חברת ביומד בדרך לבורסה: אינטק פארמה פרסמה תשקיף לקראת רישום למסחר באחד העם

עד כה לחברה לא היו הכנסות מפעילותה והיא מתכננת לגייס כ-30 מיליון שקלים
 | 
telegram

חברת ביומד חדשה בדרך לבורסה בתל אביב: אינטק פארמה, העוסקת בהשבחת תרופות קיימות, פרסמה אתמול (ד') לקראת הנפקה באחד העם בה היא מתכננת לגייס כ-30 מיליון שקלים.

אינטק פארמה הוקמה באוקטובר 2000, החברה נרשמה במקור כחברת מדף בשם אורלי גיא. בפברואר 2001 שונה שמה של החברה לאינטק פארמסוטיקל ובמרץ 2004 שונה שמה של החברה לשמה הנוכחי: אינטק פארמה.

בעלי המניות הנוכחיים בחברה שהשקיעו בה עד היום כ-20 מיליון דולר הם אלי יוסף (באמצעות חברת אלפא ביתא השקעות וייזום מחזיק בכ-10.75%), יהודה שמעוני (8.5%), דני עזורי (באמצעות חברת Hawthorn Assets Management מחזיק בכ-7.96%), דוד אורי ורות (6.6%), צבי יוסף (5.5%) והמנכ"ל גיורא קרני (5.95%).

החברה תכננה להנפיק את עצמה לקראת סוף 2007, אך על רקע מצב שוק ההון, החליטה החברה לדחות באותה העת את ההנפקה. את קונסורציום החתמים מוביל איפקס חיתום וניהול הנפקות.

השבחת תרופות

מתשקיף שפרסמה החברה עולה, כי היא עוסקת בהשבחת תרופות קיימות הנמכרות כיום במאות מיליוני דולרים בשנה: "השבחת תרופות קיימות הינה אחת האסטרטגיות הנפוצות ביותר בתעשיית התרופות בהן נוקטות החברות על מנת להגן על מוצריהן האתיים מפני תפוגת פטנט, כדי להרחיב את מגוון האינדיקציות להן מיועדות התרופות או כדי להשיק מוצר חדש, מוגן פטנט ועדיף קלינית, על בסיס תרופה גנרית קיימת וליטול בכך חלק מהותי משוק גנרי קיים (דוגמא - קונצרטה לטיפול בהפרעות קשב)".

הטכנולוגיה היחודית, מוגנת הפטנט, שבפיתוחה עוסקת אינטק פארמה מיום הקמתה, היא מערכת נשא לתרופות העשויה ממרכיבים כימיים (פולימרים סינטטיים) המאושרים לשימוש בבני אדם והמקופלת כמו אקורדיון לתוך קפסולה סטנדרטית המשמשת במתן תרופות. לאחר הגעת הקפסולה לקיבה, נפרש האקורדיון באמצעות הטכנולוגיה הייחודית, ונשאר בקיבה למשך זמן ארוך באופן מובהק מהזמן הנורמאלי (הפיזיולוגי) שבו שוהות בקיבה צורות מינון אוראליות רגילות (כגון טבליות וקפסולות). במהלך זמן זה משתחררת התרופה באופן רציף ומבוקר בקיבה ומשם אל איזור הספיגה העליון במעי

באמצעות טכנולוגיה זאת בחברה מתכננים לענות על הבעיה הנוצרת כאשר תרופות ניתנות דרך הפה ולפיכך נספגות לדם דרך צינור העיכול. תרופות מסוימות יכולות להיספג רק או בעיקר דרך חלק מצומצם במעי העליון (הקרוב לקיבה). לכן, לתרופות אלה יש לפיכך הזדמנות קצרה מאוד להיספג לדם, ולכן הן ניתנות מספר פעמים רב ביום. בנוסף לכך - עקב העובדה שמשך ספיגת התרופה קצר יחסית, כרוך הפרופיל הפרמקו-קינטי של התרופה בשינויים חריפים של רמות התרופה בדם במהלך היום, דבר הגורם לעיתים לתופעות לוואי חמורות וליעילות מוגבלת.

בחברה טוענים, כי במשך שנים רבות ניסו חברות תרופות בעולם לפתח פיתרון אפקטיבי לבעיה זו, ללא הצלחה, על ידי השהיית התרופה בקיבה, מעל איזור הספיגה ושחרורה משם, במשך שעות, באופן מבוקר, אל עבר אזור הספיגה.

בחברה מייעדים את עיקר תמורת ההנפקה המיידית לצורך המשך פיתוח מוצריה העיקריים של החברה המפותחים: גלולת האקורדיון המשולבת עם התרופות הלבודופה, הזלפלון והבקלופן לטיפול בפארקינסון, באינסומניה (הפרעות שינה) ועוויתות שרירים, בהתאמה ולצורך המשך בחינת יישומים נוספים לטכנולוגיה.

אין עדיין הכנסות

עד כה לאינטק פארמה לא היו הכנסות מפעילותה. הוצאות מחקר ופיתוח (נטו) לתשעת החודשים שהסתיימו ביום 30 בספטמבר 2009 הסתכמו בסך של 5.076 מיליון שקלים בהשוואה ל-8.349 מיליון שקלים בתקופה המקבילה שהסתיימה ביום 30 בספטמבר 2008. הוצאות הנהלה וכלליות לתשעת החודשים שהסתיימו ביום 30 בספטמבר 2009 הסתכמו לסך של 5.494 מיליון שקלים בהשוואה ל-4.597 מיליון שקלים בתקופה המקבילה שהסתיימה ביום 30 בספטמבר 2008.

תזרים המזומנים, ששימש לפעילות שוטפת בתקופה של תשעת החודשים שהסתיימו ביום 30 בספטמבר 2009 , הסתכם בסך של 8,169 מיליון שקלים בהשוואה ל- 10.038 מיליון שקלים בתקופה המקבילה שהסתיימה ביום 30 בספטמבר 2008.

בשורה התחתונה, עד ליום 30 בספטמבר 2009 , נצברה לחברה יתרת הפסד בסך של כ-73 מיליון שקלים, כאשר מימון הפעילות מבוצע באמצעות גיוסי הון מבעלי המניות.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות