מרתון תרכוש 68% מסולקון תעשיות בכ-88 מליון שקל

העיסקה מייצגת שווי של 130 מיליון שקל לסולקון, המתמחה בייצור מערכות אלקטרוניות לסביבת מנועי החשמל; מרבית מכירות סולקון הינן לשווקים הבינלאומיים
ליאור גוטליב |

חברת מרתון השקעות מרחיבה את השקעותיה בתעשיה ומבצעת רכישה נוספת בתחום. מרתון חתמה על הסכם אופציה לרכישת 68% מחברת סולקון תעשיות. על פי ההסכם, ניתנה למרתון האופציה לרכוש את 68% ממניות סולקון תמורת כ- 88 מיליון שקל. העיסקה מייצגת שווי של 130 מיליון שקל לסולקון.

סולקון עוסקת בפיתוח ייצור ושווק של מערכות אלקטרוניות, בעיקר בסביבות מנועי החשמל. קו המוצרים של החברה כולל מתנעים רכים, מערכות בקרת טמפרטורה וממסרי הגנה ובקרה.

המתנעים הרכים, המהווים את עיקר פעילות החברה, משמשים להגבלת זרם ההתנעה והקטנת המכה המכנית של המנוע, ולהפחתת הפרעות חשמליות במתקנים בהם זרם הרשת מוגבל ולמתקנים בהן נדרשת התנעה והדממה מבוקרים. האפליקציות המרכזיות של מתנעים אלה הם בהתנעת מנועים לתעשייה, ובעיקר לתעשיות הכבדות, למשאבות גדולות, לגנרטורים גדולים, לתחנות כוח, למכרות עמוקים, להנעת אוניות וכיו"ב.

סולקון מוכרת כ-75% ממוצריה בשווקים הבינלאומיים ויש לה משרדים ונציגויות בכל רחבי העולם. החברה פועלת ממפעלה ביקנעם וממשרדיה בהרצליה ומעסיקה כ-110 עובדים. סולקון הינה חברה המציגה במשך השנים האחרונות קצב גידול שנתי של יותר מ-20%, הצפוי להמשך גם בשנים הקרובות בשל צמיחת השוק ובשל חיזוק מעמדה בשוק המתנעים הרכים בעולם. שוק היעד של החברה מוערך בכמיליארד דולר.

---------- המשך בעמוד הבא -----------

מייסדי סולקון, שהינם בעלי המניות הנוכחיים בחברה, הם עמי שחף, דר' יורם ולטוך ויעקב גבאי, המחזיקים כל אחד בשליש ממניות החברה. לאחר העסקה, כאמור, יחזיקו בעלי המניות הנוכחיים ב- 32% מהון המניות של סולקון. מייסדי החברה ימשיכו להיות פעילים בחברה.

שרון תוסייה-כהן, מנכ"ל מרתון השקעות, אמר היום: "אחרי רכישת חברת כרומת, שתורמת תרומה נאה לרווחיות מרתון, מצאנו את סולקון כחברה מצויינת, עם פוטנציאל צמיחה רב ועם פעילות אטרקטיבית בשווקים הבינלאומיים, והמתאימה לפורטפוליו החברות שבכוונתו לבנות במרתון. סולקון הינה מועמדת מצויינת להנפקה באחת מהבורסות במהלך השנתיים הקרובות".

רכישת כרומת בינואר 2006 סייעה למרתון לעבור מהפסד לרווחיות. החברה סיימה את תשעת החודשים עם הכנסות בסך 20.6 מיליון שקל וברווח של 1.7 מיליון שקל. את חלק הארי מהכנסותיה של מרתון ניתן לזקוף להכללת תוצאות חברת הבת, כרומת, אשר נרכשה בינואר 2006. מרתון נהנית מתזרים מזומנים מפעילות שוטפת של 6 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה.

הונה העצמי של מרתון עמד בסוף הרבעון השלישי של 2006 על כ-66.3 מיליון שקל, וזאת לאחר שבספטמבר האחרון השלימה החברה בהצלחה הנפקת זכויות בהיקף של כ -10 מיליון שקל.

אחת מהאחזקות הבולטות של מרתון היא חברת פרוטליקס (כיו"ר החברה משמש אלי הורוביץ), העוסקת בפיתוח תרופות על בסיס חלבון צמחי, לרבות תרופה למחלת הגושה. החברה נמצאת בתהליכי סיום של השלמת מיזוג עם שלד בורסאי בבורסה בארה"ב לפי שווי של כ-107 מיליון דולר. מרתון מחזיקה בכ-9% ממניות פרוטליקס (בדילול מלא). כמו כן, בבעלות מרתון מספר אחזקות נוספות בתחום ההיי-טק, לרבות חברת ביו-ויו, שהונפקה בפברואר האחרון בתל אביב, וחברת נאנומושן, שהשליטה בה נמכרה לקונצרן ג'ונסון אלקטריק (הונג קונג), כשבידי מרתון אופציית מכר למכירת אחזקותיה הנותרות בחברה.

מרתון השקעות נמצאת בשליטת חברת איי.אס.אר.איי שבבעלות רפי סילמן (יו"ר החברה), יצחק רוזן ושרון תוסייה-כהן (מנכ"ל החברה). מרתון מתמקדת כיום בהשקעה בחברות תעשייתיות בעלות רקורד מוכח של רווחיות ותזרים מזומנים, זאת, לאחר שטרם העברת השליטה לאיי.סי.אר.איי עסקה מרתון בהשקעות הון סיכון.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה