תנועת אומ"ץ למבקר המדינה: מנע את תשלום פיצויי הפרישה המופרזים ליו"ר בנק דיסקונט המודח

באומ"ץ סבורים ש"מצנח הזהב" שאמור לרפד את יו"ר דירקטוריון בנק דיסקונט מוגזם ביותר ואינו עומד בקריטריונים ציבוריים ומוסריים והזכות לפיטורים ומינוי יו"ר היא של הדירקטוריון ולא של בעלי המניות
 | 
telegram

תנועת אומ"ץ, הפועלת למען מנהל תקין, תדק חברתי ומשפטי, פנתה אל מבקר המדינה בבקשה שיעצור תשלום פיצויים מוגדלים ליו"ר המודח של בנק דיסקונט שלמה זהר.

לפני מספר ימים הגיעה פרשת הדחת שלמה זהר מתפקיד יו"ר בנק דיסקונט לסיומה, זאת לאחר פגישה בין זהר ונציג הבעלים, מתיו ברונפמן, בה הגיעו להסכמה כי זהר יפרוש מתפקידו בסוף השנה. על פי הפרסומים, בתמורה לעזיבתו מרצונו יקבל זהר פיצוי כספי מוגדל נוסף בסך מיליון דולר שיצורף לסכום המקורי ויסתכם בסכום כולל בסך 13 מיליון שקלים שתשלם משפחת ברונפמן.

לטענת אומ"ץ, "בעלי השליטה הדיחו את היו"ר זהר ללא לסיבות להדחה שנעשתה שלא לפי כללי ממשל תאגידי, מבלי לקיים ישיבת דירקטוריון, כאשר אף לא ברור מה היה הדיווח שהועבר לבנק ישראל בנושא זה".

בארגון מזכירים כי בנק דיסקונט הינו ותאגיד בנקאי המוחזק ברובו ע"י הציבור ומדינת ישראל המחזיקה במניית זהב לעומת זאת בעלי השליטה קבוצת ברופמן ושראן מחזיקים ב-26% בלבד. "עפ"י החוק הסמכות לפטר את היו"ר מוענקת לדירקטוריון ולא לבעל השליטה. בכל הקשור לפיטורים ומינוי יו"ר, הסמכות הבלעדית היא של הדירקטוריון ולא של בעלי המניות", מדגישים באומ"ץ בפנייתם למבקר המדינה.

תנועת אומ"ץ סבורה ש"מצנח הזהב" שאמור לרפד את יו"ר דירקטוריון בנק דיסקונט מוגזם ביותר ואינו עומד בקריטריונים ציבוריים ומוסריים, מה גם שעפ"י הפרסומים בכלי התקשורת ההדחה של זהר קשורה בתפקוד לקוי שאינו לטובת לקוחות הבנק.

תנועת אומ"ץ סבורה שמקרה חמור זה עלול לשמש תקדים שלילי לגובה תשלומי הפרישה ליושבי ראש דירקטוריונים ומנכ"לים של חברות ציבוריות ופונה אליך בבקשה למנוע את תשלום פיצויי הפרישה המופרזים עד לבירור יסודי של נסיבות הדחתו של זהר והסכמתו לפרוש בתנאים לא מקובלים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות