כלכלני בנק הפועלים: "בהשוואה גלובלית, תמחור השוק המקומי עדיין סביר"
עליות השערים המתונות שנרשמו השבוע בבורסת תל אביב, אשר הביאו את המדדים קרוב לרמתם ערב המשבר מגדילים את הסיכוי לתיקון קרוב בבורסה המקומית, טוענים כלכלני הפועלים, אך מוסיפים עם זאת כי תמחורו של השוק המקומי עודנו אטרקטיבי בהשוואה לשווקי העולם.
"מדד הפחד" המקומי ברמתו בערב המשבר
בסקירה השבועית של הבנק מציין ירון פרידמן מיחידת המחקר כי נמשכת הירידה בסטיות התקן הגלומות באופציות המעו"ף, המהוות "מדד הפחד" המקומי. סטיות התקן באופציות המעו"ף ירדו בשבוע האחרון לרמה של כ-18% בלבד, הנמוכה ביותר מאז אוגוסט אשתקד לפי קריסת ליהמן ברדרס.
"אנו סבורים כי הירידה בסטיות התקן ממחישה את הרגיעה שחשים המשקיעים ויוצרת הזדמנות לרכישת הגנות לתיק המנייתי במחירים אטרקטיביים יחסית", כתב.
שיפור בנתוני המאקרו, אין הפתעות במיקרו
בבנק מציינים כי המשך השיפור כפי שמוצג בנתוני המאקרו תומך באוירה החיובית בשוק ההון. פרידמן מציין את אומדני הלמ"ס, המשקפים צמיחה של 2.2% בתמ"ג ברבעון השלישי, מאששים את ההערכות כי המשק המקומי נחלץ מהמיתון. אך עם זאת מזכיר פרידמן כי המשק המקומי והגלובלי עדיין רחוקים מאוד מהשגשוג שאפיין אותם עד למחצית הראשונה של 2007.
עוד גורם המשפיע על האווירה האחד העם הוא דיווחי החברות לרבעון השלישי. פרידמן מציין כי עד כה לא נצפו הפתעות מרעישות, כשחלק ניכר מהחברות הצליח להציג שיפור בתוצאות ביחס לרבעונים האחרונים, על רקע השיפור הכלכלי.
בהשוואה גלובלית, תמחור השוק סביר
"על אף העליות החדות שנרשמו בחודשים האחרונים, אשר מעלות את הסבירות למימוש רווחים בטווח הקרוב, אנו סבורים כי בהשוואה גלובלית תמחור השוק המקומי עדיין סביר", כתב פרידמן.
מדד תל אביב 100 נסחר כיום במכפיל 17.4 על הרווח החזוי לו ב-4 הרבעונים הקרובים. מכפיל זה נמוך מהממוצע בארה"ב, וגבוה מהממוצע באירופה ? בהתאם למיצוב המסורתי של שוק המניות המקומי.
"המלצתנו היא להמשיך ולהחזיק בפוזיצייה מנייתית ארוכת טווח", ממליץ פרידמן. "לאור הירידה בסטיות התקן באופציות המעו"ף מתחת לרף ה-20% אנו ממליצים לרכוש הגנה על תיק ההשקעות במחירים אטרקטיביים", כתב. בפועלים ממשיכים להמליץ על פיזור גיאוגרפי כשמבין השווקים הגלובליים מעניקים משקל יתר למניות בארה"ב ובשווקים המתפתחים כגון סין וברזיל, על אף הסיכון הרב יותר בהם.
שוק האג"ח
בשוק האג"ח, לאור הציפיות להעלאת בשנה הקרובה, ממליצים בפועלים על האפיק השקלי על פני זה הצמוד. "ציפיות האינפלציה הנגזרות משוק אגרות החוב, נותרו גבוהות", מציינים. ציפיות האינפלציה נמצאות ברמה של 2.4%-2.8% בטווחים הקצרים (עד 3 שנים) ו- 2.8% בטווחים הארוכים.
בפועלים ממליצים על לשנה למשקיעים המחפשים נזילות גבוהה בסיכון נמוך. כמו כן, בפועלים רואים גאת השחרים במק"מ בינוני כאטרקטיביים על רקע מבנה עקום שקלי תלול, הערכה כי הארוכות בארה"ב ישארו ברמתן הנוכחית בחודשים הקרובים כמו גם חזרתם של המשקיעים הזרים לשוק האג"ח המקומי ונתוני המאקרו חיוביים.
מט"ח
"השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת" מציינים בפועלים בשל השפעת המסחר במטבעות בעולם והאווירה בשווקי המניות. בישראל, מציינים בפועלים השפעות מנוגדות שצפויות לפעול על המסחר במט"ח. "מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא רכישות הדולרים על ידי . מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הגידול בעודף בחשבון השוטף, הכלכלה היציבה בישראל ואת הציפיות להעלאת ריבית נוספת ע"י בנק ישראל ובעקבותיה, הרחבת הפער בין הריבית השקלית והדולרית."
לאור זאת, ממליצים בפועלים להחזיק מט"ח בשיעור של כ-10%, תוך פיזור מטבעי כולל אירו וליש"ט, על חשבון הדולר, בעקבות הירידה באטרקטיביות של המטבע האמריקאי כמטבע מקלט.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה