מנכ"ל ביו לייט: "אין שום טכנולוגיה בעולם שמתקרבת לזו של איי אופטימה"
תעשיית מדעי החיים בישראל ממשיכה להתפתח בקצב מהיר, מה שמתבטא היטב בסקטור הביומד בבורסה של תל-אביב. בשבועות, וגם בימים, האחרונים שוגרו לא מעט הודעות מעניינות של חברות בתחום.
גם בחברת ביו לייט יש לאחרונה לא מעט התפתחויות. לפני כשבועיים דיווחה ביו לייט כי החברה הבת, איי-אופטימה, נכנסת לשוק הסיני: החברה, המתמחה בפיתוח ומסחור טכנולוגיות לטיפול בגלאוקומה, חתמה על הסכם מסגרת לשיתוף פעולה בפיתוח ושיווק מכשיר ה-OT-135 עם חברת פארמה וציוד רפואי מובילה בסין.
בסין יש כ-15 מיליון חולי גלאוקומה שרובם המוחלט אינם מטופלים הן בשל העלות הגבוהה והיעילות המוגבלת של התרופות למחלה והן בשל כך שאין היום פרוצדורה ניתוחית יעילה, פשוטה ועם מיעט תופעות לוואי למחלה . חולי גלאוקומה מהווים 1% בממוצע מכלל האוכלוסייה בסין ובין 4%-7% מהאוכלוסייה של מעל גיל 65 בסין. לכתבה על החדירה של איי אופטימה לסין . לפני מספר חודשים הודיעה החברה על כניסה לשוק ההודי, המונה גם הוא לפי ההערכות כ-15 מיליון חולים.
לפני כן, בסוף אוקטובר, דיווחה החברה כי משרד הפטנטים האירופאי (EPO) אישר את בקשת הפטנט הראשונה למכשיר מבוסס הלייזר OT-134 לטיפול במחלת הגלאוקומה. במקביל, הודיעה החברה על השקת דגם חדש של המערכת.
נציין כי גלאוקמה הינה מחלת העיניים השכיחה ביותר הגורמת לעלייה בלחץ התוך עיני ולפגיעה בעצב הראייה. המחלה נגרמת מחסימת דרכי הניקוז של הנוזל התוך עייני המצוי בזווית העין וכתוצאה מכך חל צמצום בשדה הראיה ההיקפי עד לעיוורון. המערכת שפיתחה איי-אופטימה מבוססת על טכנולוגיית לייזר CO2, המאפשרת טיפול לא פולשני יעיל, בטוח וקל לביצוע עבור הרופא.
עמי אייל, מנכ"ל חברת ביו לייט, אומר בשיחה עם Bizportal כי "יש עוד טריטוריות בהם אנחנו במשא ומתן מתקדם. זה מתחיל לנסוע מהר, וזה נראה טוב. גם בהערכות הכי שמרניות שלנו, שנת 2010 תהיה טובה ושנת 2011 תהיה מאוד מאוד טובה".
"עוד מעט המערכת תיכנס ככל הנראה לדרום אמריקה. שם הם יכולים, והם גם ישלמו הרבה יותר מהודו ומסין. יש בצנרת שווקים נוספים, כמו ספרד למשל, שגם שם המערכת צפויה להתחיל לעבוד בקרוב".
אוספים עוד נתונים לצורך אישור בארה"ב
נזכיר כי בתחילת אוקטובר דיווחה ביו לייט כי איי אופטימה קיבלה את אישור משרד הבריאות בישראל לביצוע ניסוי קליני רב מרכזי במערכת הלייזר. האישור לניסוי התקבל עבור המרכז הרפואי מאיר בכפר סבא. כמו כן אושר למרכזים הרפואיים קפלן וכרמל לפתוח בהליך של אישור מיוחד, באותם התנאים בהם אושר הניסוי למרכז הרפואי מאיר, לביצוע ניסוי זה.
- אם המערכת כבר פועלת ומסחרית בהרבה מקומות בעולם, למה אתם מבצעים עוד ניסויים בארץ?
"למרות שהמערכת כבר מסחרית לגמרי, אנחנו צריכים להמשיך לאסוף נתונים ולנתח אותם. בעוד כמה חודשים בודדים יהיה אפשר להתחיל לנתח בארץ. אני יכול להגיד בלב שלם ומתוך ידיעה ברורה שאין שום טכנולוגיה בעולם שמתקרבת בכלל לזו של איי אופטימה. זה החלום של המנתחים. יחד עם זה, כדי לקבל אישור FDA אני חייב לבצע ניסויים נוספים, אני חייב להמשיך לאסוף נתונים".
"האמריקנים דורשים פרוטוקול שלהם, מה שעברנו עד היום זה מספיק בהחלט גם לארה"ב, אבל יש להם את הדרישות שלהם. למרות שיש לנו כבר נתונים שאין תופעות לוואי ומושגת יציבות גם אחרי שנה מיום הטיפול. היינו לא מזמן בכנס גדול סן פרננסיסקו וכל רופאי העיניים שם רצו לעשות איתנו ניסויים. יש לנו הרבה פידבקים מאוד חיוביים למערכת".
"עכשיו, ניסויים עולים כסף. עד עכשיו מרכזים אמריקנים רצו 10,000 דולר והיום אומרים לנו רק תבואו. החברה כבר מוכרת אבל במקביל אנחנו ממשיכים לעשות ניסויים, כדי שזה יהיה פתרון קו ראשון. תמיד ישתמשו בתרופות במקומות מסויימים בעולם, אבל יש מקומות שפשוט אין סיכוי שישתמשו בתרופות בגלל כסף ואנחנו באים עם המערכת שלנו".
- מה לגבי הנפקה?
"אני צריך להיות אדיוט כדי שהעסק הזה יהיה רק גדול ולא ענק. אבל, צריך ללכת צעד אחרי צעד. דוחפי אותנו לכיוון של הנפקה של איי אופטימה, ואולי זה יקרה בהמשך. יש לחברה הזו פוטנציאל מאוד גדול, והיא צפויה להיות עצמאית כבר בשנה הבאה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה