בניגוד לתחזיות במשק: מדד המחירים לצרכן הפתיע וירד ב-0.3% בספטמבר
מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.3% במהלך חודש ספטמבר, זאת בניגוד לתחזיות האנליסטים במשק שציפו כי ישאר יציב או יעלה קלות בשיעור של עד 0.2%.
ירידת המדד בחודש ספטמבר מכניסה אותו לראשונה השנה לטווח יעד האינפלציה של בנק ישראל שבין 1% ל-3%, עם שיעור אינפלציה של 2.8% ב-12 החודשים האחרונים. מתחילת השנה עלה המדד בשיעור של 3.4%. נזכיר הכי המדד לחודש אוגוסט עלה בשיעור של 0.5%.
מניתוח הגורמים המשפיעים על המדד בלטה הירידה ב-4.1% במחירי הירקות והפירות, כמו גם ירידה של 5% במחירי ההלבשה וההנעלה. מהצד השני בלטו העלייה בסעיף הדיור בשיעור של 0.7% כמו גם עלייה בשיעור של 0.6% בסעיף אחזקת הדירה.
בעקבות הירידה המפתיעה במדד, ההערכות במשק הן כי הנגיד סטנלי פישר יותיר את הריבית ברמתה הנוכחית בסוף החודש, מאחר והסכנה מכיוונה של האינפלציה פחתה.
טרם פירסומו, אנליסטים בשוק ציפו כי ישאר יציב ברמתו עד עלייה של 0.2%.
התגובות למדד
"הריבית לא תעלה בחודש הבא ולהערכתנו גם לא בהמשך השנה", כך אמר רונן בן מנחם, מנהל יחידת ההשקעות והאסטרטגיה במזרחי טפחות, בתגובה לפירסום המדד.
בין הגורמים התומכים בהעלאת שיעור הריבית ציין בן מנחם את התחזקות הצריכה הפרטית, התמעטות השפעת הדיור על המדד והעלייה במדד המחירים ליצרן, אך מנגד השפעת הדיור על המדד עודנה חזקה, השקל ממשיך להתחזק, ובנקים מרכזיים בעולם לא צפויים להעלות את שיעור הריבית, כמו גם הערכת בנק ישראל לירידה בקצב האינפלציה בחודשים הקרובים.
עדי זהר מישיר בית השקעות מסר בתגובה למדד כי "מדד זה מהווה רוח גבית להחלטת הנגיד מהחודש שעבר שלא להעלות את הריבית, בניגוד מוחלט למרבית חברי פורום הריבית, דבר שיאפשר לו גם החודש להותיר את הריבית על כנה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה