המימוש בשווקים פוגע בכור: ההפסד הגלום על ההשקעה בקרדיט סוויס זינק ל-1.1 מיליארד שקלים

בהמשך לחשיפת Bizportal: בכור מעדכנים כי ההפסד הגלום גדל אך כי בחברה מאמינים כי מדובר בתיקון בלבד ולכן ניצלו את הירידות כדי להגדיל החזקות
 | 
telegram

המימוש האגרסיבי בשווקים ממשיך לנגוס לכור ברווח הנקי. הלילה (ג') דיווחה החברה, מקבוצת אידיבי הנמצאת בשליטת נוחי דנקנר, כי כתוצאה מהירידה החדה בערך מניית קרדיט סוויס נוצר לה הפסד גלום בסך של 1.1 מיליארד שקלים.

בכור החלו לדווח על ההפסד הגלום אחרי ש-Bizportal חשף לפני כשבועיים כי לכור יש הפסד גלום של למעלה מחצי מיליארד שקלים על ההשקעה בקרדיט סוויס. הדיווח האחרון של כור בו הודיעה החברה על הרווח היה ב-6 בדצמבר 2009. אז היה בראשותה רווח גלום בסך של כ-418 מיליון שקלים. רווח גלום הינו הפער בין שווי המניות לפי מחירן בבורסה לבין עלותן המקורית, או במילים אחרות "רווח על הנייר". היום כאמור הפער השלילי הזה עומד על כ-1.1 מיליארד שקלים. לסיפור המלא מאחורי בדיקת Bizportal

עם זאת, דנקנר ממשיך להאמין כי התיקון בשווקים הוא רק זמני וכי הוא יכול לנצל אותו כדי להגדיל החזקות בחברה. לכן, מאז שדירקטוריון כור אישר הגדלת היקף ההשקעה הכולל בקרדיט סוויס לכ-7 מיליארד שקלים לפני כשבועיים, רכשה כור עוד 2.52 מיליון ממניות קרדיט סוויס בכ-420 מיליון שקלים והגיעה להחזקה של כ-35.39 מיליון מניות המהוות כ-2.98% מהון המניות של הבנק. כעת סכום ההשקעה המצטבר בבנק השוויצרי עומד על כ-6.42 מיליארד שקלים.

באותו הזמן, כור מעדכנת כי בגין השקעתה בקרדיט סוויס היא רושמת רווח נטו בסך 150 מיליון שקלים ברבעון הרביעי של 2009. הרווח נובע מרווח נטו של כ-251 מיליון ששקלים בגין מימוש מניות במהלך הרבעון הרביעי, בניכוי הוצאות מסים בסכום המוערך בכ-101 מיליון שקלים, כתוצאה מביטול נכס מס בגין הפסדים למס שטרם נוצלו אשר נרשם ברבעון השלישי של שנת 2009 ומרישום למס בגין הפער בין עלות מניות קרדיט סוויס לצורכי מס לבין עלותן בספרים.

ברבעון הראשון של 2010 התמונה קצת שונה. הירידה בערך מניית קרדיט סוויס לא אפשרה לכור לממש רווחים ובחברה נאלצים להסתפק בינתיים עם בסך של כ-14 מיליון שקלים. נזכיר, כי מאז הגיח המשבר הגלובלי לשיאו בשנת 2008 הצליחה כור כל פעם מחדש להדהים את המשקיעים כאשר דיווחה על רווחים בגין השקעותיה בקרדיט סוויס. חשוב להבין, שלא מדובר על רווח שנבע מרכישת המניות והחזקתן (או במילים אחרות רווח שנבע משערוך השקעה) אלא מפעולות מכירה ורכישה שביצעה החברה בפועל במניות הבנק שהניבו לה רווח חסר תקדים בסך של 3.2 מיליארד שקלים, מאז נכנסה לראשונה להשקעה בו, בשנת 2008.

הירידה בערך מניית קרדיט סוויס משפיעה גם על בעלי אגרות החוב של כור. בתחילת חודש אוגוסט 2009 גייסה החברה 634.1 מיליון שקלים בהנפקת מסדרה ט'. למחזיקי האג"ח של כור הייתה אפשרות ליהנות מעליות במניית הבנק השוויצרי, אם אלה אכן עולות, עד פברואר 2010. אם מניות קרדיט סוויס היו עולות המשקיעים היו נהנים מתוספת של עד 10% משיעור העלייה במניות הבנק. אך כיוון שמניות הבנק ירדו המשקיעים לא יקבלו תוספת ריבית ושיעור הריבית החצי שנתי יוותר על 4%.

בתוך כך, בעקבות הנתונים עליהם דיווחה כור תרשום דיסקונט השקעות המחזיקה בחברה (62.7%) רווח נקי בסך כ-94 מיליון שקלים ברבעון הרביעי של שנת 2009. בנוסף, צפויה דסק"ש לרשום ברבעון הראשון של שנת 2010 רווח נקי הנאמד בסך של כ-9 מיליון שקלים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות