נשיא ה'פד' בניו יורק: "כל עוד נמשיך לראות שיפור בכלכלה האמריקנית, לא נשנה את המדיניות המונטרית"
הנשיא של הבנק הפדרלי של ניו יורק, ביל דאדלי, אשר בדרך כלל משתייך לחבורת ה'יונים' של הפדרל ריזרב (לעומת ה'נשרים' התומכים במדיניות קשוחה), השמיע טונים מעט חורגים מהגוון העדין בהם הוא מתבטא בדרך כלל, בראיון שערך היום עם פתיחת המסחר ברשת CNBC. להלן עיקרי הדברים אותם אמר בראיון.
"ההשקפה שלי היא, שאם נמשיך לראות שיפור בכלכלה, במונחים של שימוש אמיתי במשאבים פנויים - אז אני חושב שיהיה קשה לשכנע אותי ואנשים נוספים שאנחנו צריכים לבצע פעולות על מנת להגביר את אופיה של המדיניות המוניטרית", כך אמר דאדלי.
"משהו השתנה אצלי מאז השנה שעברה, אני מעט יותר בטוח כי הכלכלה שלנו הולכת להמשיך ולצמוח", אמר הנשיא והוסיף כי "אני קצת פחות מודאג על דיפלציה בסגנון יפני שעלולה להגיע בעקבות המדיניות שלנו. אלו הן הסיבות שבגינם, עבורי אישית בכל אופן, התחלתי להתעניין יותר בנקיטת צעדים נוספים במדיניות המוניטרית של היום".
"אם הסיכון לירידות מכיוון אירופה, למשל, או מהכיוון של מדיניות פיסקלית לא נכונה כאן בארה"ב יתגברו - אז אני חושב שאנחנו בהחלט נצטרך לשקול מהלכים נוספים במדיניות המונטרית שלנו". דאדלי הוסיף כי הוא יגיע לפגישת הוועידה הפדרלית לשווקים הפתוחים (FOMC) ביוני עם "ראש פתוח".
"התוצאה הטובה ביותר תהיה שהכלכלה האמריקנית תראה טוב, שהסיכונים לירידות יחלפו ושהאינפלציה תהיה יציבה", דאדלי אמר כי "אתה יודע, אם כל אלו יקרו, אני מניח שנשים את כל המדיניות המוניטרית שלנו על כפתור 'החזק'".
לגבי הפסד הענק עליו דיווח בנק ג'יי.פי.מורגן החודש, דאדלי אמר כי הבנק הפדרלי "יבחן את המקרה מקרוב מאוד, על מנת לראות בדיוק מה התרחש שם" כחלק מהפיקוח ההדוק שמפעיל הפדרל ריזרב על מערכת הבנקאות בארה"ב.
"אם המצב באירופה יהיה רע מספיק ורחב מספיק, יהיו לכך השלכות מעמיקות על מערכת הבנקאות בארה"ב. כל מה שאנחנו יכולים לעשות הוא לדאוג שלמערכת הבנקאות בארה"ב יהיה מספיק מקורות הון ומשאבים, על מנת שהם יוכלו להתמודד עם מצבי הלם רציניים".
"התקציב הפיסקלי האמריקני הוא דאגה גדולה, טיפול לא נכון בו יכול להיות 'שוק' ענק עבור כלכלה שאינה התחזקה מספיק לפי שעה". דאדלי דוחק ברגולטורים להסכים על תוכנית להורדת החוב אשר "תתחיל לאט אך תבנה מומנטום עם הזמן", דאדלי ציין כי יש גבול עד כמה מדיניות מוניטרית יכולה להשפיע על השווקים.
היום אחר הצהריים, צפוי נשיא הפדרל ריזרב בניו יורק לתת נאום על חוקי מדיניות מוניטרית, בו הוא ייטען כי חוקים יכולים לעזור לשוק בדרכי תקשורת עם השווקים, אך לעיתים הם לא יכילים כאשר מיישמים אותם מבחינה מכנית.