מסתכלים על היום שאחרי: "איך תגיב מניית אפריקה כאשר 40 מ' מניות בהנחה של 32% ייצאו אל השוק?"

רגע לפני שביהמ"ש מאשר את הסדר החוב, Bizportal בדק מה חושבים האנליסטים על הזינוק במניית אפריקה ועל היום שאחרי. אלון גלזר מלידר, יובל בן זאב מכלל פיננסים ושי ליפמן מ-IBI בשיחה קצרה
 | 
telegram

סאגת הסדר החוב של אפריקה ישראל מתקרבת לקו הסיום: מחר בבוקר (ב') צפויה השופטת ורדה אשליך לפרסם את החלטתה בנושא. עם זאת, נראה כי המשקיעים בבורסה באחד העם כבר נתנו את החלטתם לנושא כששלחו היום את מנייה החברה לזינוק של כ-25%.

שעות ספורות לפני פתיחת הדיון הבוקר בעניינה של אפריקה ישראל ונציגות אגרות החוב של החברה, הגיעו רוב הצדדים להסכם להסכמה, כי יש להגדיל את הפיצוי במזומן למחזיקי האג"ח הקצרות ולהשית את עיקר פריסת החוב על מחזיקי אגרות החוב הארוכות.

לקראת ההחלטה, שצפויה להיות הסופית, שתקבל מחר השופטת, ולאחר הזינוק החד של המניה, Bizportal ריכז את תגובות האנליסטים.

בן זאב: "המניה בסיכון מאוד גבוה ויקרה"

האנליסטים תמימי דעים בנוגע להחלטתה הסופית של השופטת מחר. "נראה שהשופטת אלשיך השיגה את מבוקשה. אני מתאר לעצמי שהיא תאשר את ההסדר", אומר יובל בן זאב, מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים, בשיחה עם Bizportal. נזכיר כי בדיון הקודם, טרם השגת ההסכם מהלילה, אמרה השופטת, כי אף אחד לא רוצה בפרוק אפריקה ישראל.

על הנסיקה היומית במחיר המניה אומר בן זאב כי "המניה בסיכון מאוד גבוה ויקרה. מחיר המניה לא נותן ביטוי לאתגרים ולסיכון שבפניהם ניצבת החברה". אם לא די בכך, מנהל המחקר מוסיף כי "העליות במחיר המניה לא נותנות ביטוי למשקיעים חדשים שהולכים לקבל מניות חדשות של אפריקה במחיר נמוך ממחירה בבורסה וייתכן שחלק מהם יירצו למכור".

מניית אפריקה סגרה היום את המסחר במחיר של 53.17 שקלים, המשקף לחברה של 2.943 מיליארד שקלים. השווי שנקבע בהסדר לצורך הנפקת הזכויות נקבע על 2 מיליארד שקל, נמוך בכ-32% משווייה בבורסה, כך שמבחינה תיאורטית המניה עלולה לרדת. במילים אחרות, בהסדר יקבלו המוסדיים כ-40 מיליון מניות במחיר של 36 שקל למניה - כך שיכול להיווצר לחץ רב על המנייה במידה והם יחליטו למכור.

בשורה התחתונה אומר מנהל המחקר: "מחברה פושטת רגל דה-פקטו היא הופכת לחברה שמתקיימת ופועלת בתנאי שוק קשים. לדבריו, החברה חוזרת לנהל עסק שבין היתר פועל בשוק הנדל"ן ברוסיה ובארה"ב - שכידוע נמצא במצב לא פשוט.

ניתן לומר, כי מבחינה פנדומנטלית מצבה של באפריקה לא השתנה הרבה מאז ההכרזה על הגרסה הראשונית של ההסכם בסוף אוקטובר האחרון. כמו כן, משבר הנדל"ן בעולם כידוע טרם הסתיים וערך הנכסים של אפריקה בחו"ל עלול להמשיך לרדת. אם כן, מבחינת מודל NAV (שווי נכסים נקי) אפריקה עדיין נסחרת בבורסה מעל לשווי הראוי לה. בייחוד כשלוקחים בחשבון, כי גם לאחר ההסדר אפריקה תישא חוב גבוה יחסית בהיקף של 4.8 מיליארד דולר.

אלון גלזר: אפריקה מקבלת אוויר לשנתיים שלוש

גם אלון גלזר, מנהל מחלקת המחקר בלידר שוקי הון מעריך שההסכם יאושר ומסתכל קדימה: "אפריקה מרוויחה זמן - עדיין יש לה בעיות והיא מחכה להתאוששות בשווי הנסכים בעיקר בארה"ב ובאירופה". ההסדר החדש נותן אורך נשימה של שנתיים שלוש עבור אפריקה ובמידה שהשווקים לא יתאוששו ואפריקה לא תצליח לפעול לטובת ניהול עסק רווחי, החברה תחזור למעשה לאותו המצב בדיוק, הוא אומר.

על התנהגות המניה במהלך יום המסחר בבורסה אומר גלזר: "אני חושב שכיום עדיפה האחזקה באגרות החוב על אחזקת המניה. אני מעריך שהמניה נסחרת בפער משמעותי ממודל ה-NAV, כך שמבחינת תמחור יש איזשהו פוטנציאל אפסייד דווקא באגרות חוב".

בשורה התחתונה, "הנייר מאוד תנודתי והוא נסחר ברמות הגבוהות בהרבה מהשווי שלו", הוא אומר ומדגיש כי השאלה הגדולה כרגע היא מה יעשו המשקיעים המוסדיים כאשר יקבלו לידיהם כ-40 מיליון מניות כחלק מההסדר.

שי ליפמן: "המניה לא רלוונטית כלל - החוב הוא הסיפור"

"המניה לא רלוונטית כלל - החוב הוא הסיפור", אומר שי ליפמן, הנדל"ן של בית ההשקעות אי.בי.אי. "המאזן של החברה יהיה טוב יותר אחרי ההסדר, אך עדיין חובת ההוכחה היא עליה. נקודות התורפה של החברה קשורות לפעילות החברה ברוסיה ובמנהטן".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות