כיל נפלה 2.4% במחזור ער: "שם המשחק יהיה עלויות הייצור ולכיל יש יתרון"
חרושת השמועות בנוגע להסכם אפשרי בין סין לבין תאגיד הענק BPC ממשיכה לעורר גלים. יום לאחר פרסום ידיעה בדבר חוזה שכבר נחתם, מנסים בשוק ההון לאמוד מה יהיו ההשפעות הצפויות על חברות האשלג הגדולות.
מניית כיל איבדה למעלה מ-2% מערכה וזאת לאחר שכבר אתמול ירדה המנייה ב-1%. הירידות במנייה העיבו גם על החברה לישראל. עם זאת, נציין כי בחו"ל התרגשו פחות מהנתונים וחברות האשלג הגדולות אפילו טיפסו בהמשך לדיווחים.
קודם כל סדר בדברים: אתמול פורסמו ידיעות בחו"ל המבוססים על מקורות בסין לפיו החוזה בין סין לתאגיד BPC, המאגד את פעילותן של ענקיות האשלג הרוסיות אורלקלי (uralkali) ובלארוסקאלי (belaruskali), נחתם וכי המחיר שסוכם עומד על 350 דולר לטון (FOB) לכמות של 1 מיליון טון - נמוך משמעותית מהצפוי.
הידיעות אומנם עדיין לא קיבלו אישור רשמי ברוסיה אך בבתי ההשקעות מסביב לעולם כבר החלו להתכונן למצב בו יהפכו לעובדות.
RBC : היקפי המכירות יעלו
בבית ההשקעות RBC לא ממהרים לאמץ גישה פסימית בעניין ומסתכלים על חצי הכוס המלאה. בסקירה שפורסמה אתמול בערב מציין פאי לי, האנליסט המכסה את תחום הדשנים והכימיקלים ב-RBC, כי לאחר ירידת המחירים הצפויה בעקבות ההסכם, צפויות דווקא עליות בהיקפי המכירות וירידה במלאים שיגבירו את הביקושים. בסקירה טוען לי כי "מחירי הספוט יתאימו עצמם בהתאם בטווח הקרוב וירדו, אך עם זאת היקפי הסחר הגדלים והשוק המתאושש יכולים לאזן את התמונה".
בהתאם לסברות האופטימיות מותירים ב-RBC את מחירי היעד של פוטאש (סימול: POT) ואינטרפיד פוטאש (סימול: IPI) המסוקרות על ידם, ללא שינוי. את הענקית פוטאש משאירים בבית ההשקעות על דירוג למרות עדכון מטה של הערכות הרווח ל-2010 מ-6.46 דולר ל-5.88 דולר ואת אינטרפיד פוטאש מותירים בתשואת שוק גם פה למרות הורדת עדכון הרווח מ-1.22 דולר ל-0.95 דולר.
מריל לינץ': כיל לא חשופה ישירות לשוק הסיני
בהתייחסות לחברת כיל, במריל לינץ' לא מודאגים בעקבות ההסכם ומותירים את המלצת הקנייה בעינה עם של 57 ש' למנייה. חיים ישראל, מנהל המחקר של מריל לינץ' בישראל, רואה בחיוב את ההסכם עם סין ולא מודאג בקשר להשפעה על פעילות החברה עקב החשיפה הנמוכה שלה לשוק הסיני.
"אנו נשארים בהמלצתנו לכיל ולא מעדכנים מטה את ההמלצה בעקבות ההסכם עם סין. כיל לא חשופה לשוק הסיני ישירות ועיקר פעילותה הוא מול הודו וברזיל. למעשה סין מהווה רק פלח קטן מפעילות החברה ( 7%)".
ישראל מתמקד גם בנקודות החיוביות שנובעות מההסכם ומציין כי שוק האשלג שנעצר בהמתנה דרוכה לסינים סוף סוף משתחרר וכי אנו צפויים לראות שהכמויות יחזרו לגדול.
יתרה מכך, שם המשחק בשוק האשלג לטענתו יהיה עלויות הייצור - שם לכיל יש יתרון משמעותי על מתחרותיה. עלויות הייצור הנוכחיות של החברה, שגם ככה נמוכות יחסית לענף ועומדות על כ-120 דולר לטון, צפויות לרדת עוד יותר. מעבר החברה לגז טבעי במפעליה בים המלח עתידים להוזיל את מחירי היצור ל-110 דולר לטון מה שיהווה פקטור משמעותי ויתרון רציני בתחרות בענף.
"השנה השנייה בטיבה אי פעם עבור כיל"
לדעתו של חיים ישראל מצטרף גם ג'וזף וולף, ראש מחלקת מחקר ברקליס קפיטל ישראל. וולף סבור, כי מחיר האשלג עשוי לרדת למחיר של 375 דולר לטון ב-2010 ומותיר את המלצתו לכיל על המלצת קנייה עם מחיר יעד של 57 ש' למנייה. "על אף חוסר הודאות הכללית והירידה של 40% במשלוחי האשלג, זו הולכת להיות השנה השנייה בטיבה אי פעם עבור כיל".
גם גלעד שריג חושב, כי להסכם עם הסינים דווקא יש אלמנט חיובי אשר מקטין את אי הוודאות בסקטור. בנק הפועלים אמר אתמול בשיחה עם Bizportal כי חזרתה של סין לשוק, המהווה שחקן חשוב, יכולה להביא להגדלת הכמויות.
"עכשיו יכולים להשתחרר ביקושים מסביב לעולם, שהמתינו לסינים. כמובן, שניתן להניח שהמחירים יתיישרו גם בברזיל ואולי גם בהודו. כלומר, אנחנו כבר מעריכים שמחירים של בין 400-450 דולר לטון - זה כבר לא המצב", אמר שריג והוסיף שבמידה וכיל תמכור ב-2010 כ-5 מיליון טון ולא כ-4 מיליון טון - אז מדובר בתוספת משמעותית לרווח.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה