה וניצל את הפרש המחירים. שני המהלכים זזו לכיוונים מנוגדים השנה, וגרמו להפסדים אדירים שהיום מוערכים ב-3 מיליארד דולר והוכיחו כי אפילו אסטרטגיות גידור שנראות מושלמות לפעמים מתפרקות, אמר פירונג.
"חדלות פירעון פתאומית תגרום לזעזועים בשוק בגלל שאז לבנקים לא יהיו מספיק ביטחונות על מנת לכסות על תשלום למחזיקי כתבי הביטוח", אמר פרנסיס לונגסטף, פרופסור לפיננסים באוניברסיטת קליפורניה. הביטחונות משמשים כדרך להוריד את רמת הסיכון עבור המלווים אשר מוכרים את כתבי הביטוח. לדוגמא, בנק דקסיה כשל באוקטובר כאשר הבנק עמד בפני חור של 47 מיליארד אירו על כתבי ביטוח שהוא מכר. אם הבנק לא היה מוחלץ ע"י בלגיה וצרפת, הוא לא היה יכול לגייס את הביטחונות הדרושים והיה גורם להפסדים ניכרים לרוכשים כתבי הביטוח.
- 2.עדכון מהנאסדק 18/05/2012 18:16הגב לתגובה זוNasdaq says Facebook to start trading at 11:05
- 1.אבל יש היום עליות. (ל"ת)מתכוננים לרע? 18/05/2012 17:39הגב לתגובה זו