השבוע בוול סטריט: הפוקוס עובר לצרכן האמריקני, המגמה בשוק תמשך?

דוחות וול מארט ומייסיס יעמדו במרכז, מספר נתוני מאקרו יתנו את הטון, ופרסום דוחות ה-13F לקראת סוף השבוע ירכזו עניין
ידידיה אפק |
נושאים בכתבה ארצות הברית

השבוע הקרוב בוול סטריט יהיה בסימן הצרכן האמריקני - מספר חברות קמעונאות גדולות ופרסמו תוצאות לרבעון הראשון, לצד נתוני המכירות הקמעונאיות לחודש אפריל ומדדי המחירים ליצרן ולצרכן. לאחר שבוע מעורב במדדים המובילים, יתכן שנתונים אלו שמשפיעים רבות על הכלכלה בארה"ב יעזרו לקבוע את הטון לזמן הקרוב.

את השבוע שעבר סיימו המדדים בוול סטריט בנימה חיובית, אך בסיכום שבועי התקבלה תמונה מעורבת - הדאו ג'ונס סיים בעלייה של 0.4% לשיא כל הזמנים, מדד ה-S&P 500 נחלש 0.1% והנאסד"ק איבד 1.3%.

כאמור, המשקיעים יקבלו מספר נתונים השבוע שיסייעו לקבוע האם הכלכלה האמריקנית יוצאת מקיפאון החורף. הצריכה הפרטית מרכיבה כשני שליש מהתמ"ג בארה"ב, ולכן נתונים אלו, אם מדוחות חברות הקמעונאות הגדולות מייסי'ס ווול מארט ואם מנתוני המאקרו, חשובים מאוד.

מייסי'ס צפויה להציג רבעון חיובי, עם הכנסות בסך 6.47 מיליארד דולר ורווח של 59 סנט למניה, לעומת 6.39 מיליארד דולר ו-55 סנט למניה ברבעון המקביל בשנה שעברה. וול מארט, שכבר הודיעה שרווחיה נפגעו ברבעון הראשון, צפויה להציג רווח של 1.15 דולר למניה עם הכנסות בסך 116.25 מיליארד דולר ברבעון החולף, לעומת 1.14 דולר למניה והכנסות של 114.19 מיליארד דולר ב-Q1 בשנה שעברה.

מלבד דוחות החברות, קרנות הגידור וחברות ההשקעות הגדולות מחויבות לדווח ל-SEC על השינויים בתיקי הנכסים שלהן ברבעון הראשון של השנה עד יום ה', ה-15 בחודש. כדאי לעקוב אחר דוחות אלו, שנקראים 13F, שיכולים לדחוף מניות מעלה או מטה בעוצמה במידה שנכנסו לרשימה של משקיעים גדולים כמו וורן באפט, קארל אייקן או דניאל לאוב, למשל.

בגזרת המאקרו, אחד הנתונים החשובים של השבוע יהיה המכירות הקמעונאיות לחודש אפריל שיצא ביום ג', שכנראה עלו ב-0.4% בחודש זה, לפי תחזיות האנליסטים של ECONODAY. ביום ד' יפורסם גם מדד המחירים ליצרן שכנראה עלה בשיעור של 0.2%, וביום ה' יתפרסם מדד המחירים לצרכן לחודש האחרון שככל הנראה עלה ב-0.3%.

מלבד נתונים אלו, מספר רב של נתוני מאקרו יתפרסמו השבוע, הנה הם לפניכם:

יומן המאקרו השבועי

ביום ב' יפורסם מאזן הממשלה הפדרלית לחודש אפריל, שכנראה יראה עודף של 114 מיליארד דולר, לאחר גירעון של 36.9 מיליארד דולר בחודש מרץ.

ביום ג' יפורסם בשעה 15:30 שעון ישראל נתון המכירות הקמעונאיות לחודש אפריל, שכאמור צפוי להציג עלייה של 0.4% לאחר עלייה של 1.1% בחודש מרץ. באותה שעה יתפרסמו גם מחירי היבוא והיצוא לחודש אפריל שצפויים להראות עליה של 0.4% ו-0.2%, בהתאמה. בשעה 17:00 שעון ישראל יפורסם נתון מלאי העסקים לחודש מרץ, שצפוי להראות עלייה חודשית של 0.5%.

ביום ד' בשעה 15:30 שעון ישראל יפורסם מדד המחירים ליצרן לחודש אפריל, שכנראה עלה ב-0.2%. מדד הליבה, ללא מחירי המזון והאנרגיה, צפוי לעלות בשיעור דומה. כחצי שעה לאחר פתיחת יום המסחר יפורסם מדד שוק הדיור לחודש מאי, שצפוי לעלות לרמת 49 נקודות לעומת 47 נקודות בחודש שעבר.

ביום ה' כשעה לפני פתיחת המסחר יפורסם מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל, שצפוי לעלות ב-0.3%. מדד הליבה, ללא מחירי המזון והאנרגיה, צפוי לעלות 0.1%. באותה שעה יפורסם גם נתון התביעות הראשוניות לדמי אבטלה, שצפוי לרדת מעט לרמה שנתית של 317 אלף לעומת 319 אלף בשבוע שעבר. עוד באותה שעה יתפרסם גם סקר מצב העסקים בניו יורק, או 'מדד האמפייר סטייט' לחודש מאי - שצפוי לעלות בחזרה לרמת 5 נקודות לעומת 1.29 נקודות בחודש אפריל.

בשעה 16:15 שעון ישראל יפורסם מדד התפוקה התעשייתית לחודש אפריל, שצפוי להישאר ללא שינוי לאחר עלייה של 0.7% בחודש מרץ. בשעה 17:00 יתפרסם גם סקר מצב העסקים בפילדלפיה, שכנראה ירד לרמת 14.3 נקודות לעומת 16.6 נקודות בחודש שעבר.

ביום ו' בשעה 15:30 שעון ישראל יתפרסם נתון התחלות הבניה לחודש אפריל. הצפי הוא לעלייה לרמה שנתית של 980 אלף התחלות בניה ול-1.02 מיליון אישורי בניה. בשעה 16:55 שעון ישראל יתפרסם מדד הסנטימנט הצרכני לחודש מאי, שצפוי לעלות לרמת 84.5 נקודות לעומת 84.1 נקודות בחודש אפריל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה