שאלת ה'טיימס': ביום ב' הקרוב צפויה אפריקה לפרסם דיווח מיידי

לא מכירה אלא פריסת החוב מול הבנקים בארה"ב, כך נודע ל-Bizportal. המהלך צפוי להקפיץ את הונה העצמי של אפריקה ל-2.7 מיליארד שקלים
 | 
telegram

ביום חמישי בלילה (שישי לפנות בוקר), בתום ישיבה מרתונית שנמשכה למעלה מ-10 שעות, הושג הסדר בין נציגות האג"ח לבין חברת אפריקה ישראל.

מלבד דבר ההסכם, בתקשורת נפוצו דיווחים לפיהם אפריקה "מכרה" את בניין ה'טיימס' בניו-יורק, מהלך המשפר באופן דרמטי את הונה העצמי של החברה. הדיווחים על מכירת הטיימס הגיעו בגלל דברים שאמר איזי כהן, מנכ"ל אפריקה, באותה ישיבה מרתונית שבסופה הושג ההסכם.

מחלוקת גדולה מאוד הייתה בין נציגי אפריקה לבין נציגות האג"ח בדבר שאלת שוויה של אפריקה ישראל (לצורך ביצוע המרת האג"ח למניות כמובן). המוסדיים דיברו על שווי חברה של 2 מיליארד שקלים בעוד נציגי אפריקה דיברו על שווי של 2.7 מיליארד שקלים. בדיוק בנקודה הזו אמר איזי את הדברים הקשורים לבניין הניו יורק טיימס.

כהן הבהיר כי החברה צפויה לפרסם ביום שני הקרוב פרטים לגבי הבניין בניו-יורק, פרטים שיקפיצו את הונה העצמי של אפריקה מ-1.2 מיליארד שקלים (לפי דו"חות הרבעון השני) ל-2.7 מיליארד שקלים. כהן לא יכול היה להרחיב, זאת כיוון שהחברה לא הוציאה שום דיווח רישמי בעניין.

ל-Bizportal נודע כי אין מדובר במכירת הבניין (מהלך כמעט לא סביר במצב השוק הנוכחי) אלא במהלך של פריסת חובות אל מול הבנקים בארה"ב מהם לוותה אפריקה את הכספים לצורך רכישת הבניין.

אפריקה רכשה את בניין הטיימס באפריל 2007 תמורת 525 מיליון דולר כאשר כולל עלויות שיפוץ הגיע סכום הרכישה למעל 700 מיליון דולר. לצורך הרכישה, אפריקה לקחה מימון בהיקף של 711 מיליון דולר מבנקים זרים. נכון לאזהרת הרווח שפרסמה החברה בחודש מארס האחרון, שווי הבניין עמד על 315 מיליון דולר בלבד.

בניין הטיימס משוערך בשל כך בספריה של אפריקה במינוס (שווי שלילי) כאשר האפשרויות של אפריקה היו לנטוש את הבניין או להצליח להגיע להסכם של פריסת החוב מול הבנקים המלווים. אפריקה הצליחה לבצע את האפשרות השניה וזה ככל הנראה גם היה אחד המניעים העיקריים לסגירת ההסכם מול המוסדיים בארץ.

נציין, כי זה כבר מספר חודשים שאפריקה אינה עומדת בחלק מאמות המידה הפיננסיות לצורך לקיחת ההלוואה על בניין הטיימס (עניינים של מינימלי ונזילות ) באופן שהקנה לבנקים המלווים זכות לדרוש פירעון מוקדם של ההלוואה. דרישה זו לא נעשתה אך אפריקה הגיעה עם חלק מהבנקים המלווים להסכמות לפיהם הם יוותרו על זכותם לפירעון מיידי וזאת לתקופה של 9 חודשים (עד ה-1 בינואר 2010).

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות