מריל לינץ' על הבורסה: 5 סיבות להשקיע עכשיו בת"א ו-5 המניות המומלצות
המשבר האחרון בדובאי מזכיר לכולם עד כמה השווקים לחוצים ומגדיל את הסיבות מדוע כדאי לשחק דפנסיבי לאחר הראלי החזק שנרשם השנה בשוקי המניות. עם זאת, השוק הישראלי דווקא צפוי להרוויח מהמצב החדש, טוענים במחלקת המחקר של בנק אוף אמריקה-מריל לינץ' ומונים חמש סיבות לטובת השקעה בישראל.
"כאשר התנודתיות בשווקים עולה והסנטימנט השלישי בשווקים הגלובליים צפוי להמשיך לפגוע בביצועי השווקים המתעוררים ברחבי העולם (GEM), אנחנו מאמינים שזו זמנה של ישראל לזרוח", כותבים חיים ישראל, מיכה גולדברג ממחלקת המחקר של ענק הבנקאות וישראל ומאי דואן, כלכלנית הבנק המסקרת את השווקים המתעוררים מלונדון.
בנק אוף אמריקה-מריל לינץ' מונים חמש סיבות להשקיע בישראל עכשיו: - השוק המקומי עשה 23% פחות מהממוצע ב-GEM, זאת למרות התאוששות מהירה בפעילות הכלכלית של ישראל; מוחזקים בחסר - רמות הכסף בשוק נמצאות ברמות היסטוריות נמוכות; אין שום חשיפה לדובאי - המשבר העכשווי לא צפוי להשפיע ישירות על ישראל; מוערכת בחסר - השוק המקומי נסחר במכפיל רווח 11 על תוצאות 2010 (אם מוציאים את טבע זה יורד ל-9) לעומת 12 בשווקים המתעוררים. תפקיד היסטורי כשוק דפנסיבי - מאז 1994 ישראל הניבה תמיד בתקופת משבר ביחס לשווקים המתעוררים.
"לישראל יש כלכלה חזקה והיא עברה את המשבר יפה מאוד ולכן היא נפגעה כאשר השווקים זינקו לאחר שמשקיעים חיפשו כלכלות שנפגעו יותר", מסביר חיים ישראל מנהל המחקר במריל לינץ' בישראל. "אבל עכשיו בהפוך על הפוך ישראל היא הכלכלה המעניינת - והחיסרון כביכול נהפך ליתרון".
אתמול הסביר ישראל בראיון מצולם ל-BizportalTV מהו המשבר בדובאי ומדוע הוא צפוי להשפיע על הדרך בה מסתכלים על ישראל. לראיון המלא - מה קרה בדובאי
ישראל נוטה להניב תשואת יתר בתקופת של משברים
במריל בדקו איפה ישראל הייתה במשברים האחרונים לעומת יתר השווקים ומצאו שמשנת 1994 במהלך 7 התיקונים בשווקים ישראל עשתה בממוצע תשואת יתר של 23%. כאשר אם מסתכלים רק על המשברים הגדולים (המטבעות באסיה, דוט-קום והסאב-פריים) - ישראל עשתה תשואת יתר של 30%. במריל לינץ' מדגישים כי באחד המשברים האלה, הדוט-קום, ישראל הייתה השוק החשוף ביותר.
"הזינוקים בשווקים והמעבר לשווקים עם ביתא (סטיית תקן) גבוה יותר מדגישה עוד יותר את הדפנסיביות של ישראל ", כותבים האנליסטים. "הביתא של השוק הישראלי נמצא בשפל היסטורי של 0.37% ביחס לשווקים המתעוררים".
בהסתכלות על מניות ספציפיות בוחרים במריל לינץ' את חברת הפארמה הדפנסיבית טבע ביחד עם 2 מניות בנקים ו-2 מניות טלקום.
בבנקים מציינים בענק הבנקאות את מניות לאומי ומניות דיסקונט ואומרים כי התחזקות דולר בעולם עשויה לגרום לפישר לעלות את הריבית מהר יותר ולהעצים את רווחי הון שלהם. כתוצאה מכך, הם צפויים לחזור לחלק דיבידנדים במהלך 2010. בסקטור התקשורת בוחרים האנליסטים את בזק ופרטנר, שלדבריהם יש להן "תשואת לא נורמאליות - דבר נחשק בעיתות של משברים".
בשורה התחתונה, כל התכונות הדפנסיביות של ישראל והרמות ההשקעה בבורסה, הנמצאות עדיין בשפל היסטורי (ע"פ ניתוח שבוצע במריל לינץ' רמת ההשקעה של ישראלים בבורסה עדיין רחוקה בכ-25 מיליארד שקלים מהשיא ההיסטורי - כסף שתיאורטי עשוי להיכנס אל השוק) תורמות להעדפת השוק המקומי על פני שווקים מתעוררים אחרים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה