שלמה מעוז בתגובה לריבית: "באביב יהיו העלאות של 0.5% כל פעם"
נגיד , הפרופ' סטנלי פישר, הפתיע הערב ומודיע על העלאת שיעור הריבית לחודש דצמבר ב-0.25% לרמה של 1%. הרוב הגדול של כלכלני המאקרו העריכו שנגיד בנק ישראל יעדיף שלא להעלות בעיקר על מנת שלא לחזק את השקל מול הדולר ובמטרה להמשיך לתמוך ביצואנים. כלכלני מריל לינץ' היו בין הבודדים שהעריכו שהריבית כן תעלה כבר החודש. לכתבה על הריבית
בתגובה ראשונית להודעה אומר שלמה מעוז, כלכלן המאקרו של אקסלנס, בשיחה עם Bizportal כי "ההעלאה היתה הכרחית. היא היתה צריכה להתבצע כבר הרבה לפני כן, העיכוב היה מיותר. יש עליה חדה מאוד בפעילות הכלכלית בחודשים האחרונים, כמעט בכל המגזרים. יש אפילו ניצנים של עליה בשכר. כדי למנוע את הבועה בענף הדיור תידרש המשך העלאת ריבית, לכן אני שמח שהנגיד התעשת אם כי באיחור. גם כעת הריבית הריאלית בישראל היא הכי נמוכה בעולם".
"לגבי ההמשך, אני לא יודע אם פישר יעלה את הריבית גם בחודש הבא, אבל בחודשים הבאים העליות יימשכו כי מדדי החורף יהיו גבוהים באופן יחסי. החל מחודשי האביב הריבית עשויה לעלות גם בשיעורים של חצי אחוז כל פעם".
כלכלני ישיר בית השקעות מציינים בתגובה להודעה כי "בנק ישראל בוחר להעלות את הריבית בשל יציאתו המהירה של המשק מהמיתון כפי שהופיע בנתוני הצמיחה של הרבעון השלישי (2.2%), עליה של המדד המשולב לחודש אוקטובר (0.5%) זה החודש השביעי ברציפות ומהאופטימיות שעלתה בקרב החברות במשק באשר לציפיותיהן להאצת הצמיחה ברבעון הבא (סקר החברות של בנק שיראל). לערכתנו, עליות הריבית הבאות יהיו במשורה, כך שאחת לחודשיים-שלושה תבוצע עליה של 0.25% תוך בחינת ההתאוששות המשק וצמיחה בת קיימא".
אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, אומר כי "החלטת נגיד בנק ישראל להעלות את הריבית היא החלטה נכונה נוכח העובדה שהמשק נמצא בתחילתו של תהליך לחידוש הצמיחה ולצמצום האבטלה. העלאת שיעור הריבית בצורה מדורגת ומצומצמת לא תיפגע במגזר העסקי. צריך להבין כי אי אפשר לשמור על שיעורי ריבית נמוכה לאורך זמן וללא גבול. ריבית נמוכה מאוד לאורך זמן מפרה את האיזונים במשק, פוגעת בחוסכים, ואף מצמיחה תופעות העלולות לערער את יציבות המשק בעתיד".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה