ההתאוששות ביפן נמשכה: התמ"ג צמח ב-1.1% ברבעון, המחירים המשיכו לרדת
התוצר המקומי הגולמי של יפן גדל בשיעור ריאלי של 1.1% ברבעון הרביעי של 2009, ע"פ נתונים ממשלתיים שפורסמו ביום שני (ב'), ועקף מעט את תחזיות הכלכלנים לאחר שביקושים מחודשים מחו"ל, בייחוד ממדינות אסיה, המשיכו לתדלק את הכלכלה השנייה בגודלה בעולם.
הצמיחה בתמ"ג הייתה גבוהה ב-0.1%-0.2% מתחזיות הכלכלנים לצמיחה של 1%-0.9% בחודשים אוקטובר-דצמבר. בראייה שנתית, התמ"ג צמח ב-4.6%.
הביקושים המקומיים הוסיפו 0.6% לצמיחה ברבעון האחרון, בעוד הביקושים החיצוניים - הייצוא פחות הייבוא - הוסיפו 0.5% לצמיחה. ההשקעות ההוניות גדלו ב-1%, לראשונה מאז הרבעון הראשון של 2008, אך פספסו את תחזיות הכלכלנים לעלייה של 1.5%. ההשקעות הציבוריות נפלו ב-1.6% ושיקפו את דעיכת תוכניות התמריצים הממשלתיות.
מבחינה קלנדרית יפן סוגרת שנה (2009) קשה בה התכווצה הכלכלה בשיעור של 5% כתוצאה מהמיתון שנוצר מהאטה הגלובלית.
הבנק המרכזי של יפן צפוי להכריז מחר, בסיומה של פגישה בת יומיים, על הותרת הריבית על רמה של 0.1%. לפיכך, עיקר תשומת הלב מופנית לצעדים נוספים שהוא ינקטו: האם הוא ירחיב חלק מהצעדים להגברת הנזילות או לא.
מהנתונים שפורסמו היום עוד עולה, כי מדד המחירים שגלום בתמ"ג, מדד רחב לבחינת המגמות במחירים, נפל לשפל שיא של 3% ברבעון האחרון של השנה (בראייה שנתית), לעומת ירידה של 0.6% ברבעון הקודם..
הנתונים עוד חושפים כי מקומה של יפן ככלכלה השנייה בגודלה בעולם לא השתנה, נכון להיום. התוצר הכולל של יפן הסתכם בכ-5.085 טריליון דולר בשנה שעברה, מעט מעל 4.909 טריליון דולר - התמ"ג של סין. בתרחיש של צמיחה "מתונה" של 8% בסין ב-2010 ושל 3% ביפן - הסטאטוס צפוי להשתנות בשנה הבאה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה